Pokaż wyniki od 1 do 10 z 330

Wątek: Praca jako fotoreporter

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Puławy, Lublin

Domyślnie

Robienie dla portalu, a właściciela klubu to dwie osobne rzeczy. Właściciel porządnego klubu ma parcie na jakość i renomę. Jeśli właściciel klubu takiego Fashion Time w Lublinie, nie ma nawet zdjęć w galerii, a lokal mieści pewnie z 2000 osób, to coś tu jest nie halo. MC'- bój się Boga- kompaktem coś strzelone...Ale oni mają pewnie w du**e foty, bo ludzie i tak się zlecą- gdzieś trzeba się znieczulić.
    Może kiedyś kupię 7D...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SixFeet Zobacz posta
    Robienie dla portalu, a właściciela klubu to dwie osobne rzeczy. Właściciel porządnego klubu ma parcie na jakość i renomę. Jeśli właściciel klubu takiego Fashion Time w Lublinie, nie ma nawet zdjęć w galerii, a lokal mieści pewnie z 2000 osób, to coś tu jest nie halo. MC'- bój się Boga- kompaktem coś strzelone...Ale oni mają pewnie w du**e foty, bo ludzie i tak się zlecą- gdzieś trzeba się znieczulić.
    Akurat tu się mylisz, sprawa najczęściej wygląda tak, że jeśli właściciel dobrego klubu ma do wyboru marnować np 2k miesięcznie na zatrudnienie dobrego foto lub 200zł na 'studenciaka' któremu może udać się zrobić kilka/kilkanaście dobrych fot w miesiącu wybierze drugą opcję. Czemu? W skali roku robi mu to różnicę rzędu 20tys - czyli dwu tygodniowe wakacje w dość dobrym standardzie. Duży, renomowany lokal spokojnie da radę bez zdjęć w sieci - jeśli jest naprawdę niezły, to ludzie mówią o nim, imprezach jakie tam są, a to najlepiej napędza klientów.

Odnośnie portalu - załóż sobie nową, anonimową skrzynkę email i poproś redakcje portali do których dajesz zdjęcia za friko (lub prawie friko) o zamieszczenie bannera na głównej stronie. Zgadnij dlaczego nie zrobią tego za darmo? Bo nie są głupi.

Darmowe lub tanie zdjęcia przyciągają na ich strony ludzi (bo to zawsze treść), im więcej zdjęć tym więcej odwiedzin, im więcej odwiedzin, tym większą kasę można dostać za przestrzeń reklamową... a że studenci napędzają machinę za śmieszne lub zerowe stawki, to mają większe zyski. Tu ponownie pojawia się mentalność przedsiębiorcy, jeśli można mieć coś za darmo, a jest gorszej jakości (a jakość nie jest najważniejszym kryterium), to lepiej przeznaczyć kasę na nowe auto, wakacje czy inne rozrywki.

Pozdr.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    Tu ponownie pojawia się mentalność przedsiębiorcy, jeśli można mieć coś za darmo, a jest gorszej jakości .
    to ne jest mentalnosć przedsiebiorcy
    to jest mentalnosć moznaby rzec ludzka
    bo żeby daleko nie szukac
    mam dwa aparaty. oba nowe w pudełeczkach
    50 D i 5 D MK 2

50 oddam za darmo
    za piątke chce 7 tyś

który byś chciał ? :rolleyes:

Domyślnie

5DmkII ... bo 50D już mam

Domyślnie

spoko, wiem o co chodzi - to kwestia perspektywy jaką masz zarysowaną, chcesz być PRO czy chcesz sobie "popstrykać", a przede wszystkim w jakich klientów celujesz ...

Dopiero zaczyna Awatar Merod
    Miasto
    Kokos

Domyślnie

Niech Pro opowiedzą jak zaczynali, i się okaże ze robili dokłądnie to samo, tylko w formie adekwatnej do czasów.
    BTW, jak jakiś pan pro jest z Krakowa, to ja bardzo chętnie statyw mogę nosić, przy okazji podpatrywać i się uczyć
    będzie i Pro syty i Rynek cały
    30D + 17-75 4.5 5.6 IS + 50 1.8 + chęci

I eat EMO children for breakfast

Uprawnienia umieszczania postów