Strona 33 z 33 PierwszyPierwszy ... 23313233
Pokaż wyniki od 321 do 324 z 324

Wątek: Następca Nikona D70 ;)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    LOL!!!
    No ja sam czytałem to ze trzy razy ale nie chce być inaczej. Pewnie będzie tak do momentu jak się alfa nie przegrzeje od tej trzęsawki.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar eko-mar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawi_3000 Zobacz posta
    Bloomberg, lipiec 2006:
    Udział w rynku dslr:
    C 55%, N 25%
    Zyskowność dslr:
    C 35%, N 26%
    Zyskowność małpek:
    C +10%. N -5%
    Wartość akcji 1-6 2006:
    C +7%, N -3%

Tyle świat, u nas jak zwykle sporo oryginałów. Ale OK, wątek, choć bez wielkiego sensu, zrobił się o tyle ciekawy, że nie trzeba zaglądać na NF, żeby odbyć podróż egzotyczną. Nie rozumiem polityki firmy N i hermetycznych dywagacji członków jej zarządu pod hasłem: "Nic lepszego od DX firmy N w fotografii cyfrowej nie ma i nie będzie". Szkoda, ale cóż... Wydaje mi się, że słabe wejście Mamiyi ZD tylko potwierdza przyszłość FF 35mm.
    Podejście do tematu faktycznie oryginalne...ten cytat ("Nic lepszego....") to chyba ci się przyśnił od nadmiernego rozmyślania bo niczego takiego nie wyczytałem...owszem, mówi się o plusach i minusach takiego systemu ale żaden system nie jest doskonały. Najbardziej żenujące jest to, że większość wypowiedzi jest nie na temat. Jeżeli te cyferki maja być dowodem na jakość to idąc tym tokiem rozumowania chińskie buty są najlepsze bo najwięcej ich się sprzedajePoza tym zauważyłem ciekawą zależność między tymi cyferkami:
    Udział w rynku dslr:
    C 55%, N 25%
    Zyskowność dslr:
    C 35%, N 26%
    udział jest o 30% większy, a zyskowność tylko o 9%....ciekawe...aha rozumiem, część Canonów rozdali za darmo żeby lepiej statystyka wyglądała Rasistą sprzętowym nie jestem więc kupiłem sobie jednego Canona i jednego Nikona...może się nie pogryzą.
    Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad:

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Mowisz o chinskich butach w/g projektu chinczykow czy w/g projektu zachodniego? Bo to pewna roznica "made in china" a "designed in china". Bardzo duza roznica...
    ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja mam chińskie buty (Made in China) bardzo wygodne i już drugi rok w nich chodzę, a kupiłem za grosze w markecie. Z tym że mam wrażenie, że odeszliśmy trochę od tematu:wink:. Choć może nie tak bardzo daleko, bo ten D80 jest robiony niedaleko Chin w Malezji bodajże.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 33 z 33 PierwszyPierwszy ... 23313233

Uprawnienia umieszczania postów