Pokaż wyniki od 1 do 10 z 330

Wątek: Praca jako fotoreporter

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    Ciekaw jestem jak zaczynała większość sfrustrowanych krzykaczy, którzy teraz nie przyjmują do wiadomości tempa rozwoju fotografii. Jak będziesz dobry, to możesz i zarabiać krocie, jak masz wygórowane ambicje, to wsadź sobie je w buty, będziesz wyższy.

#
    dokładnie zgadzam się pawciolbn :-D
    niech ten, który swoje pierwsze wesele pstrykał za 2k+ pierwszy rzuci rękawicę

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gixxxer Zobacz posta
    dokładnie zgadzam się pawciolbn :-D
    niech ten, który swoje pierwsze wesele pstrykał za 2k+ pierwszy rzuci rękawicę
    Obecny! Z tym że najpierw podobną kwotę zainwestowałem w naukę i kilka razy tyle w sprzęt. To kwestia odpowiedniego biznesplanu i później konsekwentna jego realizacja. Założyłem że lepiej startować od razu na wyższą półkę i pod tym kątem się szkolić, na początku zrobić trochę mniej zleceń ale za odpowiednią kasę i powoli budować markę. Jak do tej pory wszystko działa dokładnie tak jak założyłem, stawki mam teraz znacznie powyżej 2k i pełen kalendarz zamówień. Zajęło to rok. Teraz rezygnuję z pracy na etacie (jeszcze tylko miesiąc, uff) bo fotografując zarobię tyle samo co robiąc reklamy a praca o wiele przyjemniejsza i ciekawsza. Cały czas się szkolę, podnoszę kwalifikacje i jestem pewien że przyszły rok będzie jeszcze lepszy. Czy robię zdjęcia za darmo? Robię, wśród moich znajomych jest taki zwyczaj że sobie pomagamy, jeden zrobi zdjęcia inny projekt domu jeszcze inny stronę www, poza tym jak mam jakiś pomysł który chcę wypróbować to też znajdę modeli i zrobię zdjęcia za pozowanie bo podnoszenie kwalifikacji samo w sobie jest wartościowe. Czy przyjął bym zlecenie za przysłowiową flaszkę? W życiu.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Obecny! Z tym że najpierw podobną kwotę zainwestowałem w naukę i kilka razy tyle w sprzęt. To kwestia odpowiedniego biznesplanu i później konsekwentna jego realizacja. Założyłem że lepiej startować od razu na wyższą półkę i pod tym kątem się szkolić, na początku zrobić trochę mniej zleceń ale za odpowiednią kasę i powoli budować markę. Jak do tej pory wszystko działa dokładnie tak jak założyłem, stawki mam teraz znacznie powyżej 2k i pełen kalendarz zamówień. Zajęło to rok. Teraz rezygnuję z pracy na etacie (jeszcze tylko miesiąc, uff) bo fotografując zarobię tyle samo co robiąc reklamy a praca o wiele przyjemniejsza i ciekawsza. Cały czas się szkolę, podnoszę kwalifikacje i jestem pewien że przyszły rok będzie jeszcze lepszy. Czy robię zdjęcia za darmo? Robię, wśród moich znajomych jest taki zwyczaj że sobie pomagamy, jeden zrobi zdjęcia inny projekt domu jeszcze inny stronę www, poza tym jak mam jakiś pomysł który chcę wypróbować to też znajdę modeli i zrobię zdjęcia za pozowanie bo podnoszenie kwalifikacji samo w sobie jest wartościowe. Czy przyjął bym zlecenie za przysłowiową flaszkę? W życiu.
    dzięki za motywację :rolleyes:

Uprawnienia umieszczania postów