Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: Raw do kompa. JAK?

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

A czy moglbys wytlumaczyc dlaczego chcesz tak sobie komplikowac zycie laczeniem aparatu z komputerem przez kabelek? Przeciez to strasznie wolny transfer. Przez czytnik wszystko robisz na zasadzie "przeciagnij i upusc" i po klopocie. Szybko, pewnie i skutecznie. Nie rozumiem powodu dla ktorego co jakis czas powtarzane sa te same pytania o transfer z aparatu i te same odpowiedzi - czytnik
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krecio
    A czy moglbys wytlumaczyc dlaczego chcesz tak sobie komplikowac zycie laczeniem aparatu z komputerem przez kabelek? Przeciez to strasznie wolny transfer. Przez czytnik wszystko robisz na zasadzie "przeciagnij i upusc" i po klopocie. Szybko, pewnie i skutecznie. Nie rozumiem powodu dla ktorego co jakis czas powtarzane sa te same pytania o transfer z aparatu i te same odpowiedzi - czytnik

Bo wydal tyle forsy na aparat ze na czytnik nie starczylo . A sprzet za taka kase musi dzialac bezblednie od razu podlaczony do komputera (szczegol ze w instrukcji stoi ze trzeba najpier instalowac soft i sterowniki a potem podlaczac bo inaczej sie kielbasi ).

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Soft zainstalowany i działa poprawnie ale tylko z JPG. Przed zainstalowaniem softu komputer wcale nie widział 20D.
    Wszystko spoko z tym czytnikiem. Ja chciałbym się dowiedzieć jak eksportować RAWy bezpośrednio z aparatu do kompa, żeby nie nosić dodatkowych gadżetów które też kosztują. Prędkość przesyłu nie jest dla mnie sprawą priorytetową.
    A połączenie komputera ze sprzętem wartym 4kilo nie powinno stwarzać problemów. Zwłaszcza z firmowym softem.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Wink

jak tak to "tylko w ERZE" ci dopasują

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bucho
    żeby nie nosić dodatkowych gadżetów które też kosztują. Prędkość przesyłu nie jest dla mnie sprawą priorytetową.
    A połączenie komputera ze sprzętem wartym 4kilo nie powinno stwarzać problemów. Zwłaszcza z firmowym softem.
    Chlopie Koszt czytnika CF to rzad 20-30 PLN. Jaki to promil w stosunku do ceny 20D? Policz sam bo ja w tak skoplikowanych cyferkach zaczynam sie gubic. Ciezar i wielkosc tego "gadzetu" to.... no.... nie wiem czy Ty jaja sobie robisz czy nie wiesz o czym jest mowa?
    Soft do puszki daja bo po prostu ktos to wymyslil i tyle. A przeciez taki Canon nie moze powiedziec nabywcom - kupcie sobie czytnik. Daja kabelek i placisz za niego. To tez taki gadzet.
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Soft zainstalowany i działa poprawnie ale tylko z JPG.
    A jakim dokladnie programem probujesz zgrac zdjecia?

Bywalec Awatar Toffic
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

... A połączenie komputera ze sprzętem wartym 4kilo nie powinno stwarzać problemów. Zwłaszcza z firmowym softem.
    I nie stwarza. Zainstalowałem zgodnie z insrukcją i działa bez problemu. Zdjęcia sciągam bezpośrednio z aparatu kabelkiem i zero problemów. Nigdy mi do głowy nawet nie przyszło że za wolno. Nawet jak trwa to kilka minut (pełna karta 1 GB) to mogę sobie przejrzeć niusy na Canon-board albo przygotować kawkę. W czym problem? Może unistall all i zainstaluj na nowo?
    Fotografia

fotoseo - Katalog stron fotograficznych

Coś już napisał Awatar merciful
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Problem się pojawia. Sam nawet kiedyś o tym pisałem na forum. Mam 5D i żaden soft na moim komputerze RAW-ów nie widzi. Mimo zinstalowanych sterowników! Kupiłem czytnik i mam to w d...

Bywalec
    Miasto
    Stockholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merciful
    Problem się pojawia. Sam nawet kiedyś o tym pisałem na forum. Mam 5D i żaden soft na moim komputerze RAW-ów nie widzi. Mimo zinstalowanych sterowników! Kupiłem czytnik i mam to w d...
    Bo rawy ma widzieć w aparacie.
    Ogólnie stało się bardzo popularne proponowanie kupna czytnika kart,osobiście nie stosuje a jestem ciekaw czy zdjęcia z takiego czytnika są też automatycznie obracane jak w sofcie canona?:cool:
    Dodam jeszcze,że nawet gdyby taki czytnik kart kosztował złotówkę to bym go nie kupił bo nie widzę potrzeby,więc proszę nie piszcie ,że stać było kogoś na aparat a nie stać go na czytnik bo zapewne nie o kasę tutaj chodzi
    EOS 50 I EF 70-200 4L I EF 17-40 4L I

Coś już napisał Awatar merciful
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

w jakim aparacie? co ty pleciesz?

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów