Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: test is w 24-105 L f4

Bywalec Awatar JAH-EL
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

IS rządzi! Tylko jak to jest z tymi dynamicznymi obiektami...? Nie tylko sklepy piszą o 2 typach ISa, również sam Canon... więc jak jest w rzeczywistości??
    Ostatnio edytowane przez JAH-EL ; 20-01-2007 o 20:07
    Canon 5D; 135L

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No pewnie że IS fajna sprawa. Ja co prawda nie mam żadnego obiektywu z IS, ale mam obiektyw 10mm

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAH-EL Zobacz posta
    Nie tylko sklepy piszą o 2 typach ISa, również sam Canon... więc jak jest w rzeczywistości??
    W rzeczywistosci w szklach Canona juz sa trzy generacje IS (najnowsza na razie chyba tylko w 70-200 4 IS L i 17-50 2.8 IS ? ).

Bywalec Awatar JAH-EL
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaibatsu Zobacz posta
    no niestety obiektyw posiada jeden tryb pracy IS (chociaż większosć sklepów internetowych twierdzi że jest inaczej )ale przy najbliższej okazji sprawdzę przydatność stabilizacji do śledzenia obiektów w ruchu.
    Chodziło mi o 2 tryby a nie 2 typy... Sorki za nieścisłość
    Canon 5D; 135L

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To proste jeden tryb jest do zdjęć statycznych i stabilizuje w pionie i poziomie a drugi jest do fotografowania obiektów ruchomych i stabilizuje w poziomie 24-105 posiada tylko jeden tryb ale do fotków ruchomych też się nadaje oto przykład

Bywalec Awatar JAH-EL
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak to tylko jeden?? Ja słyszałem, że zarówno pierwszy, jak i drugi... No nic... ale skoro działa nawet tak, to jest ok :]
    Ostatnio edytowane przez JAH-EL ; 21-01-2007 o 14:22
    Canon 5D; 135L

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAH-EL Zobacz posta
    IS rządzi! Tylko jak to jest z tymi dynamicznymi obiektami...? Nie tylko sklepy piszą o 2 typach ISa, również sam Canon... więc jak jest w rzeczywistości??
    IS wyeliminuje drgania ale ruchu nie zatrzyma

a swoją droga... skoro IS daje wg Canona mozliwosc uzycia dwukrotnie dłuższego czasu, wiec jesli dobrze rozumuje, to użyteczność 70-200 F/2.8 i 70-200 F/4 IS powinna byc identyczna bo nawet cena jest praktycznie taka sama.
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

w jakims waskim zakresie tematycznym moze i tak, ale co w sytuacji gdy chcesz zamrozic ruch i potrzebujesz jednak krotszego czasu? Nie wspominam juz tu nawet o potrzebie malej GO, sposobie rozmywania tlo itp. itd.

Coś już napisał

Domyślnie

a ja mam pytanie niekoniecznie związane z tym konkretnym obiektywem, ale ogólnie z IS w obiektywach Canona (i nie tylko)...

jak to jest z trybami działania IS? z tego co zauważyłem w wypowiedziach jest mowa tylko o stabilizacji ogólnej i w jednej płaszczyźnie...

a czy są obiektywy, które mają tryby działania "ciągłego" i tylko przy zwalnianiu migawki?
    nie wiem, czy wyraziłem się wystarczająco precyzyjnie, ale chodzi mi o ustawienia, które są stosowane na przykład w FZ30, którego używałem wcześniej (zresztą cały czas czeka na sprzedaż) - jest tryb ciągły, w którym stabilizacja działa niezależnie od migawki, zreszta widać to w wizjerze - efekt "pływania" i tryb, w którym stabilizacja uaktywnia się w chwilę przed zwolnieniem migawki - daje to trochę lepsze rezultaty, chociaż zależy od sytuacji oczywiście...
    moja galeria: http://www.lubke.pl

Sprzęt: Canon EOS 30D, Canon Elan 7N (33V), Tamron 17-50 2.8, Tamron 28-75/2.8, 70-200 4L, Canon 50/1.8 II, 580EX, CF SanDisk 2GB + 8GB Extreme III
    Raynox DCR-250 (makro)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WereWolf Zobacz posta
    a czy są obiektywy, które mają tryby działania "ciągłego" i tylko przy zwalnianiu migawki?
    Hmm.. nie przypominam sobie. To by jednak za bardzo żarło baterie przy w sumie niewielkim wpływie na komfort pracy.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów