Pokaż wyniki od 311 do 320 z 324

Wątek: Następca Nikona D70 ;)

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Aktualne... zauwaz ze udzial Canona spadl a Nikona jest na prawie tym samym poziomie. Czyli 20% z Canona dostalo sie... Sony a nie Nikonowi. I o to tu chodzi ze podejscie marketingowe Nikona dalo im 1% wzrost w dSLR (spokojnie w granicach wahniecia statystycznego) a podejscie marketingowe Sony dalo im 20% 'wzrost' (choc chyba bylo to wejscie).
    To nie tak z tego co mi wiadomo to Canon stracił owszem więcej niż nikon ale nie w takiej proporcji jak podajesz. Po drugie to było tak w sytuacji gdy na rynku nie było jeszcze C 400D i nastąpiło zachłyśnięcie A100. W chwili obecnej na rynku japońskim sprzedaż alfy spada, a sprzedaż canonów rośnie (tam jest już podobno dostępny 400D). Także prognozy że canon w ciagu kilku miesięcy osiągnie 45% rynku są realne. A wg. niektórych rankingów Nikon wylądował na trzecim miejcu na poziomie ok. 24%.
    Nawiasem mówiąc tutaj jest dość ciekawy artykuł o tym (tłumaczenie dalekie od doskonałości. Ciekawe jest to, że wedle badań rynkowych w japonii Alfa zdobyła sobie taką popularność (w niektórych miejscach nawet wyprzedzili canona) dzięki wbudowanej stabilizacji.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-09-2006 o 15:44
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów