Pokaż wyniki od 1 do 10 z 324

Wątek: Następca Nikona D70 ;)

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar eko-mar

Domyślnie

Pokazały się już fotki z 400D...jak to ma być ta rewelacja i "odpowiedź Canona na każde posunięcie Nikona" to ja wolę pozostać przy DX-ie

Ponad godzine szukałem porównania(fotek) Canona z najwyższej półki kontra D2X i niestety nie mogłem znaleźć ale z uporem maniaka zrobię to jak tylko uda mi się odszukać. Fotka przedstawia jakiś most z dwiema dużymi wieżami a na dole płynie barka (zapewne wielu z was widzialo w necie) Będe chciał pokazać "miażdżącą" przewagę Canona. Gdyby nie "to coś" niebiesko-fioletowego kolo wieżyczki na fotce Canona, co zauważyła nawet moja żona to w zasadzie obie są identyczne. Ktoś tu komuś zarzucał, że nie ważne są tabelki tylko finalny produkt, czyli fotki....też jestem tego samego zdania z małą poprawką, że przeciętnemu amatorowi wystarzy jakość z 400D a tym bardziej z D80.
    Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad:

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eko-mar Zobacz posta
    Pokazały się już fotki z 400D...jak to ma być ta rewelacja i "odpowiedź Canona na każde posunięcie Nikona" to ja wolę pozostać przy DX-ie
    Nie czytałem całego wątku, ale pozwolisz, że podam ci pomocną dłoń:

http://www.imaging-resource.com/PRODS/XTI/XTIA.HTM

na dole stronki sa full-res sample z 400D wraz z rawami.

Odnośnie jakości: chciałbym aby przyszli użytkownicy 400D zauważyli, że facet ze względu na 10 MPx specjalnie podpiął EF-S 60/macro... dlatego eko-mar jeśli oczekujesz, że zdjęcia z 400D z jakimś zoomem cię powalą to powodzenia.
    Zostań przy DX-ie, już dzisiaj usłyszałem od żóltego marudy, że w zasadzie Nikon daje tą samą jakość zdjęcia (D80 vs. 5D !!!) tylko taniej...
    W sumie rozumiem jego płacz umoczył po całości (cena) z D200.

Uprawnienia umieszczania postów