Pokaż wyniki od 1 do 10 z 330

Wątek: Praca jako fotoreporter

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Merod
    Miasto
    Kokos

Domyślnie

Mam wrażenie ze Twoją wypowiedz można by streścić, "czym bardziej będę się rozpychać tym więcej miejsca zostanie dla mnie" choć pragnę się mylić.
    Więc jeśli nie tak, to jak ??
    Włożyć aparat do przeszklonej szafki, niech robi wrażenie na sąsiadach, tak??
    30D + 17-75 4.5 5.6 IS + 50 1.8 + chęci

I eat EMO children for breakfast

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merod Zobacz posta
    Z fotografią jest jak z każdym biznesem. Zła konkurencja niszczy rynek.
    Kiedyś fotografia wymagała sporo wysiłku więc było względnie mało fotografów. Tym samym ich czas był bardzo cenny i w ten sposób mogli zarabiać na sprzęt i na utrzymanie.
    Teraz każdy może kupić sobie lustrzankę i się cieszyć ze ma zdjęcia opublikowane. Tacy "profesjonaliści" psują w ten sposób rynek bo wydawnictwa wolą gorsze ale darmowe lub tańsze zdjęcia.
    W ten sposób coraz mniej się opłaca jeździć za tematem, bo zawsze na miejscu znajdzie się jakiś student co machnie foty i się będzie cieszyć jak nagi w pokrzywach bo zobaczy swe foty w gazecie.
    Wydaje mi się że wiesz do czego służy aparat. A jak chcesz na zdjęciach zarabiać to zorientuj się jaki jest cennik i bądź konkurencyjny jakościowo a nie cenowo.
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Mam wrażenie ze Twoją wypowiedz można by streścić, "czym bardziej będę się rozpychać tym więcej miejsca zostanie dla mnie" choć pragnę się mylić.
    Więc jeśli nie tak, to jak ??
    co masz na myśli pisząc o rozpychaniu?
    w tej branży właściwie nie ma już miejsca a kurczy się ono z roku na rok i stawki za zdjęcie spadają z roku na rok

to że masz aparat to nie znaczy że możesz na tym zarabiać, od razu Ci podpowiem, że tak dorabiając nie zarobisz na lepszy sprzęt, a właśnie z takiego założenia sporo osób wychodzi, nie tylko w reportażu, ale także zdjęciach ślubnych,
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    jako jedna z niewielu osob jestem za akredytacjami płatnymi, od razu przetrzewiło by to rynek niedzielnych pstrykaczy, którzy cieszą się że wchodzą za darmo na akredytacje
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 19-04-2010 o 04:11 Powód: Automerged Doublepost
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uprawnienia umieszczania postów