Pokaż wyniki od 1 do 10 z 330

Wątek: Praca jako fotoreporter

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

dziennik polski (tarnowski) za zdjecia z żużla placi np. 6 zł / szt
    Pkt 8 regulaminu forum

Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Nie wiem jak w innych miastach - w Tarnowie już długo pracuję jako fotoreporter i prawda jest taka,że nie ma żadnych szans normalnie zarabiać pracując tylko w jednym wydawnictwie. Utrzymuje się fotografując dla jednego dziennika - tygodnika - portalu internetowego i dopiero to po zsumowaniu daje w miarę przyzwoity zarobek. Taki początek lat lat dziewięćdziesiątych był owszem, całkiem fajny, pracowałem w lokalnym oddziale "GW" na etacie jako foto, ale to był stosunkowo krótki czas, potem Agora redukowała koszty i pozamykali oddziały w mniejszych miejscowościach :-)

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez speed555 Zobacz posta
    dziennik polski (tarnowski) za zdjecia z żużla placi np. 6 zł / szt
    Bo prawdę mówiąc żużel jest mało ciekawy. Krótko sumując to 4 facetów kręci się w kółko. O ile nie ma jakiejś kraksy to gazeta może wziąć jakieś foto z innego meczu tych 2 drużyn i nie-expert się nie połapie.

Do tego na murawie w Tarnowie zawsze 10 fotografów. I dziwisz się że 6zł za fotkę?

Pochodziłem parę razy i mi się to zwyczajnie znudziło. Do tego późniejsza obróbka i zdjęcia oglądnie kilka osób.

Raz miałem wysłać zdjęcie (drastyczne) do Faktu - dostałbym prawdopodobnie Gruuubą kasę. Ostatecznie nie wysłałem bo przeliczyłem sobie czy mam się moralnie sprzedać za pieniądze.
    Ostatnio edytowane przez ripek ; 09-11-2007 o 00:33
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Bo prawdę mówiąc żużel jest mało ciekawy. Krótko sumując to 4 facetów kręci się w kółko. O ile nie ma jakiejś kraksy to gazeta może wziąć jakieś foto z innego meczu tych 2 drużyn i nie-expert się nie połapie.

Do tego na murawie w Tarnowie zawsze 10 fotografów. I dziwisz się że 6zł za fotkę?

Pochodziłem parę razy i mi się to zwyczajnie znudziło. Do tego późniejsza obróbka i zdjęcia oglądnie kilka osób.
    mało ciekawe to sa szachy ja do tej gazety nie sprzedaje, bo kto inny duuuzo lepiej placi.

i te zdjecia co dales linka z tej tragedii to na nich przeciez nic nie widac i nawet Fakt by nie wzial do środka a co dopiero o okladce mowiac.
    ja do faktu dawalem 2 razy po killka zdjec i placili po 250 zl od sztuki bodajze i kobieta co ze mna rozmawiala z redakcji mowila ze powyzej 300 zl to placa za ujecia wyjatkowe (znany poseł z kochanką czy cos takiego)
    Ostatnio edytowane przez speed555 ; 09-11-2007 o 12:25
    Pkt 8 regulaminu forum

Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...

Uprawnienia umieszczania postów