Jeżeli komp widzi ci pliki RAW to po prostu wciśnij kombinacje klawiszy Ctrl i A oraz metodą przeciągnij i upuść przekopiuj do wybranego katalogu który pokaże ci się po lewej stronie ekranu w "drzewie" katalogów.Zamieszczone przez Bucho
Jeżeli komp widzi ci pliki RAW to po prostu wciśnij kombinacje klawiszy Ctrl i A oraz metodą przeciągnij i upuść przekopiuj do wybranego katalogu który pokaże ci się po lewej stronie ekranu w "drzewie" katalogów.Zamieszczone przez Bucho
50D | 20D+BG-E2 | Canon 28-105/4-5.6 USM | Tamron 17-50/2,8 XR DiII SP | Sigma 70-200/2.8 APO HSM | CF SanDisk Extreme III 4 GB | Statyw Velbon Sherpa | Lowepro Compact AW | Lowepro Compu Rever AW
Cos ze sterownikami albo miedzymordziami (interface) nie tak. Wina obustronna zapewne ze akurat twoja winda w akurat jakims tajemniczym wpisie w rejestrze czy gdzies na wspolgraniu system-software sie gryzie.Zamieszczone przez Bucho
Powtorze jeszcze raz - albo zaprzegasz porzadnego inforrmatyka-detektywa by ci odpowiedzial na to pytanie (przesledzil co sie z danym software i w systemie dzieje w momencie podpinania aparatu) albo reinstalujesz wszystko od nowa albo kupujesz czytnik.
Innych drog nie ma a zwalanie na Canona opisalem juz wyzej![]()
Inne pytanie - w jakis sposob niektorzy maja bluescreeny kilka razy dziennie a ja od ponad dwoch lat zadnego nie uswiadczylem?
Rowniez wina/zasluga systemu + hardware - zgrane tak ze soba by jak najmniej zgrzytow bylo.
I to jest chyba juz wszystko co mozna o tym powiedziecZamieszczone przez Vitez
![]()
![]()
![]()
A swoja droga to przedziwny jest upor wobec czytnika. I jeszcze bardziej niezrozumiala pewnosc, ze canonowski soft to takie cudo, ze musi byc zainstalowane bo fabryka dala do pudelka plytke. Ja swoich obu (od dwu kolejnych puszek) nawet z folii nie wyjmowalem. No bo po co? rozumiem, ze ktos kupuje sobie jedna karte i ma stracha przed wyjmowaniem i wkladaniem (![]()
![]()
).... karty oczywiscie. Tylko co bedzie w sytuacji gdy ktos taki kupi sobie kilka kart albo i jeszcze jakis data-bank? Tu juz sofcik to zupelnie staje sie zbedny.. No, ale przekonanego nie przekonasz. Widac do pelni szczescia, a moze i finalnego zadowolenia ze zrobionych zdjec brakuje transmisji tychze z aparatu do kompa przez kabelek
![]()
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
Nie wiem czy do pełni szczęścia...
Fakt jest taki, że miałem uszkodzoną kartę CF - podpięta przez czytnik nie była widziana przez żadnego kompa. Natomiast aparat ją widział prawidłowo i umożliwił zgranie zdjęć.
Prawidłowa praca połączenia aparatu z kompem może się przydać po prostu na wszelki wypadek. Dla mnie to wystarczający argument.
Nie rozumiem takiego podejścia, które każe wyśmiewać kogoś, kto chce, żeby mu działało połączenie fabrycznie dostarczone razem ze sprzętem.
I - bez urazy Vitez - nie rozumiem podejścia, ktore każe zakładać a priori, że ktoś popieprzył kolejność instalacji softu i podlączenia sprzętu. Bo takie założenie widziałem na forum już kilka razy.
350D+grip, Sigma 24-60mm f/2,8 EX DG, 420EX, Lastolite Micro Apollo
Lo, there do I see my father.
Lo, there do I see my mother and my sister and my brother
Lo, there do I see the line of my people back to the beginning.
Lo, they do call to me. They bid me take my place among them
In the halls of Valhalla where the brave may live forever.
Encor, bez urazyZamieszczone przez Encor
:grin:
To nie jest wysmiewanie kogokolwiek. Po prostu padlo pytanie-problem i padly takze odpowiedzi. Jako pierwsza to byl czytnik. Zreszta ten temat co chwila powraca jak bumerang. No, to nie dziw sie, ze pozniej sa takie reakcje. Reszta opisana powyzej.
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
może jakieś FAQ ?Zamieszczone przez krecio
Chcesz lepiej poznać Adobe Lightroom? Zapraszam > http://sekretylightroom.pl
Rowniez bez urazy - jakbys przez ponad dwa lata co kilka dni czytal tego typu watki i w ktorych toku w 90% przypadkow (wartosc oczywiscie szacunkowa i subiektywna a nie wyliczona statystycznie) okazywalo sie, ze taka wlasnie byla przyczyna problemu to tez bys mial takie podejscie. Doswiadczenie i "knowledge base" wskazuje wlasnie tak a nie inaczej.Zamieszczone przez Encor
No OK, niech będzie. FAQ musi być i koniec
350D+grip, Sigma 24-60mm f/2,8 EX DG, 420EX, Lastolite Micro Apollo
Lo, there do I see my father.
Lo, there do I see my mother and my sister and my brother
Lo, there do I see the line of my people back to the beginning.
Lo, they do call to me. They bid me take my place among them
In the halls of Valhalla where the brave may live forever.