Strona 10 z 33 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 324

Wątek: Następca Nikona D70 ;)

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ciekawi mnie dlaczego jeszcze nikt nie powiązał premiery nowego Nikona z zapowiadaną w sierpniu premierą następcy 350D. Wszak już nawet sami nikoniarze przestali uparcie porównywać D70 do 20/30D i wiemy, że jest to raczej konkurencja dla 350D.

Sprytny ruch uprzedzający konkurencję? Wydaje mie się, że tak - zwłaszcza, że mocno się z kampanią reklamową przygotowali. LIczyłbym więc raczej na dalsze obniżanie cen w najniższym segmencie.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

czornyj, już znalazłem

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek
    czornyj, jak to jest, że nie ma tych zdjęć na FN? zaglądam tu i się zaskoczyłem
    Tak to jest, że źle szukałeś :P

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Widze, ze nie przejeli sterowania rodem z D200. Nie bedzie zapamietywania ustawien...
    ...

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Ciekawi mnie dlaczego jeszcze nikt nie powiązał premiery nowego Nikona z zapowiadaną w sierpniu premierą następcy 350D. Wszak już nawet sami nikoniarze przestali uparcie porównywać D70 do 20/30D i wiemy, że jest to raczej konkurencja dla 350D.

Sprytny ruch uprzedzający konkurencję? Wydaje mie się, że tak - zwłaszcza, że mocno się z kampanią reklamową przygotowali. LIczyłbym więc raczej na dalsze obniżanie cen w najniższym segmencie.
    Kubaman, błąd w porównywaniu tych wszystkich korpusów polega na tym, że Nikon pozycjonuje swoje produkty inaczej niż Canon. D70 nie ma bezpośredniego konkurenta w Canonie, 350-tce pod względem funkcjonalnym odpowiada D50.

Wprowadzenie D80 to raczej konsekwencja opracowania przez Sony matrycy 10MP - Nikon po prostu dokonuje "upgrade-u" matryc w swoich korpusach.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

tu się zgodzę, te dwie strategi rynkowe nie przystają do siebie dokładnie. Ale coś mi mówi, że to właśnie zbliżające się targi są dla Nikona okazją do wzbudenia zainteresowania i przyćmienia Canonowskiego produktu
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Miasto
    USA

Domyślnie

Jak Canon wyjedzie z taka kolekcja obiektywow jaka zapowiadaja plotki to mysle ze to D80 nie ma duzych szans
    ...

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

KuchateK, chyba troszkę przeceniasz przeciętnego konsumenta Zwykle jest tak, że najpierw kupuje on korpus - a tutaj ważne jest żeby było dużo megapikseluf, bajerów i fachowo wyglądał, a dopiero potem martwi się o obiektywy

Miasto
    USA

Domyślnie

Nie chodzilo mi o to, ze Nikon nie przycmi 80'tka nastepcy 350D, ale o to, ze calosciowo Canon moze miec znacznie wiecej nowosci i znacznie wiecej czasu ludzie im posiweca ogladajac je na stoisku. Okrojone D200 czy D70 z 10mpix nie jest tak bardzo ciekawe z punktu widzenia nowosci. A ze w sklepach bedzie schodzic bo ma 10mpix to juz inna bajka.
    ...

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Oczywistym jest, że nowa D80 nie będzie jakąś rewolką. Matryca z D200, korpus D70 z dużym telewizorem i kilka nowych bajerów.

Co do nowości Canona, to bardzo jestem ich ciekaw. Seria 1 jest stara jak Wielki Kanion, może zatem pokazać się tutaj coś ciekawego. Na następcę 30D chyba jeszcze za wcześnie, co z kolei źle wróży 400D - tradycyjnie wodotryski wprowadzane są najpierw w seri semi-profi, a dopiero potem pakowane są w plastik.
    Samo zwiększenie rozdzielczości matrycy w serii amatorskiej byłoby piramidalnym idiotyzmem - już 8MP są IMHO w 99% sytuacji potrzebne jak rybie rower. Choć oczywiście, marketiody Canona mogą mieć na ten temat inne zdanie

Strona 10 z 33 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów