Strona 7 z 33 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 324

Wątek: Następca Nikona D70 ;)

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Tego to bym akurat się nie obawiał. Po za tym pytanie; skąd takie informacje?
    tak jak namisal czeczot
    ale bie tylko na fotopolis na kilku zagranicznych forach i stronach foto ukazaly sie info o tym

jesli chodzi o sony to na photokinie prawdopodobnie bedzie nowy wyzszy model

swiat ponoc ma otwozyc kopare

czekam z niecierpliwoscia
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

tomson
    Guest

Domyślnie

d50 ma matryce identyczna z d70s czyli teoretycznie jakosc zdjec jest taka sama, czyli czlowiek ktoremu ergonomia korpusu wisi bo potrafi sie bez niej obyc, oczywiscie wybierze d50 i produkuje obrazki takie same jak jego kolega ktory wybral d70s ktory potrzebuje do zrobienia dobrego zdjecia np: podswietlanego wizjera , dlatego nowy model bedzie oczywiscie naturalnym rozwinieciem tego pomyslu pozycjonowania modeli i nowy dxx bedzie sie mial tak do d200 jak d50 do d70...i moim zdaniem very gut, za cene 4600 (tak strzelam oczywiscie, ale cos czuje ze to bedzie trafiona cena, canon 30d bezposredni rywal-4999, patrzac na pstrykowe ceny oczywiscie) mamy maszynke produkujaca wysmienite obrazki, prezentacja tego modelu wywola moim zdaniem nie male poruszenie cenowe w lustrzankach, canon bedzie musial obnizyc cene 30d ....bo czym wytlumaczy fakt ze rywal sprzedaje "mocniejszy pikselowo" model za mniejsze pieniadze i naturalna konsekwencja tego mam nadzieje bedzie spadek cen 5d i wszyscy beda very happy

Początki nałogu Awatar Diego
    Miasto
    Madrid

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomson
    naturalna konsekwencja tego mam nadzieje bedzie spadek cen 5d i wszyscy beda very happy
    Nie bardzo, 5d to inna polka. Czy spadly ceny jedynek po wyjściu 5d ? Na twoja logike jak by Tojota wypuscila nowy model Corolli to powinny spasc ceny Passata.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Otoz to... Do czasu az Nikon czy Sony nie uderza z grubej rury robiac puszke wysokiej klasy nie ma co liczyc na spadek cen piatki czy jedynek (i wszystkiego pod nimi).

A D70 nie ma podswietlanego wizjera. Wizjer jedynie nie jest dodatkowo zaciemniany przez LCD wyswietlajace linie, ktore po wlaczeniu zaczyna byc lepiej przezroczyste...
    ...

Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony
    Pomyłka może i nie, ale... strasznie niedoświetlona
    co zrobisz matryce sony procesor nikon

Cytat Zamieszczone przez tomson
    d50 ma matryce identyczna z d70s czyli teoretycznie jakosc zdjec jest taka sama, czyli czlowiek ktoremu ergonomia korpusu wisi bo potrafi sie bez niej obyc, oczywiscie wybierze d50 i produkuje obrazki takie same jak jego kolega ktory wybral d70s ktory potrzebuje do zrobienia dobrego zdjecia np: podswietlanego wizjera , dlatego nowy model bedzie oczywiscie naturalnym rozwinieciem tego pomyslu pozycjonowania modeli i nowy dxx bedzie sie mial tak do d200 jak d50 do d70...i moim zdaniem very gut, za cene 4600 (tak strzelam oczywiscie, ale cos czuje ze to bedzie trafiona cena, canon 30d bezposredni rywal-4999, patrzac na pstrykowe ceny oczywiscie) mamy maszynke produkujaca wysmienite obrazki, prezentacja tego modelu wywola moim zdaniem nie male poruszenie cenowe w lustrzankach, canon bedzie musial obnizyc cene 30d ....bo czym wytlumaczy fakt ze rywal sprzedaje "mocniejszy pikselowo" model za mniejsze pieniadze i naturalna konsekwencja tego mam nadzieje bedzie spadek cen 5d i wszyscy beda very happy
    tak matryca ta sama ale program i procek innaczej pracuja
    wieksza kultura pracy po stronie 70
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

He,
    zabawne są te wojny między nikonowcami a kanonierami ...

Zakotwiczyłem na forum nikona i patrzę na topic 5D kontra D200
    http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=18030

Jak widać można twierdzić, że gorsze jest lepsze i wzajemnie się
    utwierdzać w przekonaniu, że Nikony to mają zawodowcy a
    Canonami posługują amatorzy, nawet jeśli chodzi o 5D.

Szczególnie śmiesznie wygląda ta wojna futbolowa, jak się popatrzy
    na porównanie rozdzielczości i szumów 5D i D200.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Także na zmianę ceny 30D bym za bardzo nie liczył. No chyba, że ten nowy będzie tak szybki jak D200 ale w to wątpię. Zobaczymy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

nikona moze tylko uratowac dobra matryce nawet w standarcie dx ale z szumami porownywalnymi od iso 800 w gore do canona

tomson
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diego
    Nie bardzo, 5d to inna polka. Czy spadly ceny jedynek po wyjściu 5d ? Na twoja logike jak by Tojota wypuscila nowy model Corolli to powinny spasc ceny Passata.
    oczywiscie ze ceny jedynek spadly tylko dalej jest to kosmos, moglem juz w lapkach miec 5teczke, ale wole poczekac co sie stanie z cenami po wyjsciu tego nikonka, nie pali mi sie

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio
    wzajemnie się
    utwierdzać w przekonaniu, że Nikony to mają zawodowcy a
    Canonami posługują amatorzy
    a jakie to ma znaczenie? Zawodowiec zrobi dobre zdjęcie canonem i nikonem.
    Znasz takie powiedzenie: "Pokaż mi swoje zdjęcia, a nie aparat"?
    dla mnie jeszcze śmieszniejsze jest uparcie twierdzenie wszystkich uzytkowników CB, że Canon jest we wszystkim lepszy od Nikona.

Strona 7 z 33 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów