Strona 21 z 28 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 324

Wątek: Następca Nikona D70 ;)

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

a mozna by jednak ograniczyc takie watki do dyskusji rzeczowej?

ja wiem, ze ktos kto ma od 2 dni D50 bedzie wykrzykiwal wszedzie dookola, ze Nikon jest de best i w ogole, ale nie o tym jest ten watek...
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    a mozna by jednak ograniczyc takie watki do dyskusji rzeczowej?
    Wiesz to bezcelowe koledzy postanowili udowodnić że "NIkon najlepszy jest i basta". I nie odpuszczą. O dyskusji rzeczowej to tu nie ma co marzyć szkoda zachodu.
    Jest jednak drobny postęp założony został osobny wątek, może światełko w tunelu......
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 30-07-2006 o 10:26
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Wiesz to bezcelowe koledzy postanowili udowodnić że "NIkon najlepszy jest i basta".
    ?!?!?!?!?

Mowimy o FF i bagentach, a nie o tym, ze Nikon jest lepszy. Bo akurat moim zdaniem wcale nie jest. Musi jeszcze popracowac.

Cytat Zamieszczone przez Akustyk
    ja wiem, ze ktos kto ma od 2 dni D50 bedzie wykrzykiwal wszedzie dookola, ze Nikon jest de best i w ogole, ale nie o tym jest ten watek...
    Mam nadzieje, ze nie do mnie pijesz - nie mam Nikona i nigdy nie mialem.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Wiesz to bezcelowe koledzy postanowili udowodnić że "NIkon najlepszy jest i basta". I nie odpuszczą. O dyskusji rzeczowej to tu nie ma co marzyć szkoda zachodu.
    nie widze problemu... niech sobie wypisuja Bog wie co - wystarczy nie odpowiadac. ten watek jest o nowym korpusie, nie o wyzszosci jednej firmy nad druga.

jesli komus bardziej odpowiada Nikon to voila - mnie nie przeszkadza, a wrecz dobrze rozumiem (ten sprzet ma sie za co podobac). ale, kurcze... to nie jest miejsce na robienie krucjaty. a jak juz sie chce robic jakiekolwiek porownania, to niech to bedzie chociaz poparte rzeczowymi argumentami. RZECZOWYMI. a nie subiektywnymi opiniami, ekstrapolowanymi na ogolne prawdy...

EDIT: i zeby jeszcze ludzie rozumieli te rzeczowe argumenty
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    nie widze problemu... niech sobie wypisuja Bog wie co - wystarczy nie odpowiadac. ten watek jest o nowym korpusie, nie o wyzszosci jednej firmy nad druga.

jesli komus bardziej odpowiada Nikon to voila - mnie nie przeszkadza, a wrecz dobrze rozumiem (ten sprzet ma sie za co podobac). ale, kurcze... to nie jest miejsce na robienie krucjaty. a jak juz sie chce robic jakiekolwiek porownania, to niech to bedzie chociaz poparte rzeczowymi argumentami. RZECZOWYMI. a nie subiektywnymi opiniami, ekstrapolowanymi na ogolne prawdy...

EDIT: i zeby jeszcze ludzie rozumieli te rzeczowe argumenty
    Całkowiecie się z Tobą zgadzam!

A co do spekulacji na temat tego D80 to jest znowu sporo szumu o tym, że jednak nie będzie to matryca z D200, nie będzie 4,5kl/s i nie będzie działał z manualnymi szkłami. Także chwilowo trzeba chyba z wnioskami się wstrzymać póki nie będzie bardziej sprawdzonych informacji. Może koledzy z Forum Nikona coć już wiedzą pewnego - idę tam zajrzeć :-D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

A co do spekulacji na temat tego D80 to jest znowu sporo szumu o tym, że jednak nie będzie to matryca z D200,
    raczej nie sadze. chyba, ze Sony rownolegle opracowalo dwie matryce o podobnej ilosci pikseli, ale rozne elektronicznie.
    po mojemu, to matryca bedzie taka jak w Alfie. bo odpowiednio tania, a numerek 10 bedzie marketingowo dzialal

nie będzie 4,5kl/s i nie będzie działał z manualnymi szkłami.
    to jest dla mnie oczywiste. na ... amatorowi 4,5 fps? i dlaczego Nikon mialby pozwalac na manualne szkla w korpusie z tej polki, jesli ich uzytkownicy sa (czy raczej powinni byc) gotowi wydac dodatkowa kase na D200?

odgadnac co to bedzie wbrew pozorom nie jest trudno. D80(?) do D200 bedzie sie mniej wiecej tak mial jak 300D do 10D / 350D do 20D. cos pokastrowane, cos ograniczone, cos odjete - zeby tanim kosztem zrobic z gotowego juz projektu model budzetowy.

a ze sa ludzie, ktorzy wierza, ze w cenie okolo 900$ dostana uszczelnienia, 9fps, 15 punktow AF, Multi-CAM 2000, wspolprace z manualnymi szklami, itd. itp.... ;-)
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar Klosiu
    Miasto
    Tarnów/Kraków

Domyślnie

Jest jednak drobny postęp założony został osobny wątek, może światełko w tunelu......
    Nie wiem do kogo pijesz ale z gory uprzedzam ze

- jestem uzytkownikiem Nikona
    - nigdzie na forum nie prowadzilem dyskusji majacej na celu ukazanie wyzszosci jednego nad drugim. Staram sie jedynie podawac rzetelne informacje (poprate zrodlem) na zaczepki napinaczy i wyznawcow "jedynej slusznej" marki . Rozumiem ze to forum Canona ale nie popadajcie w skarajnosci ! To tylko aparaty i kazdy jeden ma swoje zady i walety
    wiecej dystansu Panowie i Panie
    5d II | 50/1.4 | T 28-75/2.8

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

dyskusja ta jest odzwierciedleniem stanu zasobnosci portfela przeciętnego polaka... w krajach bogatszych taki sobie jeden z drugim kupują aparat, fotografują a jak go spytasz czym robi to on odpowiada eeee.... aparatem... no dobra ale jakiej firmy - a on.... poczekaj sprawdzę.... a u nas MUSI być ale to MUSI być jakiś napis na aparacie... bo to przecież nioe człowiek robi zdjęcia tylko ten pieprzony NAPIS nad obiektywem....
    PA
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi
    dyskusja ta jest odzwierciedleniem stanu zasobnosci portfela przeciętnego polaka... w krajach bogatszych taki sobie jeden z drugim kupują aparat, fotografują a jak go spytasz czym robi to on odpowiada eeee.... aparatem... no dobra ale jakiej firmy - a on.... poczekaj sprawdzę.... a u nas MUSI być ale to MUSI być jakiś napis na aparacie... bo to przecież nioe człowiek robi zdjęcia tylko ten pieprzony NAPIS nad obiektywem....
    PA
    hmm...
    ale nie ogladales nigdy forum np. dpreview.com ?

na swiecie posiadanie sprzetu "jedynej slusznej firmy" (ktorakolwiek by to nie byla) jest zaszczytem, powodem do krucjaty systemowej i batalii o czystosc fotografii. to co my urzadzamy na tym forum, czy koledzy z SUN na swoim, to maly pikus. naprawde...

a ze nie jestesmy reprezentatywni dla fotografii, to zupelnie inna sprawa
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie nowy nikon....

Miałem zamioar zrobić głupiego pps a propos nowego nikona ale mi się nie udało...za mało jeszzce umiem...ale założenia z tym co widziałem na stronie są takie...

1. more power...grip na dole na 16 aku :0 i opcjonalny z boku na 4 aku
    2. more control....niezliczona ilość tzw. kółek nastaw
    3. more versatile...conajmniej 4 wizjery
    4. moja ulubiona more exitement...gierka w aparacie połączona z odtwarzaczem mp3

lol...jest późno...ale mam korbę
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Strona 21 z 28 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów