Strona 16 z 33 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 330

Wątek: Praca jako fotoreporter

Zablokowany

Domyślnie

A ja to wszystko wyglądało, gdy nie było jeszcze rozpowszechnionych aparatów cyfrowych? Mniejsza konkurencja, trzeba było samemu wywoływać zdjęcia itd. Stawki były podobne?

Dawali sprzęt? Teraz trzeba mieć kupiony własny.

Domyślnie

Tak jak mi ojciec pewnego wieczoru bredzil, to sprzet mial wlasny, a tylko dla tego ze rodzine w niemczech, konkurencji malo, ale gazete przekazywali stoczniowcy, a pere tytylow bylo w jednej gazecie. Czy jakos tak
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Waldek24 Zobacz posta
    No tak, jest powiedzenie, nie zaglądaj dziadowi do kieszeni, bo się możesz zdziwić.

(....)
    Nie znam tego powiedzenia. Natomiast to jest IMHO grube nieporozumienie dociekanie kto i za ile co kupił i jak na to zarobił.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Ktoś wie może jak się sprawy mają w Londynie z foceniem dla np. polskich periodyków
    i portali ? Będę wdzięczny za jakieś info

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asdfasfd Zobacz posta
    A ja to wszystko wyglądało, gdy nie było jeszcze rozpowszechnionych aparatów cyfrowych? Mniejsza konkurencja, trzeba było samemu wywoływać zdjęcia itd. Stawki były podobne?

Dawali sprzęt? Teraz trzeba mieć kupiony własny.
    Było tak, że sprzęt miałeś z gazety, przydział dwa filmy 36 klatek na tydzień i mnóstwo radochy, żeby na tym objechać wszystkie materiały A jak był mecz to dopiero było przeje....

Domyślnie

Witam!
    Ponieważ sądzę, iż robię już niezłe zdjęcia z dziedzin takich jak reporterka (i koncerty)*,
    przyszedł moment na poszukiwanie/wybór agencji.
    Które agencje fotograficzne liczą się na rynku? które możecie polecić

Fajnie by było gdyby agencja:
    -dobrze by było gdyby dobre ceny za zdjęcia były (ale nie spodziewam się nie wiadomo jakich kokosów)
    -miło by było gdyby mieli dużo klientów
    -jeszcze milej by było gdyby podsyłali informacje/tematy (bo nie każdy temat jestem w stanie wywęszyć odpowiednio wcześnie)

*-Coraz rzadziej(a w każdym razie rzadziej niż przed rokiem) słyszę, że coś komuś się w moich zdjęciach nie podoba, poza tym "uczę się" w "szkole fotograficznej" i nawet wykładowcy z tej szkoły twierdzą, że całkiem niezłe (tylko coś wspominają mi o przyczepieniu ciężarka do obiektywu)

//edit:
    Źle się wyraziłem, pisząc oczekiwania nie miałem na myśli: "tego chcę od agencji" tylko "fajnie by było gdyby ta agencja..."

A co do zabijania zdjęciami -kiedyś się zaciąłem odbitką -wystarczy na początek?
    Ostatnio edytowane przez Patryk_mirek ; 28-04-2009 o 16:22
    C 50D, C 350D, C 50E. Słoiki: kit, S 10-20 f/4-5,6, T 28-75 f/2.8, C 50mm f/1.8, C 85mm 1.8, Sigma 70-200 f/2.8, 580EX

Regulamin pkt 8.

Zablokowany

Domyślnie

Masz oczekiwania od agencji na starcie - brawo. Ciekawe, czego one oczekiwać będą od oczekującego. Dość roszczeniowa postawa. Musisz zabijać zdjęciami jak sądzę. Bo inaczej z takim nastawieniem możesz kogoś zadziwić.

Domyślnie

Źle się wyraziłem -Nie oczekiwania od agencji, ale oczekiwania pod względem agencji
    (choć jedno drugiemu bliskie) -chodzi o to by podsyłali czasem jakieś sugestie tematów i zdjęcia się sprzedawały (ale nic na siłę).
    Wcześniejszego posta orzeedytowałem
    C 50D, C 350D, C 50E. Słoiki: kit, S 10-20 f/4-5,6, T 28-75 f/2.8, C 50mm f/1.8, C 85mm 1.8, Sigma 70-200 f/2.8, 580EX

Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Masz oczekiwania od agencji na starcie - brawo. Ciekawe, czego one oczekiwać będą od oczekującego. Dość roszczeniowa postawa. Musisz zabijać zdjęciami jak sądzę. Bo inaczej z takim nastawieniem możesz kogoś zadziwić.
    Sie chlopaka czepiles, nie wazne jakie foty robi, ale:

"-dobrze by było gdyby dobre ceny za zdjęcia były (ale nie spodziewam się nie wiadomo jakich kokosów)"

Wolalbys himi dostac wiecej czy mniej za zdjecie?

"-miło by było gdyby mieli dużo klientów"

Chcialbys pracowac himi dla agencji ktora ma mniej czy wiecej klientow?

"-jeszcze milej by było gdyby podsyłali informacje/tematy (bo nie każdy temat jestem w stanie wywęszyć odpowiednio wcześnie)"

Cieszylbys sie himi gdyby Ci agencja podsylala tematy?

Pytania retoryczne, wg mnie postawa Patryka nie jest roszczeniowa.
    Kazdy chyba chce dla siebie jak najlepiej?
    A to jakie zdjecia robi i czy ktos sie na to zgodzi - to juz mu zycie zweryfikuje.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie dzialaj foty na twojej stronie Patryk_mirek , a chetnie bym rzucil okiem.

Mam pytanie - czy ktos moze zna agencje ktoa byla by zainteresowana glownie zdjeciami koncertowymi , sa takie ? Jakie sa szanse zeby tam sie zalapac ?
    no comment...

Strona 16 z 33 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów