Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Wątek: test is w 24-105 L f4

Bywalec Awatar JAH-EL
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wiadomo, że IS ruchu nie zatrzyma... ale chodzi tu o TYP stabilizacji. Na przykład 70-200 f4 IS posiada 2 typy. I ogólnie słysząc 24-105 też. A teraz dopiero patrząc dokładniej widzę, że jedne strony podają, że rzeczywiście posiada 2 typy, a inne, że jeden. Te nieścisłości zaczynają mnie doprowadzać do szału. Nie wiem, jak można pomylić się w pisywaniu 1 lub 2. To samo tyczy się faktu, że niektórzy wewnętrzne ogniskowanie utożsamiają z zoomowaniem. Skoro tak jest, to wybranie pomiędzy 1 a 2 dla sklepikarza też może być nie lada trudnością... :[
    Canon 5D; 135L

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

24-105 posiada tylko jeden tryb stabilizacji a błąd na niektórych stronach sklepów internetowych wynika z tego iż kopiują oni opis stabilizacji z dwoma trybami

Bywalec Awatar JAH-EL
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Buuu...
    To ja już nie chcę 24-105 ;( ;-)

Canon 24-105/4.0 L IS USM Od RĘKI !!!!
    Canon EF 24-105/4.0 L IS USM to kolejna nowość doskonałej jakości "L" stworzona z myślą o profesjonalnych i wymagających fotografach, którzy cenią sobie wygodę pracy.
    Obiektyw w myśl producenta stanowi doskonałe uzupełnienie do serii obiektywów - Canona EF 17-40/4L USM oraz Canona EF 70-200/4L USM i wykonany został z równie doskonałej jakości materiałów.
    Obiektyw posiada ponadto 3-skokowy system stabilizacji obrazu IS, który gwarancuje aż o trzy skoki (8-krotnie) wydłużony czas ekspozycji bez ryzyka poruszenia. IS współpracuje aż w 2 trybach: stabilizacji obrazu w pionie i poziomie (przeznaczony jest do fotografowania oddalonych obiektów statycznych) oraz stabilizacji obrazu w poziomie (do śledzenia obiektu poruszającego się w poprzek kadru).

W zestawie zdejmowana osłona przeciwodblaskowa EW-83H i futerał LP1219.

Nasz internetowy sklep fotograficzny oferuje możliwość wymiany używanego sprzętu foto na nowy.

Posiadamy także w naszej ofercie szeroki asortyment obiektywów Sigma. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się ze szczegółową ofertą na obiektywy Sigma z mocowaniem do Canon'a, która dostępna jest na naszej stronie internetowej.

3999 zł
    Dodaj do koszyka

8)
    Ostatnio edytowane przez JAH-EL ; 21-01-2007 o 21:35
    Canon 5D; 135L

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

Canon Lens FAQ http://www.photozone.de/8Reviews/canonFAQ.htm#3Q6e z tego wynika jasno ze 24-105 ma IS w jednym trybie

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAH-EL Zobacz posta
    (...) IS współpracuje aż w 2 trybach: stabilizacji obrazu w pionie i poziomie (przeznaczony jest do fotografowania oddalonych obiektów statycznych) oraz stabilizacji obrazu w poziomie (do śledzenia obiektu poruszającego się w poprzek kadru).
    (...)
    Opinia uzytkownika - g* prawda . Dlaczego - zostalo juz wyjasnione powyzej.
    A sklepy albo specjalnie klamia albo nieswiadomie przepisuja opis ogolny tego typu stabilizacji. A czytalem tez gdzies ze podobno przez jakis czas dokladnie takie info wisialo na stronie Canona w specyfikacji... stad i sklepy braly i tlumaczyly bledny opis.

Bywalec Awatar JAH-EL
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Opinia uzytkownika - g* prawda . Dlaczego - zostalo juz wyjasnione powyzej.
    A sklepy albo specjalnie klamia albo nieswiadomie przepisuja opis ogolny tego typu stabilizacji. A czytalem tez gdzies ze podobno przez jakis czas dokladnie takie info wisialo na stronie Canona w specyfikacji... stad i sklepy braly i tlumaczyly bledny opis.
    Zastanawia mnie to czemu się tak denerwujecie. Wiem przecież, że jeden typ. A to, co wkleiłem to jakieś bzdury z sklepu, by pokazać, jak oni się znają i jak pracują. A wy od razu
    Nie ma sensu. przeczytajcie dokładnie wypowiedź, a później dopiero używajcie słów na... G
    Canon 5D; 135L

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAH-EL Zobacz posta
    Zastanawia mnie to czemu się tak denerwujecie. Wiem przecież, że jeden typ. A to, co wkleiłem to jakieś bzdury z sklepu, by pokazać, jak oni się znają i jak pracują. A wy od razu
    Nie ma sensu. przeczytajcie dokładnie wypowiedź, a później dopiero używajcie słów na... G
    Widzisz ty patrzysz ze swojego indywidualnego punktu widzenia. A ja z punktu czytania tego forum juz ladne pare lat. I tego typu kwiatki z przekonywaniem ludzi ze 24-105 NIE MA dwoch trybow IS przechodzilem juz co najmniej kilkadziesiat razy. Stad nerwy ze jak komus pisze sie wyraznie ze on NIE MA dwoch trybow IS, na co ten ktos wyskakuje z cytatem ze sklepu internetowego - to nie dziw sie nerwom ze po raz kolejny musze kogos przekonywac ze chyba wiem lepiej co mam w szkle ktore ponad rok uzywam niz jakas tam niedorobiona regulka w sklepie internetowym .

A g* prawda nie bylo do ciebie tylko do tego sklepu - nie bierz wszystkiego tak do siebie bo sie zakompleksisz .

Bywalec Awatar JAH-EL
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeszcze raz...: ta regułka ze sklepu była po to, by jeszcze raz podkreślić ich nieudolność działań oraz to, że jak prosto potrafią wprowadzić w błąd. A nbie po to, by Ciebie denerwować...

Domyślnie

moze troche odbiegne od tematu-ale chodzi tez o ten obiektyw.Stwierdzam duze abberacje chromatyczne,nawet przy f 8-najgorzej jest w drzewach-obwodka jest bardzo niebieska.Co z tym robic?czy jest to wada wszystkich ,czy tylko mojego sloika?czy ktos moze pomoc?cos podpowiedziec?
    CANON

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paulx Zobacz posta
    moze troche odbiegne od tematu-ale chodzi tez o ten obiektyw.Stwierdzam duze abberacje chromatyczne,nawet przy f 8-najgorzej jest w drzewach-obwodka jest bardzo niebieska.Co z tym robic?czy jest to wada wszystkich ,czy tylko mojego sloika?czy ktos moze pomoc?cos podpowiedziec?
    A na jakich powiększeniach to widzisz? To czterokrotny zoom - nie stałka. Przymykanie akurat w przypadku aberacji na ogół nie wiele pomaga. Zwykle największy postęp jest po pierwszej działce przysłony. Później potrafi czasami nawet wzrosnąć.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 30-09-2007 o 01:38
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów