Strona 11 z 33 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 324

Wątek: Następca Nikona D70 ;)

Domyślnie

tez sie wlasnie zastanawiam co zrobi canon bo sie troche zablokowali 30ka, i teraz zeby mu nie zaszkodzic nie pozostaje nic innego jak 350d z duzym telewizorem i przyciskiem direct print. Chcociaz z 2 stron atakuja Sony i Nikon ktore przynajmniej na papierze wygladaja lepiej.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj
    Samo zwiększenie rozdzielczości matrycy w serii amatorskiej byłoby piramidalnym idiotyzmem - już 8MP są IMHO w 99% sytuacji potrzebne jak rybie rower. Choć oczywiście, marketiody Canona mogą mieć na ten temat inne zdanie
    Ano właśnie, tak działa niestety marketing. Kto po raz pierwszy raz kupujący lustrzankę zastanawia się np. nad sprawnością AF albo ilością informacji wyświetlanych w wizjerze i ergonomią? Ogląda się piękne i ostre zdjęcia w sieci, bo tych OOF przecież nikt nie pokazuje. Dopiero po kupnie się zaczyna narzekanie. Krótko mówiąc, najtańsze modele dla początkujących zawsze będą nastawione na tani efekt w postaci "megapikseli", dużego LCD i "zoomu", bo to najszybciej do lamerów trafia.
    Ostatnio mój znajomy kupił sobie 350D i po tygodniu zadzwonił z pytaniem gdzie włącza się podgląd na wyświetlaczu w trakcie robienia zdjęcia
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 26-07-2006 o 21:41

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To było pierwsze pytanie u mnie w domu, na odpowiedź 'nie ma' zrobili bardzo zniesmaczoną minę.

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj
    Oczywistym jest, że nowa D80 nie będzie jakąś rewolką. Matryca z D200, korpus D70 z dużym telewizorem i kilka nowych bajerów.

Co do nowości Canona, to bardzo jestem ich ciekaw. Seria 1 jest stara jak Wielki Kanion, może zatem pokazać się tutaj coś ciekawego. Na następcę 30D chyba jeszcze za wcześnie, co z kolei źle wróży 400D - tradycyjnie wodotryski wprowadzane są najpierw w seri semi-profi, a dopiero potem pakowane są w plastik.
    Samo zwiększenie rozdzielczości matrycy w serii amatorskiej byłoby piramidalnym idiotyzmem - już 8MP są IMHO w 99% sytuacji potrzebne jak rybie rower. Choć oczywiście, marketiody Canona mogą mieć na ten temat inne zdanie
    marketiody Canona swoje wiedza
    jakis czas temu czytalem wywiad i wynikal z niego ze canon zaklada ze na amatorski rynek w tym 20/30D wystrarczy 8MP
    zobaczymy czy naprawde wystarczy jak nikon i sony stwierdza ze to ma byc 10mp i canon zacznie tracic

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Jak Canon wyjedzie z taka kolekcja obiektywow jaka zapowiadaja plotki to mysle ze to D80 nie ma duzych szans
    szkla szklami
    ale przydalo by sie dobre szklo do cropa bo 17-55 IS to zaden hit tylko kit i drogi jak L`ki

szkal za blisko 10k mnie nie interesuja narazie
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Mnie sie 17-55 mnie sie osobiscie bardzo podoba. Daje calkiem niezle efekty. Co prawda cenowo mogli by go umiescic nieco nizej, ale nie jest zle.
    ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Mnie się wydaje, że w segmencie EF-S to się nie ma co za dużo spodziewać, bo jak ktoś chce kupić lepsze szkło to bierze L-ki. I nie ma co tutaj się patrzeć na nasze (polskie) możliwości finansowe bo nasz rynek dla takich firm jak C to margines (niestety), a na zachodzie ceny najtańszych L-ek (nawet najdroższych) to nie jest żaden problem. Zaprojektowanie i wyprodukowanie dobrego szerokiego szkła to nie taka prosta i tania sprawa i sądzę, że dla samego cropa to poprostu nie opłacalne.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 26-07-2006 o 23:31
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Smile

jak ten nikon bedzie fajny to moze go sobie kupie jako "spacer seta" z obiektywem 18-200 zamiast 350d bo co to za system canona w którym i tak musze wozić 2 ładowarki 2 rózne akumulatory 2 węzyki spustowe a po każdej wymianie obiektywu mam na matrycy farfocle jakby mi tam koń nakichał ? tym bardziej że mi parę szkieł nikona jeszcze zostało. Ergonomia i błyskadełka nikonowskie są doskonałe, można GPS-a podłaczyć. Z Canona najbardzie mi sie wysokie czułości podobają bo sporo z nich korzystam. A na canonowskiego FF w logicznej cenie by moc z szerokiego kąta 24-105 skorzystać trzeba bedzie zapewne jeszcze pare latek poczekać (jakoś tak dziwnie bardziej mi by pasował FF w taniej puszce a drozszą wolałbym z cropem by mogła z długimi tele lepiej chodzić )

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Broncobilly
    jak ten nikon bedzie fajny to moze go sobie kupie jako "spacer seta" z obiektywem 18-200 zamiast 350d bo co to za system canona w którym i tak musze wozić 2 ładowarki 2 rózne akumulatory 2 węzyki spustowe a po każdej wymianie obiektywu mam na matrycy farfocle jakby mi tam koń nakichał ? tym bardziej że mi parę szkieł nikona jeszcze zostało. Ergonomia i błyskadełka nikonowskie są doskonałe, można GPS-a podłaczyć. Z Canona najbardzie mi sie wysokie czułości podobają bo sporo z nich korzystam. A na canonowskiego FF w logicznej cenie by moc z szerokiego kąta 24-105 skorzystać trzeba bedzie zapewne jeszcze pare latek poczekać (jakoś tak dziwnie bardziej mi by pasował FF w taniej puszce a drozszą wolałbym z cropem by mogła z długimi tele lepiej chodzić )
    Nie no w ogóle to Canon do d....y jest, kto to kupuje? A ta ergonomia feee...! A no i te słynne "niebrudzące się" matryce nikonowskie;-) !
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-07-2006 o 00:10
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Mnie się wydaje, że w segmencie EF-S to się nie ma co za dużo spodziewać, bo jak ktoś chce kupić lepsze szkło to bierze L-ki. I nie ma co tutaj się patrzeć na nasze (polskie) możliwości finansowe bo nasz rynek dla takich firm jak C to margines (niestety), a na zachodzie ceny najtańszych L-ek (nawet najdroższych) to nie jest żaden problem. Zaprojektowanie i wyprodukowanie dobrego szerokiego szkła to nie taka prosta i tania sprawa i sądzę, że dla samego cropa to poprostu nie opłacalne.
    L`ka??
    To niech zrobia L`ke do cropa uszczelniana i pancerna!!!
    Cena niech bedzie jak 17-55IS ale niech to bedzie L`ka i bede wiedzial za co zaplace.
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaqi
    L`ka??
    To niech zrobia L`ke do cropa uszczelniana i pancerna!!!
    Cena niech bedzie jak 17-55IS ale niech to bedzie L`ka i bede wiedzial za co zaplace.
    Wiesz nie chcę powtarzać argumentów które dałem wyżej ale po "kiego diabła" canon miałby robić L-kę tylko do cropa? Rozumiem, że dla Ciebie ale nie obraź się obawiam się, że to zbyt mała "podnieta" dla marketingowców z C;-) . L-ki są robione głównie na rynek profi.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-07-2006 o 00:52
    Kapitan Wagner

Strona 11 z 33 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów