z tego sklepu to się proszę nie śmiać!!Zamieszczone przez MMM
z tego sklepu to się proszę nie śmiać!!Zamieszczone przez MMM
tak jest!!! Sławek to porządny Gość! Wiarygodność stuprocentowa!Zamieszczone przez akustyk
a co to za bronienie nikona, hmmm ? ,) jak ktos zrobi odbitke z canona bedzie wiedzial co jest dobre...Zamieszczone przez Diego
peace!
Wtej dyskusji niektórzy wogóle nie powinni uczestniczyć ze względu na na brak merytorycznego podejścia....osobiście najbardziej lezy mi wypowiedź jednego gościa, kóry stwierdził, że aby ocenić, porównać...trzeba pomacać, pobawić się, przetestować (to oczywiście moja analogia tej wypowiedzi). Ja sam użytkuję sprzęt Canona i Nikona i nigdy nie przyszło mi do głowy tak bezmyślnie krytykować sprzęt jednej czy drugiej firmy. A tak na marginesie to podobał mi sie jeden z postów, a dokładniej "reklama" w wykonaniu Czornego....gość ma klasę i poczucie humoru.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 07-09-2006 o 03:54
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Kolekcjoner brawa za mądrą wypowiedz tylko szkoda ze ty tez czasem nie potrafisz uszanowac czyjegos zdania i zamieniasz sie w recenzenta...;-)
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
To nie była recenzja tylko drobna uwaga, że niektóre wypowiedzi wypływały z chęci dokopania innym....moim skromnym zdaniem za dużo było emocji, przecież zarówno w Nikonach jak i w Canonach znajdzie się trochę bublowatych rozwiązań jak też wynalazków, które zasługują na uwagę. Zastanawiam się dlaczego zmieniła się proporcja użytkowników sprzętu profi na korzyść Canona i wydaje mi się , że odpowiedź nie jest jednoznaczna...
Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad:
w sumie w duzym stopniu jest. nazywa sie FF, i wbrew temu co niektorzy fanatycy z zoltymi okularami na oczach twierdza, jest to gra warta swieczki. jesli nie dzisiaj, to za jakis czas, ale juz wiadomo, ze jak sie kupi szklarnie z tylkami pasujacymi do Canona, to za n lat sie ja wykorzysta w wypasionej matrycy.
a DX Nikona... poki co jest, ale czy ktoregos dnia Nikon nie powie uzytkownikom pro, zeby sobie te szkielka wsadzili w nos - nie wiadomo. jest wrecz wysoce prawdopodobne, ze w koncu Nikon zejdzie z piedestalu i zrobi body FF, bo i do nich w koncu dotrze, ze uzytkownicy tego chca, i ze firma przespala moment (a juz przespala i jest w swego rodzaju kropce technologiczno-marketingowej)
Jest tylko mały szkopół, do matrycy FF nie bardzo nadają się szkiełka z niższej półki z uwagi na możliwe zniekształcenia obrazu na brzegach. Po drugie nie trzeba tyle kasy wywalać aby mieć długi zoom. Poza tym wszystko przemawia na korzyść FF. Sam mam dylemat bo napaliłem się na D2Xs i nie wiem czy za jakis czas nie pluł bym w brodę z powodów o których wspomniałeś.
Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad: