Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 330

Wątek: Praca jako fotoreporter

Mieszany widok

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    z żadną, bo to jest dopiero "Porównanie od czapy", przy tym ewidentna obraza niektórych userów, w stylu "pozostanie tanią szmatą do końca swoich dni".. nie wiem czym się kierujesz, ale chyba ton wypowiedzi nie godny takiego forumowicza.. do mnie nie przemawia i nie uraża, ale chyba lekko pojechałeś po bandzie..
    Jednego obraża propozycja pracy za 25 złotych, a drugiego nazwanie sprawy po imieniu.
    Litości, to już nawet nie jest "4 złote za foto". Jeśli sami się nie szanujecie, to nie liczcie że inni będą was szanować.
    Za formę przepraszam, może faktycznie zbyt dosadnie to ująłem.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Jednego obraża propozycja pracy za 25 złotych, a drugiego nazwanie sprawy po imieniu.
    Litości, to już nawet nie jest "4 złote za foto". Jeśli sami się nie szanujecie, to nie liczcie że inni będą was szanować.
    mi sie podobalo :-)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Coś już napisał
    Miasto
    Puławy, Lublin

Domyślnie Lepsze coś niż nic

To ja też dodam coś od siebie mimo krótkiego stażu na forum. Też robię zdjęcia w klubach. Prawdopodobnie dla konkurencyjnego portalu co Merde, ale opcja 25zł za 60-70 zdjęć to jeszcze większy wyzysk niż u mnie. O.K. to jest robota dla studentów, którzy chcą sobie dorobić. Fotostudenci latają z podstawowymi modelami lustrzanek, kitowymi szkłami i bez lamp zewnętrznych- wiem bo to widzę. Sam niedawno dorobiłem na dobre szkło, a dopiero w czwartek będę miał 580 EXII. Właściciele portali więcej nie zapłacą za fotę niż g***nianą złotówkę netto. Za lepszą fotę też więcej nie zapłacą. Z resztą wielkość wyświetlanych zdjęć jest taka, że mało co na nich widać. Idziesz wieczorem do knajpy, wszystko śmierdzi dymem, pytasz ludzi o czy można im robić zdjęcie jak ten natręt. Sporo osób się nie zgadza- generalnie robota jest dosyć uwłaczająca moim zdaniem. Jak ci ktoś zaleje sprzęt, to twój problem, nikt ci nie odda za naprawę. Dwoje znajomych, którzy posiadają nawet i jakieś lampy zewnętrzne pracują za gorszą kasę ode mnie mimo jakby nie patrzeć lepszych fot- nie wywalczyli sobie lepszej kasy.
    Jedyne plusy tej roboty są takie, że coś płacą: mnie na rachunki wystarczy, uczysz się robić zdjęcia w trudnym oświetleniu, oswajasz się z ludźmi, sporo osób się poznaje -różne fajne laseczki można zaciągnąć do studia na warsztat i jest opcja, że wpadnie do kieszeni jakiś bonus.

Innym istotnym minusem jest to, że powrót późną nocą może skutkować oklepaniem buźki i skrojeniem sprzętu przez niewiadomych osobników...

Inna sprawa, że jeśli zaczniesz robić lepsze zdjęcia to właściciel kluby zapłaci UWAGA!!! 100zł za 60-70 zdjęć.

A wy za ile zgodzilibyście się zrobić relację imprezy klubowej?
    Może kiedyś kupię 7D...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SixFeet Zobacz posta

500 zł to minimum przy jednorazowym zleceniu, przy stalej wspolpracy mozna by sie bylo dogadac i cena 300 zł mnie by zadowalala,

obie stawki uwazam i tak za bardzo niskie
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    500 zł to minimum przy jednorazowym zleceniu, przy stalej wspolpracy mozna by sie bylo dogadac i cena 300 zł mnie by zadowalala,

obie stawki uwazam i tak za bardzo niskie
    Na szczecie rynek działa tak, że każdy sobie gdzieś gniazdko uwije
    I student zrobi za +/-100 i ktoś inny za 500. Grunt żeby obie strony były zadowolone i nie narzekały
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jahjah1986 Zobacz posta
    Na szczecie rynek działa tak, że każdy sobie gdzieś gniazdko uwije
    I student zrobi za +/-100 i ktoś inny za 500. Grunt żeby obie strony były zadowolone i nie narzekały
    cały sens w tej rozmowie jest jednak taki i o to głównie powinno chodzć, że każdy kto robi za darmo lub pół darmo prędzej czy później będzie tego żałował

Coś już napisał
    Miasto
    Puławy, Lublin

Domyślnie

Przepraszam za pomyłkę:
    nie Merde, a Meroda miałem na myśli
    Może kiedyś kupię 7D...

Zablokowany

Domyślnie

od 500 do tysiaka

Uzależniony Awatar WinSho
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Ja przy stałym zleceniu za jedną imprezę biorę minimum 200 złotych. Na stronę klubu trafia max. 70-80 zdjęć a czasami sporo mniej. Ilość zdjęć zależy od danej imprezy, przy jakimś specjalnym wydarzeniu robię powyżej 200 fotek i na stronę wybieram właśnie od ok. 50 do 80 zdjęć. Zwykła klubowa impreza to ok. 30-40 fotek.

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    A co ma kasa jaką sie bierze za zdjęcie do szacunku do siebie ?
    Moze kolejny zly przyklad....jak panna bierze 1000zł za sex to sie bardziej szanuje od tej co wezmie 250?
    Kazdy bierze tyle ile chce za foto i ile mu pasuje albo odda za darmo, albo nie odda wcale bo mu kasy za mało. Tylko w sumie nie wiem co to kogo boli.
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów