A co to atak glupoty?Zamieszczone przez wrona
Dajcie sobie spokoj, po co z nim dysutowac to jakis zaslepiony ciemniak...
A co to atak glupoty?Zamieszczone przez wrona
Dajcie sobie spokoj, po co z nim dysutowac to jakis zaslepiony ciemniak...
tak sobie czytam i ciesze sie ze moj sasiad jest stary i nie uzywa netu ... z kim ja bym urzadzal sobie calonocne strzelania gdyby sie dowiedzial ze jestem z opozycji![]()
moze dlatego ze swietnie sie im sprzedaja aktualne modele wraz ze szklami DX ?Zamieszczone przez KuchateK
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=4626
Jak by faktycznie rynek potrzebowal FF to pewnie zaczeli by opracowywac technologie - zreszta od kilku lat prowadzone sa badania nad wlasna matryca : LBCAST
5d II | 50/1.4 | T 28-75/2.8
A 5D idzie cieniutko, slabiutko. I to najprawdopodobniej jest odpowiedz.Zamieszczone przez Klosiu
Wiesz to bezcelowe koledzy postanowili udowodnić że "NIkon najlepszy jest i basta". I nie odpuszczą. O dyskusji rzeczowej to tu nie ma co marzyć szkoda zachodu.Zamieszczone przez akustyk
Jest jednak drobny postęp założony został osobny wątek, może światełko w tunelu......
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 30-07-2006 o 10:26
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
?!?!?!?!?Zamieszczone przez Kolekcjoner
Mowimy o FF i bagentach, a nie o tym, ze Nikon jest lepszy. Bo akurat moim zdaniem wcale nie jest. Musi jeszcze popracowac.
Mam nadzieje, ze nie do mnie pijesz - nie mam Nikona i nigdy nie mialem.Zamieszczone przez Akustyk
nie widze problemu... niech sobie wypisuja Bog wie co - wystarczy nie odpowiadac. ten watek jest o nowym korpusie, nie o wyzszosci jednej firmy nad druga.Zamieszczone przez Kolekcjoner
jesli komus bardziej odpowiada Nikon to voila - mnie nie przeszkadza, a wrecz dobrze rozumiem (ten sprzet ma sie za co podobac). ale, kurcze... to nie jest miejsce na robienie krucjaty. a jak juz sie chce robic jakiekolwiek porownania, to niech to bedzie chociaz poparte rzeczowymi argumentami. RZECZOWYMI. a nie subiektywnymi opiniami, ekstrapolowanymi na ogolne prawdy...
EDIT: i zeby jeszcze ludzie rozumieli te rzeczowe argumenty![]()
Całkowiecie się z Tobą zgadzam!Zamieszczone przez akustyk
A co do spekulacji na temat tego D80 to jest znowu sporo szumu o tym, że jednak nie będzie to matryca z D200, nie będzie 4,5kl/s i nie będzie działał z manualnymi szkłami. Także chwilowo trzeba chyba z wnioskami się wstrzymać póki nie będzie bardziej sprawdzonych informacji. Może koledzy z Forum Nikona coć już wiedzą pewnego - idę tam zajrzeć:-D.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
raczej nie sadze. chyba, ze Sony rownolegle opracowalo dwie matryce o podobnej ilosci pikseli, ale rozne elektronicznie.Zamieszczone przez Kolekcjoner
po mojemu, to matryca bedzie taka jak w Alfie. bo odpowiednio tania, a numerek 10 bedzie marketingowo dzialal
to jest dla mnie oczywiste. na ... amatorowi 4,5 fps? i dlaczego Nikon mialby pozwalac na manualne szkla w korpusie z tej polki, jesli ich uzytkownicy sa (czy raczej powinni byc) gotowi wydac dodatkowa kase na D200?Zamieszczone przez Kolekcjoner
odgadnac co to bedzie wbrew pozorom nie jest trudno. D80(?) do D200 bedzie sie mniej wiecej tak mial jak 300D do 10D / 350D do 20D. cos pokastrowane, cos ograniczone, cos odjete - zeby tanim kosztem zrobic z gotowego juz projektu model budzetowy.
a ze sa ludzie, ktorzy wierza, ze w cenie okolo 900$ dostana uszczelnienia, 9fps, 15 punktow AF, Multi-CAM 2000, wspolprace z manualnymi szklami, itd. itp.... ;-)