Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Rachel Papo - Kobiety w armi Izraela

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JSK
    Proszę, napiszcie mi które z tych zdjęć jest dobre, albo przynajmniej coś mówiące. Wg mnie to coś na pograniczu zdjęć z komunii, może amatorskie zdjęcia z wesela! Za diabła nie mogę się doszukać jakiejś przewodniej myśli tego zbioru fotek. Ani tu o bohaterstwo nie idzie, ani piękno, ani szpetotę, ani cierpienie, ani radość! To o co chodzi? Po co takie zdjęcia publikować?

ale przeciez te zdjecia nie musza wyrazac manifestu pacyficznego, nie musza wspierac armi izraela, lub nie musza jej negowac, to jest dobry fotoreportaz, pokazanie codziennosci tych dziewczyn, niecodzienny temat. Mnie bardzo zaskoczylo ze w tej armii jest duzo ladnych dziewczyn, ktorym wcale wojsko nie jest do niczego potrzebne, ktos sie nie orientuje czy sluzba wojskowa dla kobiet w izrealu jest obowiazkowa? Ot wybrala sie Pani z aparatem i dobrze pokazala ich rzeczywistosc, patrzac przez pryzmat world press photo, to wcale bym sie nie zdziwil widzac te foty w przyszlym roku na wystawie, taki styl dzisiaj... Balagan w kadrze nie do konca przypadkowy, i foty o ktorych wiecej sie pisze nizli one same mowia, moje odczucie tak jak napisalem w pierwszym poscie, wojsko z nich zadne, reportaz mi sie podoba basta !
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    ktos sie nie orientuje czy sluzba wojskowa dla kobiet w izrealu jest obowiazkowa?
    Witam..
    Z tego co kiedyś gdziś czytałem to jest obowiązkowa dla wszystkich (prawie bez wyjątku) http://pl.wikipedia.org/wiki/Siły_Obronne_Izraela
    Co do broni to raczej jest prawdziwa i raczej nie służąca do pokazów itp. - tam raczej nie niszczy się dobrej broni dla takich rzeczy jak ćwiczenia ;-)

Pozdr
    AS
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

rzeczywiscie arturs, masz racje

"Służba wojskowa w Izraelu jest obowiązkowa, rozpoczyna się w wieku 18 lat, zarówno dla mężczyzn, jak i dla kobiet. Długość służby zmieniała się w czasie, w zależności od charakterystyki personelu SOI. W 1988 mężczyźni służyli trzy lata, a kobiety rok. Obecnie jest to odpowiednio 3 i 2 lata."

tak tez myslalem, gdzie takie laseczki by sie same z wlasnej woli, w gry wojenne pchaly
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ogólnie reportaż podoba mi się..

Na jednym zdjęciu widać nawet że pod prysznic idą z M-16 na ramieniu ;-)
    Cóż, takie teraz tam czasy, co widać choćby w telewizji.. a my narzekamy że nam źle ;-) .
    Co do trzymania broni o czym ktoś wcześniej pisał to po jednym strzale z m16 to raczej zęby nie wylecą zwłaszcza jak się wie jaki ma odrzut.. co innego po serii... Niedawno strzelałem z gładkolufowego Mosberga i ten to dopiero fajnie kopie ;-),
    Pozdr
    Atur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Ciekawy temat, ale pokazany bardzo nieudanie. Za duzo zdjec i ciagle wlasciwie tak samo, portret-grupa. Zadnej interakcji miedzy osobami na zdjeciu. I w zasadzie mozna jedno powiedziec - nic sie nie dzieje. A nawet jak cos sie dzieje, to wlasciwie nie wiadomo co autorka zdjec chciala nimi opowiedziec
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów