Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Canon 350D VS Minolta Dynax 5D

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Ja go do tego zestawu nie przekonam, mam inną wizję, co widać w mojej stopce

Moze poslucha tego: SONY to zło.
    ale kalesony nie ma tu nic do rzeczy. jest mnostwo osprzetu produkcji Minolty i poki co mozna na nim spokojnie jechac. a jak kupujesz aparat tej klasy to przeciez wiadomo, ze nie jest to przywiazanie na amen i pelen profesjonalizm. ile docelowo obiektywow do takiego 5D mozna kupic? 3? bo nie wiecej...

swoja droga, to nie rozumiem czemu 5D? za kwote 350D kupi Dynaksa 7D. porownanie go z 350D uwlacza Minolcie. no chyba, ze dla kogos fotografowanie oznacza ilosc megapikseli i szumy przy ISO 3200...
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

monolta za względu na cenę.. mówi, że canon jest dla niego za drogi..
    a może ktoś z Was ma na sprzedaż dobrze przechodzoną 350tkę?
    pozdrawiam
    Metus

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Minolta ma Topoooorny AF ...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Metus
    a może ktoś z Was ma na sprzedaż 350tkę?
    PM sent ;-)
    the silence is deafening

Początki nałogu Awatar p_lar
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Miałem rózne cyfrówki, od casio, przez nikona 5700, pro1, również pożyczoną minoltę a2 (jak dla mnie jest "burdel" w menu minolt).
    Dla mnie decydujące o wyborze 350tki była ilość dostępnych szkieł na rynku (również wtórnym). Można przebierać jak w ulęgałkach. No i rozmiar, głównie na wyjeździe...
    A zabawki minolty po przejęciu przez sony IMHO raczej stracą na renomie.
    Can-on, can-off... 50D+17-55IS+EF70-300IS

Domyślnie

Witam!

Miałem w posiadaniu KM D5D prawie rok.
    Rozczarowała mnie jakość zdjęc, zdjęcia wychodzą jakby "twarde".
    Przykładowo fotografujemy krajobraz, ładnie doświetlone niebo, a dół np trawa wychodzi ciemna. KM słabo sobie radzi w warunkach gdy obiekt jest róznie oświetlony, czyli w warunkach duzej rozpietosci tonalnej.KM w tych warunkach albo jedno przepala, albo drugie niedoswietla.Canon duzo lepiej sobie radzi w takich warunkach, trafniej oblicza ekspozycje, balans bieli, kolory, odwzorowanie barw.Zdjęcia z Canona są jakby cieplejsze, jaśniejsze.
    Na plus KM mogę zaliczyć tylko ergonomie puszki oraz wizjer.
    Powiedz koledze że KM D5D raczej juz nowej nie dostanie, Sony a100 to taka KM D6D...może by tak wyglądała gdyby sie nie sprzedała SONEMU...?
    Aha, zapomniałem dodać że w KM D5D przy fotkach nocnych, długich naświetlaniach, zawsze miałem hoty. Czerwone, zielone w ilości kilkunastu. Co prawda jest funkcja NR ale odpuściłem sobie ją, gdyż czas zapisywania zdjęcia trwał tyle ile czas naswietlania Wolałem występlować w PS. W canonie hotów nie doświadczysz, a jeśli juz to najwyżej sztuk jeden, dwa.
    W KM matryca typu CCD, w Canonach CMOS, proponuję wygooglować i poczytać o tych typach matryc.

Pzdr!
    Ostatnio edytowane przez lokowaty ; 20-07-2006 o 16:30
    7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
    fotki

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów