Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 44

Thread: test is w 24-105 L f4

Bywalec JAH-EL's Avatar

IS rządzi! Tylko jak to jest z tymi dynamicznymi obiektami...? Nie tylko sklepy piszą o 2 typach ISa, również sam Canon... więc jak jest w rzeczywistości??
    Last edited by JAH-EL; 20-01-2007 at 08:07 PM.
    Canon 5D; 135L

Pełne uzależnienie PREMIUM member MMM's Avatar

No pewnie że IS fajna sprawa. Ja co prawda nie mam żadnego obiektywu z IS, ale mam obiektyw 10mm

zło konieczne Vitez's Avatar

Quote Originally Posted by JAH-EL View Post
    Nie tylko sklepy piszą o 2 typach ISa, również sam Canon... więc jak jest w rzeczywistości??
    W rzeczywistosci w szklach Canona juz sa trzy generacje IS (najnowsza na razie chyba tylko w 70-200 4 IS L i 17-50 2.8 IS ? ).

Bywalec JAH-EL's Avatar

Quote Originally Posted by Zaibatsu View Post
    no niestety obiektyw posiada jeden tryb pracy IS (chociaż większosć sklepów internetowych twierdzi że jest inaczej )ale przy najbliższej okazji sprawdzę przydatność stabilizacji do śledzenia obiektów w ruchu.
    Chodziło mi o 2 tryby a nie 2 typy... Sorki za nieścisłość
    Canon 5D; 135L

Bywalec

To proste jeden tryb jest do zdjęć statycznych i stabilizuje w pionie i poziomie a drugi jest do fotografowania obiektów ruchomych i stabilizuje w poziomie 24-105 posiada tylko jeden tryb ale do fotków ruchomych też się nadaje oto przykład

Bywalec JAH-EL's Avatar

Jak to tylko jeden?? Ja słyszałem, że zarówno pierwszy, jak i drugi... No nic... ale skoro działa nawet tak, to jest ok :]
    Last edited by JAH-EL; 21-01-2007 at 02:22 PM.
    Canon 5D; 135L

Pełne uzależnienie Skipper's Avatar

Quote Originally Posted by JAH-EL View Post
    IS rządzi! Tylko jak to jest z tymi dynamicznymi obiektami...? Nie tylko sklepy piszą o 2 typach ISa, również sam Canon... więc jak jest w rzeczywistości??
    IS wyeliminuje drgania ale ruchu nie zatrzyma

a swoją droga... skoro IS daje wg Canona mozliwosc uzycia dwukrotnie dłuższego czasu, wiec jesli dobrze rozumuje, to użyteczność 70-200 F/2.8 i 70-200 F/4 IS powinna byc identyczna bo nawet cena jest praktycznie taka sama.
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Uzależniony CYNIG's Avatar

w jakims waskim zakresie tematycznym moze i tak, ale co w sytuacji gdy chcesz zamrozic ruch i potrzebujesz jednak krotszego czasu? Nie wspominam juz tu nawet o potrzebie malej GO, sposobie rozmywania tlo itp. itd.

Coś już napisał

a ja mam pytanie niekoniecznie związane z tym konkretnym obiektywem, ale ogólnie z IS w obiektywach Canona (i nie tylko)...

jak to jest z trybami działania IS? z tego co zauważyłem w wypowiedziach jest mowa tylko o stabilizacji ogólnej i w jednej płaszczyźnie...

a czy są obiektywy, które mają tryby działania "ciągłego" i tylko przy zwalnianiu migawki?
    nie wiem, czy wyraziłem się wystarczająco precyzyjnie, ale chodzi mi o ustawienia, które są stosowane na przykład w FZ30, którego używałem wcześniej (zresztą cały czas czeka na sprzedaż) - jest tryb ciągły, w którym stabilizacja działa niezależnie od migawki, zreszta widać to w wizjerze - efekt "pływania" i tryb, w którym stabilizacja uaktywnia się w chwilę przed zwolnieniem migawki - daje to trochę lepsze rezultaty, chociaż zależy od sytuacji oczywiście...
    moja galeria: http://www.lubke.pl

Sprzęt: Canon EOS 30D, Canon Elan 7N (33V), Tamron 17-50 2.8, Tamron 28-75/2.8, 70-200 4L, Canon 50/1.8 II, 580EX, CF SanDisk 2GB + 8GB Extreme III
    Raynox DCR-250 (makro)

Pełne uzależnienie muflon's Avatar

Quote Originally Posted by WereWolf View Post
    a czy są obiektywy, które mają tryby działania "ciągłego" i tylko przy zwalnianiu migawki?
    Hmm.. nie przypominam sobie. To by jednak za bardzo żarło baterie przy w sumie niewielkim wpływie na komfort pracy.

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast