A taka była miła dyskusja, szkoda!
A taka była miła dyskusja, szkoda!
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Połączyła nas wspólna pasjaZamieszczone przez Kolekcjoner
![]()
widzisz wrona, roznica miedzy, jak to okreslasz, amatorska puszka 5d, a takim np d2x, jest taka, ze jakosc pliku z 5d jest o niebo lepsza niz to co "wychodzi" z "zawodowego" d2x. d2x ladnie "zawodowo" wyglada, ale niestety jakosc zdjec z tego body jest bardzo daleko za tym co daje 5d.
zeby nie bylo: uzywam jednego i drugiego. zawodowo.
Przeciez powtarzasz wlasnie to co ja napisalem. Puszka amatorska, sensor swietny, wrecz rewelacyjny na dzien dzisiejszy.Zamieszczone przez sven
PS. Co z tymi 90%?!?
To dlatego, ze 5D jest przypadkiem szczegolnym, puszka totalnie amatorska, sensor rewelacyjny, profi, cena tez :-)Zamieszczone przez MMM
Ostatnio edytowane przez wrona ; 29-07-2006 o 11:53
Zamieszczone przez wrona
miales napisac co takiego amatorskiego jest w 5d co przeszkadza ci w uzywaniu tej puszki?
zapytam jeszcze czym wywolujesz nefy z nikona. oprogramowanie, za ktore sobie nikon zyczy kase sie do tego nie nadaje.
Jest sporo rzeczy, mi najbardziej brakuje standardowego drugiego koleczka nastawczego, bardzo to wygodne. Rozwiazanie w 5D jest dziadowskie. Ale tez standardowego przelaczania AFa z przodu puchy, latwego przelaczania pomiaru swiatla na matryce/centralnie wazony punktowy (to co jest jest do d.) i paru innych duperel (np. KILKU pamieci ustawien ja w D7D - rewelacja, szybkiego, intuicyjnego przelaczania AFa na MFa).Zamieszczone przez sven
Niby jest sporo, ale ergonomia jest totalnie dziadowska.
Cos Ty tak ni z gruszki ni z pietruszki wyskoczyl?!?Zamieszczone przez sven
RawShooter, bo software Nikona jest rzeczywiscie do d. Canona zreszta tez (chociaz nie az tak), tez jade na RawShooterze.
PS. Sven, co z tymi 90%?!?!?!?
Zamieszczone przez MMM
To jest wlasnie problem 5D i dlatego wlasnie slabo sie sprzedaje.
Ostatnio edytowane przez wrona ; 29-07-2006 o 12:08
Prawie spadłem z krzesła. Zrozum Wrona że każdy ma swoje upodobania i to że tobie drugie kółko w 5D się nie podoba to nie oznacza że ta puszka jest dla amatorów. Dla mnie drugie kółko (w 30D mam takie samo) pod kciukiem jest genialne i nie spotkałem nic wygodniejszego.Zamieszczone przez wrona
Czyli mamy nowy segment rynku: amatorski aparat nie dla amatorówZamieszczone przez wrona
![]()
wrona: wychodze fotografowac slub, ale wpadne wieczorem i ci odpowiem.
PS dlaczego zapytalem o obrobke nef? bo szybka i sprawna obrobka 500 RAWow jest dla mnie bardzo istotna. soft canona jest idealny do szybkiego ustawienia parametrow typu wb i ekspozycja i automatycznego wywolania dowolnej ilosci rawow(i jest darmowy). soft nikona to taka droga zabawka dla hobbystow. zwlaszcza nowy NX; czegos tak wolnego jeszcze nie widzialem.
Jakosc plikow z RawShootera mi nie odpowiada.
Podpisuje sie oboma rekoma pod tym stwierdzeniem. Dziadostwo straszne, wstydzili by sie jeszcze brac za to pieniadze (co ciekawe niektorzy to nawet kupuja(!)).Zamieszczone przez sven
To dziwne, bo software Canona sie nie rowna...Zamieszczone przez sven