Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: G6 /tuleja/futerał

firefox
    Guest

Domyślnie G6 /tuleja/futerał

Witam wszystkich ,jestem tu nowy ,także sie przedstawiam i na wstępie pozdrawiam wszystkich
    Posiadam od niedawna Canona G6 do którego zamierzam dokupić tuleje i z filtern uv oraz do tego zestawu futerał.Chciałbym to zrobć przez internet dlatego mam pytanko o wymiary do właściciela takiego zestawu lub ewentulanie z G5-G3'tką -bo obiektyw jest ten sam.Konkretnie chodzi mi o długość lub jak kto woli głebokość takiego zestawu z nałożoną na obiektyw tuleją ,filterem i dekielkiem zakrywającym abym mógł dobrać virtualnie do tego pasujący futerał.Zestaw który chciałbym kupić to np. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=34085979 i do tego futrał: http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=34416713
    Na oko wygląd że powinno być ok głebokość obiektywu wraz z tuleją i filterem po zdjęciu oszacowałem na jakieś 100mm ,chciałbym aby wszystko było ładnie ze sobą zgrane
    Acha specjalnie do G6 nie ma narazie tulej ale rozumiem ,że taka od G3 powinna pasować?? i będzie pod kolor
    Pozdrawiam i mam nadzieje ,że nie zanudziłem przydługim postem
    Marcin

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

G5 z tulejka 52mm ma okolo 96mm głębokości ... około 100mm z filtrem UV (slim), z dekielkiem ClipOn okolo 105mm.

Co do aukcji .. kupowalem do swojego aparatu ten sam zestaw, jednak szybko pozbylem sie filtra King ... zwykłe szkiełko, powodowało refleksy słoneczne ... zakupiłem więc filtr UV Marumi MC WPC. Rewelacja. W www.raysfoto.pl dostaniesz w b.dobrej cenie.

Tulejka z G5 czy tez G3 powinna pasowac ... głowy nie dam, ale mocowanie wyglada na to samo.

Co do torby .. ja mam ten: http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=34245628 i jest rewelacyjny. Mieści się w nim b.duzo i polecam zakupic futerał który pomiesci wiecej niz tylko aparat i akumulator. W tym miesci sie aparat (nie przesuwa sie na boki, siedzi twardo), dokumenty, srodki czyszczace, pedzelki, ministatyw, przewody polaczeniowe z TV, komputerem, filtr, akumulator .. a jak sie postaram to sie niedlugo znajdzie miejsce na lampe błyskowa . . . Moge z czystym sumieniem polecic ... bardzo solidna torba.
    1: Canon G5 + Speedlite 420EX, tuleja 52mm; UV Marumi MC-WPC 52mm; CF Kingston 512MB+32MB; torba; Velbon DX888; baterry pack
    2: Praktica LB, CarlZeiss 35/2.8; Pentacon 50/1.8; Pentacon 200/4; pierścienie makro; osłona przeciwsłoneczna

halbatros
    Guest

Domyślnie

No niestety to chyba nie pasuje. Chcialem kupić do swojej g6-stki coś takiegoCanon LA-DC58B Converter i niestety to jest przeznaczone do G3 i G5 a do G6 nie pasuje. Podobnie będzie z tym co opisujesz.

[ Dodano: 08-11-2004 ]
    No niestety to nie pasuje. Chcialem kupić do swojej g6-stki coś takiegoCanon LA-DC58B Converter i niestety to jest przeznaczone do G3 i G5 a do G6 nie pasuje. Podobnie będzie z tym co opisujesz.

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

halbatros, tak, ale to oryginalna Canonowska ... a my mowimy o nieoryginalnych 52mm (lepszych w większości zastosowań zresztą).
    1: Canon G5 + Speedlite 420EX, tuleja 52mm; UV Marumi MC-WPC 52mm; CF Kingston 512MB+32MB; torba; Velbon DX888; baterry pack
    2: Praktica LB, CarlZeiss 35/2.8; Pentacon 50/1.8; Pentacon 200/4; pierścienie makro; osłona przeciwsłoneczna

firefox
    Guest

Domyślnie

Panowie to jak jest w końcu co mi będzie pasować a co nie(tuleja+filtr UV) to G6'stki????
    Proszę o rade o namiar na coś w miare przystępnego cenowo a jednocześnie przyzwoitego jakościowo i dotego pasującego do G6'stki...Nie potrzebuje jakiegoś super profesjonalnego zestawu ,jestem amatorem który dopiero zaczyna swoją przygode z fotografią cyfrową
    Pozdrwiam wszystkich Canon'owców tych małych i dużych
    Marcin

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Dobry UV? Marumi MC WPC sobie chwale. www.raysfoto.pl dobre ceny i wybór.

Tulejka, jakakolwiek na Allegro 52mm, a jak nie chcesz winietowania w pozniejszym zastosowaniu np. osłony przeciwslonecznej czy polarka to kup oryginalna 58mm.

ROJTER
    Guest

Domyślnie

Witam

Moze kogos to zainteresuje.
    Stwierdzilem na wlasnej skorze.
    Tuleje z G3/G5 nie pasuja do G6 (przynajmniej te kupione na allegro).

pozdrawiam

ROJTER

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

ROJTER, a co nie pasuje? Inna średnica przy korpuscie czy inny sposob mocowania?

_tm_
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NimnuL
    a co nie pasuje? Inna średnica przy korpuscie czy inny sposob mocowania?
    Jak mialem jeszcze G3 z tulejka to przymierzalem ja do G6 szwagra i nie pasowala. Inna byla srednica przy korpusie. Z tego co wiem dostepne sa juz dedykowane tulejki do G6.

Lucas
    Guest

Domyślnie

Zobacz na systembank a napewno znajdziesz coś dla siebie

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów