Strona 23 z 33 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 324

Wątek: Następca Nikona D70 ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wrona
    :-)

Hihihihihihihihihihihihi.

Hahahahahhahaha.
    A co to atak glupoty?

Dajcie sobie spokoj, po co z nim dysutowac to jakis zaslepiony ciemniak...

smiech_na_sali
    Guest

Domyślnie

tak sobie czytam i ciesze sie ze moj sasiad jest stary i nie uzywa netu ... z kim ja bym urzadzal sobie calonocne strzelania gdyby sie dowiedzial ze jestem z opozycji

Bywalec Awatar Klosiu
    Miasto
    Tarnów/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Byla wszak puszka FF ale z marna matryca bez odpowiedniej kanapki ponad nia z bonusem w postaci mory i artefaktow. Nikt nie byl w stanie zrobic puszki do nikonowych szkiel z matryca nakryta odpowiednia kanapka filtra i soczewek tak jak to robi Canon. Nie bylo i nie bedzie juz napewno takiej od kodaka. Nikon przejawia wyrazna niechec ku temu. Czemu?
    moze dlatego ze swietnie sie im sprzedaja aktualne modele wraz ze szklami DX ?
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=4626

Jak by faktycznie rynek potrzebowal FF to pewnie zaczeli by opracowywac technologie - zreszta od kilku lat prowadzone sa badania nad wlasna matryca : LBCAST
    5d II | 50/1.4 | T 28-75/2.8

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Klosiu
    moze dlatego ze swietnie sie im sprzedaja aktualne modele wraz ze szklami DX ?
    A 5D idzie cieniutko, slabiutko. I to najprawdopodobniej jest odpowiedz.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

a mozna by jednak ograniczyc takie watki do dyskusji rzeczowej?

ja wiem, ze ktos kto ma od 2 dni D50 bedzie wykrzykiwal wszedzie dookola, ze Nikon jest de best i w ogole, ale nie o tym jest ten watek...
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    a mozna by jednak ograniczyc takie watki do dyskusji rzeczowej?
    Wiesz to bezcelowe koledzy postanowili udowodnić że "NIkon najlepszy jest i basta". I nie odpuszczą. O dyskusji rzeczowej to tu nie ma co marzyć szkoda zachodu.
    Jest jednak drobny postęp założony został osobny wątek, może światełko w tunelu......
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 30-07-2006 o 10:26
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Wiesz to bezcelowe koledzy postanowili udowodnić że "NIkon najlepszy jest i basta".
    ?!?!?!?!?

Mowimy o FF i bagentach, a nie o tym, ze Nikon jest lepszy. Bo akurat moim zdaniem wcale nie jest. Musi jeszcze popracowac.

Cytat Zamieszczone przez Akustyk
    ja wiem, ze ktos kto ma od 2 dni D50 bedzie wykrzykiwal wszedzie dookola, ze Nikon jest de best i w ogole, ale nie o tym jest ten watek...
    Mam nadzieje, ze nie do mnie pijesz - nie mam Nikona i nigdy nie mialem.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Wiesz to bezcelowe koledzy postanowili udowodnić że "NIkon najlepszy jest i basta". I nie odpuszczą. O dyskusji rzeczowej to tu nie ma co marzyć szkoda zachodu.
    nie widze problemu... niech sobie wypisuja Bog wie co - wystarczy nie odpowiadac. ten watek jest o nowym korpusie, nie o wyzszosci jednej firmy nad druga.

jesli komus bardziej odpowiada Nikon to voila - mnie nie przeszkadza, a wrecz dobrze rozumiem (ten sprzet ma sie za co podobac). ale, kurcze... to nie jest miejsce na robienie krucjaty. a jak juz sie chce robic jakiekolwiek porownania, to niech to bedzie chociaz poparte rzeczowymi argumentami. RZECZOWYMI. a nie subiektywnymi opiniami, ekstrapolowanymi na ogolne prawdy...

EDIT: i zeby jeszcze ludzie rozumieli te rzeczowe argumenty
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    nie widze problemu... niech sobie wypisuja Bog wie co - wystarczy nie odpowiadac. ten watek jest o nowym korpusie, nie o wyzszosci jednej firmy nad druga.

jesli komus bardziej odpowiada Nikon to voila - mnie nie przeszkadza, a wrecz dobrze rozumiem (ten sprzet ma sie za co podobac). ale, kurcze... to nie jest miejsce na robienie krucjaty. a jak juz sie chce robic jakiekolwiek porownania, to niech to bedzie chociaz poparte rzeczowymi argumentami. RZECZOWYMI. a nie subiektywnymi opiniami, ekstrapolowanymi na ogolne prawdy...

EDIT: i zeby jeszcze ludzie rozumieli te rzeczowe argumenty
    Całkowiecie się z Tobą zgadzam!

A co do spekulacji na temat tego D80 to jest znowu sporo szumu o tym, że jednak nie będzie to matryca z D200, nie będzie 4,5kl/s i nie będzie działał z manualnymi szkłami. Także chwilowo trzeba chyba z wnioskami się wstrzymać póki nie będzie bardziej sprawdzonych informacji. Może koledzy z Forum Nikona coć już wiedzą pewnego - idę tam zajrzeć :-D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

A co do spekulacji na temat tego D80 to jest znowu sporo szumu o tym, że jednak nie będzie to matryca z D200,
    raczej nie sadze. chyba, ze Sony rownolegle opracowalo dwie matryce o podobnej ilosci pikseli, ale rozne elektronicznie.
    po mojemu, to matryca bedzie taka jak w Alfie. bo odpowiednio tania, a numerek 10 bedzie marketingowo dzialal

nie będzie 4,5kl/s i nie będzie działał z manualnymi szkłami.
    to jest dla mnie oczywiste. na ... amatorowi 4,5 fps? i dlaczego Nikon mialby pozwalac na manualne szkla w korpusie z tej polki, jesli ich uzytkownicy sa (czy raczej powinni byc) gotowi wydac dodatkowa kase na D200?

odgadnac co to bedzie wbrew pozorom nie jest trudno. D80(?) do D200 bedzie sie mniej wiecej tak mial jak 300D do 10D / 350D do 20D. cos pokastrowane, cos ograniczone, cos odjete - zeby tanim kosztem zrobic z gotowego juz projektu model budzetowy.

a ze sa ludzie, ktorzy wierza, ze w cenie okolo 900$ dostana uszczelnienia, 9fps, 15 punktow AF, Multi-CAM 2000, wspolprace z manualnymi szklami, itd. itp.... ;-)
    www albo tez flickr

Strona 23 z 33 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów