Strona 32 z 33 PierwszyPierwszy ... 2230313233 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 324

Wątek: Następca Nikona D70 ;)

Coś już napisał Awatar eko-mar

Domyślnie

snowboarder - pojechałeś po bandzie ale ci odpuszczam, nawet nie miałem zamiaru ustosunkowywać sie do twoich postów bo to jak młócenie słomy-ziarna z tego nie będzie....nie mam w zwyczaju zniżać się do takiego poziomu i myślę, że jest sporo ciekawszych wątków niż mój tors.
    Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad:

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Muszą - nie muszą. W sumie 20 lat temu wypieli się na FD-owców nie patrząc na to, w co zainwestowali. Tyle, że tu crop ma i będzie miał uzasadnienie ekonomiczne.
    Warto pamietac tylko o tym, ze ten ruch zaprowadzil ich na sam szczyt

Wystarczy tez popatrzec na "wsteczna kompatybilnosc" u nikona. Odechciewa sie juz po pierwszej tabelce co z czym nie bedzie dzialac.
    ...

Coś już napisał Awatar eko-mar

Domyślnie

Pokazały się już fotki z 400D...jak to ma być ta rewelacja i "odpowiedź Canona na każde posunięcie Nikona" to ja wolę pozostać przy DX-ie

Ponad godzine szukałem porównania(fotek) Canona z najwyższej półki kontra D2X i niestety nie mogłem znaleźć ale z uporem maniaka zrobię to jak tylko uda mi się odszukać. Fotka przedstawia jakiś most z dwiema dużymi wieżami a na dole płynie barka (zapewne wielu z was widzialo w necie) Będe chciał pokazać "miażdżącą" przewagę Canona. Gdyby nie "to coś" niebiesko-fioletowego kolo wieżyczki na fotce Canona, co zauważyła nawet moja żona to w zasadzie obie są identyczne. Ktoś tu komuś zarzucał, że nie ważne są tabelki tylko finalny produkt, czyli fotki....też jestem tego samego zdania z małą poprawką, że przeciętnemu amatorowi wystarzy jakość z 400D a tym bardziej z D80.
    Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad:

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Niebiesko - fioletowe to pewnie wina obiektywu a nie body.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Domyślnie

Bloomberg, lipiec 2006:
    Udział w rynku dslr:
    C 55%, N 25%
    Zyskowność dslr:
    C 35%, N 26%
    Zyskowność małpek:
    C +10%. N -5%
    Wartość akcji 1-6 2006:
    C +7%, N -3%

Tyle świat, u nas jak zwykle sporo oryginałów. Ale OK, wątek, choć bez wielkiego sensu, zrobił się o tyle ciekawy, że nie trzeba zaglądać na NF, żeby odbyć podróż egzotyczną. Nie rozumiem polityki firmy N i hermetycznych dywagacji członków jej zarządu pod hasłem: "Nic lepszego od DX firmy N w fotografii cyfrowej nie ma i nie będzie". Szkoda, ale cóż... Wydaje mi się, że słabe wejście Mamiyi ZD tylko potwierdza przyszłość FF 35mm.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawi_3000 Zobacz posta
    Bloomberg, lipiec 2006:
    Udział w rynku dslr:
    C 55%, N 25%
    Zyskowność dslr:
    C 35%, N 26%
    Zyskowność małpek:
    C +10%. N -5%
    Wartość akcji 1-6 2006:
    C +7%, N -3%

Tyle świat, u nas jak zwykle sporo oryginałów. Ale OK, wątek, choć bez wielkiego sensu, zrobił się o tyle ciekawy, że nie trzeba zaglądać na NF, żeby odbyć podróż egzotyczną. Nie rozumiem polityki firmy N i hermetycznych dywagacji członków jej zarządu pod hasłem: "Nic lepszego od DX firmy N w fotografii cyfrowej nie ma i nie będzie". Szkoda, ale cóż... Wydaje mi się, że słabe wejście Mamiyi ZD tylko potwierdza przyszłość FF 35mm.
    Problem że to o tyle nieaktualne, że spory kawałek tego tortu ma już Sony z tego co pamietam to więcej niż nikon.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-09-2006 o 14:32
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eko-mar Zobacz posta
    Pokazały się już fotki z 400D...jak to ma być ta rewelacja i "odpowiedź Canona na każde posunięcie Nikona" to ja wolę pozostać przy DX-ie
    Nie czytałem całego wątku, ale pozwolisz, że podam ci pomocną dłoń:

http://www.imaging-resource.com/PRODS/XTI/XTIA.HTM

na dole stronki sa full-res sample z 400D wraz z rawami.

Odnośnie jakości: chciałbym aby przyszli użytkownicy 400D zauważyli, że facet ze względu na 10 MPx specjalnie podpiął EF-S 60/macro... dlatego eko-mar jeśli oczekujesz, że zdjęcia z 400D z jakimś zoomem cię powalą to powodzenia.
    Zostań przy DX-ie, już dzisiaj usłyszałem od żóltego marudy, że w zasadzie Nikon daje tą samą jakość zdjęcia (D80 vs. 5D !!!) tylko taniej...
    W sumie rozumiem jego płacz umoczył po całości (cena) z D200.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Problem że to o tyle nieaktualne, że spory kawałek tego tortu ma już Sony z tego co pamietam to więcej niż nikon.
    Aktualne... zauwaz ze udzial Canona spadl a Nikona jest na prawie tym samym poziomie. Czyli 20% z Canona dostalo sie... Sony a nie Nikonowi. I o to tu chodzi ze podejscie marketingowe Nikona dalo im 1% wzrost w dSLR (spokojnie w granicach wahniecia statystycznego) a podejscie marketingowe Sony dalo im 20% 'wzrost' (choc chyba bylo to wejscie).

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Aktualne... zauwaz ze udzial Canona spadl a Nikona jest na prawie tym samym poziomie. Czyli 20% z Canona dostalo sie... Sony a nie Nikonowi. I o to tu chodzi ze podejscie marketingowe Nikona dalo im 1% wzrost w dSLR (spokojnie w granicach wahniecia statystycznego) a podejscie marketingowe Sony dalo im 20% 'wzrost' (choc chyba bylo to wejscie).
    To nie tak z tego co mi wiadomo to Canon stracił owszem więcej niż nikon ale nie w takiej proporcji jak podajesz. Po drugie to było tak w sytuacji gdy na rynku nie było jeszcze C 400D i nastąpiło zachłyśnięcie A100. W chwili obecnej na rynku japońskim sprzedaż alfy spada, a sprzedaż canonów rośnie (tam jest już podobno dostępny 400D). Także prognozy że canon w ciagu kilku miesięcy osiągnie 45% rynku są realne. A wg. niektórych rankingów Nikon wylądował na trzecim miejcu na poziomie ok. 24%.
    Nawiasem mówiąc tutaj jest dość ciekawy artykuł o tym (tłumaczenie dalekie od doskonałości. Ciekawe jest to, że wedle badań rynkowych w japonii Alfa zdobyła sobie taką popularność (w niektórych miejscach nawet wyprzedzili canona) dzięki wbudowanej stabilizacji.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-09-2006 o 15:44
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ciekawe jest to, że wedle badań rynkowych w japonii Alfa zdobyła sobie taką popularność (w niektórych miejscach nawet wyprzedzili canona) dzięki wbudowanej stabilizacji.
    LOL!!!

Strona 32 z 33 PierwszyPierwszy ... 2230313233 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów