Bezczelnego Kolesia od podrobek sandiska zglosilem - i sa ku temu podstawy.
Co do tego, ze prokuratrua umorzyla sledztwo - coz, wiem od osob majacych z prokuratura do czynienia, ze sporo jest 'prorokow', ktorzy maja w d... temat i patrza jak to by tylko zamknac i sie nie narobic :/
Trzeba w takim przypadku ich naciskac, naciskac, naciskac - w koncu za nasze ku.wa podatki sie opierd...ja :/
Podrobki - mialem z tym tez problem, firma z Torunia (Omega). Grzecznie odeslali inna karte (zgodzilem sie na Lexara - oryginalna).
Kupilem natomiast 2x 4GB sandisk EXIII z transferem 30MB/s od firmy z W-wy - sklep Kodak'a. Oryginalne karty, z transferami nie ma problemow, jak dotad hulaja jak trzeba i nie mam zastrzezen, a cena byla bardzo dobra.
W razie zainteresowania moge podac ich namiary.
I jeszcze raz - handlarzy podrobami trzeba tepic na wszelkie sposoby.
A jesli tego nie bedziemy robic kiedy mozemy, to przykro mi bardzo, ale sami sobie kopiemy dolek!!!
Sandisk jest drogi (niestety), i sporo sie placi za marke. Niemniej - oryginalne karty sa z Chin, ale z przyzwoitej jakosci komponentow, co daje gwarancje jakosci i wysokie prawdopodobienstwo, ze nie stracimy danych.
W innych przypadkach - coz, roznie to bywa. Sandisk nie jest jedyny, inne firmy tez maja dobre i raczej pewne produkty, ale jakosc nie moze kosztowac 50PLN...