Pokaż wyniki od 1 do 10 z 330

Wątek: Praca jako fotoreporter

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez decha Zobacz posta
    Widać, że chyba nie wiesz o czym mówisz... wypalonego nieba choćby skały srały nie poprawisz a nie zawsze da się tak robić zdjęcia żeby tego nieba nie przejarać. Uwierz mi, że każdy z nas zna Photoshopa tylko niektórych rzeczy nie da się zmienić. Aparat nie ma takiej rozpiętości tonalnej jak ludzkie oko, niestety.
    Wiadomo że zamiast przepalić niebo lepiej niedoświetlić coś ciemniejszego w środku kadru. OK, weźmy to zdjęcie z choinką które wkleiłem. Po pierwsze, szerszy kadr, żeby nie poucinać jej ze wszystkich stron. Potem korekcja na - na tyle, by niebo nie było przejarane. W postprocesie można wyciągnąć nieco szczegółów w cieniach.

W takim razie sprzedaj Canona i rób telefonem a za kasę ze sprzedaży aparatu pojedź sobie na wakacyjny plener, taki wniosek mi się nasuwa na te słowa
    Jak będę wybierał się do pracy w GW to rozważę.

Z głebokich cieni zrobisz tyle samo co z przepaleń więc niestety ale nie tędy droga, a na poruszenie już nic nie poradzisz.
    Och, ale myślenie nad kadrem to już niestety kwestia wyłącznie fotografującego. Chyba obrażasz siebie samego (nie, nie mnie, chociaż pewnie o to ci chodziło), zwalając winę na sprzęt. ;-)

Z konstruktywną krytyką to to niewiele ma wspólnego, to po prostu stwierdzenie, że foty są do **** i nic poza tym, no może poza podtekstem "ja bym zrobił lepsze".
    Hähähä. Chyba uraziłem zbiorową ambicję fotoreportów GW (strasznie mi wszystko jedno z tego powodu). Cóż, z której strony by nie patrzeć, to nie wnikając w szczegóły czyja albo czego to wina, niektóre zdjęcia są do ****.
    EN57D DIGITAL.

Bywalec Awatar decha
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jceel Zobacz posta
    Wiadomo że zamiast przepalić niebo lepiej niedoświetlić coś ciemniejszego w środku kadru. OK, weźmy to zdjęcie z choinką które wkleiłem. Po pierwsze, szerszy kadr, żeby nie poucinać jej ze wszystkich stron. Potem korekcja na - na tyle, by niebo nie było przejarane. W postprocesie można wyciągnąć nieco szczegółów w cieniach.
    Zdecydowanie wolę poprawnie naświetlić temat zdjęcia niż "pieprzyć się" z niebieskim niebem i chmurkami i robić sieczkę rozświetlając w PSie ciemne obszary zdjęcia. Mniejsze zło.

Och, ale myślenie nad kadrem to już niestety kwestia wyłącznie fotografującego. Chyba obrażasz siebie samego (nie, nie mnie, chociaż pewnie o to ci chodziło), zwalając winę na sprzęt. ;-)
    Odwracasz kota ogonem

Hähähä. Chyba uraziłem zbiorową ambicję fotoreportów GW (strasznie mi wszystko jedno z tego powodu). Cóż, z której strony by nie patrzeć, to nie wnikając w szczegóły czyja albo czego to wina, niektóre zdjęcia są do ****.
    W takim razie zaprenumeruj Fakt albo Superaka i życzę miłej lektury i uczty dla oczu w postaci zdjęć. A jeśli czujesz, że sam robisz lepsze (bo nadal odczuwam, że do tego pijesz bo wytykasz, że jest do **** a rozwiązania żadnego nie proponujesz) to zapraszamy do pracy. AMEN! EOT

Uprawnienia umieszczania postów