Moze ktoś wie dlaczego w większości sklepów internetowych wmawiają ludzikom że ten obiektyw ma 2 tryby pracy IS-a![]()
Moze ktoś wie dlaczego w większości sklepów internetowych wmawiają ludzikom że ten obiektyw ma 2 tryby pracy IS-a![]()
Nasze sklepy sprzedają "cenniki" a nie prawdziwy towar. Gdzieś usłyszeli o 2 trybach i przyjęli, że każdy IS ma 2 tryby.
Przecież oni nie mają pojęcia co sprzedają! Zadaj jakieś pytanie i zaraz zaczynają kombinować, albo śpiewają tekst "wie pan teraz kolegi od szkieł nie ma, proszę zadzwonić za jakiś czas..."
Ależ ten obiektyw ma 2 tryby pracy IS !
O obiektywach wiem prawie wszystko
Dwa tryby: ON i OFF![]()
![]()
No tak patrze i patrze i widze 2 tryby - ON i OFF![]()
heheh bardzo smeszne ;p
ale bardziej chodziło mi o taki opis ten jest z e-cyfrowe
Jasność f/4 rekompensuje nam system stabilizacji obrazu IS, który pozwala na wydłużenie czasu ekspozycji bez ryzyka poruszenia aż o trzy skoki, czyli 8-krotnie. I tak np. na ogniskowej 105 mm zamiast na czasie 1/125 sek. można wykonać zdjęcie już na 1/15 sek. Stabilizację obrazu ustawia się na Mode 1 - stabilizuje obraz w pionie i poziomie, i przeznaczony jest do fotografowania oddalonych obiektów statycznych oraz Mode 2 - wyłącza żyroskopy odpowiedzialne za stabilizację poziomą i powinien być używany przy śledzeniu obiektu poruszającego się w poprzek kadru.
Czyli sprzedawca nie wie co sprzedaje... typowe?Zamieszczone przez Zaibatsu
![]()
Opis chyba skopiowal im sie z opisu innego obiektywu... :-PZamieszczone przez Zaibatsu
Już o tym kiedyś tu pisałem - kiedyś bodajże na polskiej stronie canona był opis o 2 trybach - potem sklepy skopiowały i tak zostało - na stronach angielskojęzycznych nie ma o tym informacji
Pozdr
Artur Starz
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
To niezbyt dobrze świadczy o Canon PolskaZamieszczone przez arturs
??: