A możesz sprecyzować o którym sofcie piszesz. Bo ja jakoś nie spotkałem niczego gorszego od RawShooteraZamieszczone przez wrona
A możesz sprecyzować o którym sofcie piszesz. Bo ja jakoś nie spotkałem niczego gorszego od RawShooteraZamieszczone przez wrona
bo nie uzywales nikona NXZamieszczone przez maku
![]()
Fakt. Nie używałem.
NX ma jedną, straszliwą wadę - wymaga kompa o mocy Nec-a Earthsimulatora. Hurtowa obróbka NEF-ów to faktycznie koszmar. Pozatym jest to jednak świetny program, o ogromnych możliwościach i b. dobrej jakości wywoływania, a punkty kontrolne do lokalnych korekt to wręcz rewelacja.Zamieszczone przez sven
Wrona może naprawdę załóż nowy wątek np.: "O wyższości wszystkich innych systemów nad canonem". Myślę że sam bym chętnie się do dyskusji przyłączył, a tu wrócimy do nowego D80.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-07-2006 o 12:59
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
MMM : Czy mozesz mi podac jakas konstruktywna argumentacje dotyczaca tego co napisales odnosnie wielkosci bagnetu u Nikona w kontekscie FF ?
bo widzisz.. Nikon w analogowych modelach czy to amatorskich czy profi ( F5 ) uzywa tego samego bagnetu a nie da sie ukrywac ze siedzi tam film w rozmiarze 35 mm czyt. FF
5d II | 50/1.4 | T 28-75/2.8
Było, było wiele razy i w miarę dokładnie - poszukaj w wyszukiwarce.Zamieszczone przez Klosiu
reasumujac nikon narazie nie moze wyprodukowac FF cyfrowego
chyba za zmieni bagnet![]()
a to bedzie problemem z kompatybilnoscia obiektywow- jak uwazaja nikoniarze genialnych
Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl
reasumujac to sie myslisz :Zamieszczone przez shaqi
podpowiem :
Tak jest to bagnet Nikona
Tak jest to FF
5d II | 50/1.4 | T 28-75/2.8
Zamieszczone przez Klosiu
![]()
![]()
![]()
Dobre!!