Połączyła nas wspólna pasjaZamieszczone przez Kolekcjoner
![]()
Połączyła nas wspólna pasjaZamieszczone przez Kolekcjoner
![]()
Hmmm, bardzo mi milo, ze jestem czytany, ale szkoda, ze pobieznie. Jestesmy w dyskusji o sprzecie amatorskim, wprawdzie pucha 5D tez jest strasznie amatorska, ale FF powoduje, ze kosztuje nieludzkie pieniadze i jest dla przecietnego amatora nieosiagalna, wiec darujmy sobie tego FFa, poki jego produkcja nie stanieje.Zamieszczone przez MMM
Wkladasz w moje usta slowa, ktorych nie wypowiedzialem, jak to Sven :-PZamieszczone przez Sven
5D da sie jak najbardziej uzywac, tyle, ze pucha jest na poziomie D50 najwyzej, sa lepsze i latwiejsze w obsludze, z lepszym dostepem do wielu istotnych funkcji i lepsza ergonomia.
Za to jest FF i swietna jakosc obrazu. Ale co z tego - to nie dla amatora, FF jest po prostu za drogi. Ja rozmawiam o segmencie amatorskim tutaj.
PS. Skad te 90%, ciagle czekam na odpowiedz - podanie zrodla tej wiedzy.
Ostatnio edytowane przez wrona ; 29-07-2006 o 11:47
widzisz wrona, roznica miedzy, jak to okreslasz, amatorska puszka 5d, a takim np d2x, jest taka, ze jakosc pliku z 5d jest o niebo lepsza niz to co "wychodzi" z "zawodowego" d2x. d2x ladnie "zawodowo" wyglada, ale niestety jakosc zdjec z tego body jest bardzo daleko za tym co daje 5d.
zeby nie bylo: uzywam jednego i drugiego. zawodowo.
No tak, gubisz się w zeznaniach, trzeba jakoś wybrnąć z tego co sam napisałeś wcześniejZamieszczone przez wrona
![]()
Zamieszczone przez wrona
Przeciez powtarzasz wlasnie to co ja napisalem. Puszka amatorska, sensor swietny, wrecz rewelacyjny na dzien dzisiejszy.Zamieszczone przez sven
PS. Co z tymi 90%?!?
To dlatego, ze 5D jest przypadkiem szczegolnym, puszka totalnie amatorska, sensor rewelacyjny, profi, cena tez :-)Zamieszczone przez MMM
Ostatnio edytowane przez wrona ; 29-07-2006 o 11:53
Zamieszczone przez wrona
miales napisac co takiego amatorskiego jest w 5d co przeszkadza ci w uzywaniu tej puszki?
zapytam jeszcze czym wywolujesz nefy z nikona. oprogramowanie, za ktore sobie nikon zyczy kase sie do tego nie nadaje.
Czyli mamy nowy segment rynku: amatorski aparat nie dla amatorówZamieszczone przez wrona
![]()
Jest sporo rzeczy, mi najbardziej brakuje standardowego drugiego koleczka nastawczego, bardzo to wygodne. Rozwiazanie w 5D jest dziadowskie. Ale tez standardowego przelaczania AFa z przodu puchy, latwego przelaczania pomiaru swiatla na matryce/centralnie wazony punktowy (to co jest jest do d.) i paru innych duperel (np. KILKU pamieci ustawien ja w D7D - rewelacja, szybkiego, intuicyjnego przelaczania AFa na MFa).Zamieszczone przez sven
Niby jest sporo, ale ergonomia jest totalnie dziadowska.
Cos Ty tak ni z gruszki ni z pietruszki wyskoczyl?!?Zamieszczone przez sven
RawShooter, bo software Nikona jest rzeczywiscie do d. Canona zreszta tez (chociaz nie az tak), tez jade na RawShooterze.
PS. Sven, co z tymi 90%?!?!?!?
Zamieszczone przez MMM
To jest wlasnie problem 5D i dlatego wlasnie slabo sie sprzedaje.
Ostatnio edytowane przez wrona ; 29-07-2006 o 12:08
Prawie spadłem z krzesła. Zrozum Wrona że każdy ma swoje upodobania i to że tobie drugie kółko w 5D się nie podoba to nie oznacza że ta puszka jest dla amatorów. Dla mnie drugie kółko (w 30D mam takie samo) pod kciukiem jest genialne i nie spotkałem nic wygodniejszego.Zamieszczone przez wrona
Hihihihi, hihihi, ja tez tak mowie zawsze, zeby sie pocieszyc ;-)Zamieszczone przez MMM
PS. Sven, hello, svenniboy, te 90%, bardzo mnie to interesuje, please.