Strona 20 z 33 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 324

Wątek: Następca Nikona D70 ;)

sv
    Guest

Domyślnie

wrona: wychodze fotografowac slub, ale wpadne wieczorem i ci odpowiem.

PS dlaczego zapytalem o obrobke nef? bo szybka i sprawna obrobka 500 RAWow jest dla mnie bardzo istotna. soft canona jest idealny do szybkiego ustawienia parametrow typu wb i ekspozycja i automatycznego wywolania dowolnej ilosci rawow(i jest darmowy). soft nikona to taka droga zabawka dla hobbystow. zwlaszcza nowy NX; czegos tak wolnego jeszcze nie widzialem.
    Jakosc plikow z RawShootera mi nie odpowiada.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wrona
    Hihihihi, hihihi, ja tez tak mowie zawsze, zeby sie pocieszyc ;-)
    W odróżnieniu od ciebie, ja nie muszę się pocieszać, mnie to kółko naprawdę pasuje. Zamiast nowych przycisków i kółek wolałbym ciut więcej w wizjerze np. ikonkę pomiaru światła, albo tryb ISOv.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Panowie a, może byście sobie tak założyli nowy wątek o wyższości jednej ergonomii nad drugą, bo ja wiem że ta dyskusja jest pasjonująca ale pasowałoby wrócić do tematu. Jak się wstydzicie to sam mogę taki wątek zacząć!

Jest jeszcze inne wyjscie poprosić któregoś moderatora o zamknięcie.

Halo Moderatorzy jest tam kto ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    soft nikona to taka droga zabawka dla hobbystow. zwlaszcza nowy NX; czegos tak wolnego jeszcze nie widzialem.
    Podpisuje sie oboma rekoma pod tym stwierdzeniem. Dziadostwo straszne, wstydzili by sie jeszcze brac za to pieniadze (co ciekawe niektorzy to nawet kupuja(!)).

Jakosc plikow z RawShootera mi nie odpowiada.
    To dziwne, bo software Canona sie nie rowna...

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Panowie a, może byście sobie tak założyli nowy wątek o wyższości jednej ergonomii nad drugą, bo ja wiem że ta dyskusja jest pasjonująca ale pasowałoby wrócić do tematu.
    Jest jeszcze inne wyjscie poprosić któregoś moderatora o zamknięcie.
    Halo Moderatorzy jest tam kto?
    OKI, z mojej strony STOP, faktycznie, krecimy sie wokol wlasnego ogona :-)

Czekam tylko jeszcze na te 90% od svena wieczorem.

Pozdrowienia dla wspoldyskutantow.

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wrona
    Hihihihi, hihihi, ja tez tak mowie zawsze, zeby sie pocieszyc ;-)

PS. Sven, hello, svenniboy, te 90%, bardzo mnie to interesuje, please.
    te 90%? ogladasz telewizje? mam wrazenie, ze 100% ale napisalem 90% zeby zoltej febry u ciebie nie wywolac.
    byly tu dziesiatki zdjec z zawodow sportowych, na ktorych ani jednego zoltego nie widzialem. reportezy tez uzywaja canonow, w studio 5d lub 1ds mk II. to gdzie te nikony?; przepraszam, jednego nikona w studio uzywa ojciec dyrektor z zoltego forum, ale jemu to inaczej nie wypada, bo by mu nikon sponsoring ograniczyl.

Coś już napisał

Domyślnie

ogladasz telewizje? itd.
    Please, nie rozsmieszaj mnie.

Nie uzywaj tekstow typu 90% czy 100% jak nie masz zadnego zrodla na poparcie swojej tezy.

To jest niepowazne.

PS. "Na oko" to chlop w szpitalu chorowal...

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Panowie, może przystopować, ja tam swoje "dziadostwo" lubię, nie jestem aż tak zaawansowany, żeby brak dodatkowego kółka/przycisku w 30D nie pozwolił mi zrobić zdjęcia takiego jakie mi się podoba...
    Niech żyje dziadostwo)))
    Niech każdy męczy się ze swoim dziadostwem.
    P.S. Jak to dobrze, że na dobrych zdjęciach nie widać jakim kto aparatem robił ( może rozpisać konkurs - ilość kółek i guzików na korpusie a sukcesy fotograficzne użytkownika).
    Amatorszczik Paprochwbody
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wrona może naprawdę załóż nowy wątek np.: "O wyższości wszystkich innych systemów nad canonem". Myślę że sam bym chętnie się do dyskusji przyłączył, a tu wrócimy do nowego D80.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-07-2006 o 12:59
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar Klosiu
    Miasto
    Tarnów/Kraków

Domyślnie

MMM : Czy mozesz mi podac jakas konstruktywna argumentacje dotyczaca tego co napisales odnosnie wielkosci bagnetu u Nikona w kontekscie FF ?

bo widzisz.. Nikon w analogowych modelach czy to amatorskich czy profi ( F5 ) uzywa tego samego bagnetu a nie da sie ukrywac ze siedzi tam film w rozmiarze 35 mm czyt. FF
    5d II | 50/1.4 | T 28-75/2.8

Strona 20 z 33 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów