Strona 25 z 33 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 324

Wątek: Następca Nikona D70 ;)

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj
    NX ma jedną, straszliwą wadę - wymaga kompa o mocy Nec-a Earthsimulatora. Hurtowa obróbka NEF-ów to faktycznie koszmar. Pozatym jest to jednak świetny program, o ogromnych możliwościach i b. dobrej jakości wywoływania, a punkty kontrolne do lokalnych korekt to wręcz rewelacja.
    NX nie nadaje się do obrobki kilkuset plikow. to jest soft dla kogos, kto przy jednej fotce ma czas na dluzszą zabawe. punkty kontrolne to nic innego niz zaznaczenie maska pewnego obszaru; zabawka fajna, ale tak naprawde to nic nowego. Ja potrzebuje szybkiego konwertera, który pozwala na ustawienie podstawowych parametrów (WB, korekta jasnosci i kontrastu) i wywolanie kilkuset plikow w mozliwie krotkim czasie. Czekalem z nadzieja na NX, ale niestety z mojego punktu widzenia nikon kolejny raz dal ****.

Poza tym mam wiele zastrzezen do sposobu obslugi tego programu; ustawienie kroplomierzem balansu bieli wymaga kilku potwierdzen i latania kursorem po ekranie. Praca zna 2 monitorach z tym programem to koszmar.
    Jednym slowem; oprogramowanie dla amatora pasjonata z duza iloscia wolnego czasu i anielska cierpliwoscia.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    Ja potrzebuje szybkiego konwertera, który pozwala na ustawienie podstawowych parametrów (WB, korekta jasnosci i kontrastu) i wywolanie kilkuset plikow w mozliwie krotkim czasie.
    BreezeBrowser?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Vitez, a może by ten wątek też zamknąć. Poczekamy do premiery, a skończyłoby się to bicie piany, w dodatku zupełnie nie na temat.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie nowy nikon....

Miałem zamioar zrobić głupiego pps a propos nowego nikona ale mi się nie udało...za mało jeszzce umiem...ale założenia z tym co widziałem na stronie są takie...

1. more power...grip na dole na 16 aku :0 i opcjonalny z boku na 4 aku
    2. more control....niezliczona ilość tzw. kółek nastaw
    3. more versatile...conajmniej 4 wizjery
    4. moja ulubiona more exitement...gierka w aparacie połączona z odtwarzaczem mp3

lol...jest późno...ale mam korbę
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

byle tylko Direct Print buttona Canonowi nie zwedzili, bo odpowiedz na pewno bedzie miazdzaca i skonczy sie czyms w rodzaju "s*ck" button
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

etam canon jak fotki netowe niosa ma miec telefon wbudowany, pod jedynka Zytnia

nowy nikon ... coz jaki by nie byl to i tak ccd sony ...

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

E tam. Cemosy teraz robia...

Dlatego nie bedzie synchro 1/500 bo nie da sie upchnac migawki elektronicznej.
    ...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ale jak zrobia FF to na bank upchna.. nie tylko z soczewkami przed matryca, ale jeszcze dopieprza tam kita

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick
    Miałem zamioar zrobić głupiego pps a propos nowego nikona ale mi się nie udało...za mało jeszzce umiem...ale założenia z tym co widziałem na stronie są takie...

1. more power...grip na dole na 16 aku :0 i opcjonalny z boku na 4 aku
    2. more control....niezliczona ilość tzw. kółek nastaw
    3. more versatile...conajmniej 4 wizjery
    4. moja ulubiona more exitement...gierka w aparacie połączona z odtwarzaczem mp3

lol...jest późno...ale mam korbę
    Nie pal byle czego i wcześniej kładź się spać. :wink:

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

D80 będzie na 101% DX nie FF

Strona 25 z 33 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów