zawsze mozna isc do sklepu... moze te pare zeta zaoszczedzone na allegro sie potem odbic czkawka... takie jest moje zdanie.
wszystkie swoje karty kupowalem w sklepie.
i nie sa podrobki. chociaz ultre mam tylko 1GB szuk raz.
pozdrawiam
f.
zawsze mozna isc do sklepu... moze te pare zeta zaoszczedzone na allegro sie potem odbic czkawka... takie jest moje zdanie.
wszystkie swoje karty kupowalem w sklepie.
i nie sa podrobki. chociaz ultre mam tylko 1GB szuk raz.
pozdrawiam
f.
7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
Mój śmietnik
wczoraj kupilem w makro za 170zł 1gb ultra II i sie cieszena allegro moze 15 zl taniej ale i tak wolalem w sklepie.
350D
Zamieszczone przez Alzail
trosze wiecej niz 15 zł
http://www.allegro.pl/item119020597_...gb_ultra2.html
ta wlasnie kupilem ale czy dobrze zrobilem sie okaze dzisiaj ma dojac![]()
300D+bp+kit\sigma70-300APO DG\2x1G scanDisc\statyw\wężyk sam\polar hoya\
120 - 22% = 93
93 + 5 = 98zł
170 - 22% = 132
ok no to 30, ale po kupnie na allegro podroby wole nawet te 30 zl wiece zaplacic.
350D
Odświeżę wątek
Dzisiaj (po 1,5 roku użytkowania) zauważyłem, że mam kombinowanego Sandisk'a Ultra II 1GB. Ewidentnie. Tak sobie dziś coś zgrywałem, i trzymam obie w ręce i patrzę, że jest różnica w etykiecie. Różnica w 'wykonianiu' (druku?) Pozatym wyczaiłem na tej jednej dwie naklejki (etykiety). Naklejona jedna na drugą. Pod spodem widać inną etykietę.
Zdaje się, że taka:
Naklejone co prawda równo, ale trochę prześwita. Generalnie strzeliłem karpia. Problemów do tej pory nie miałem jeśli chodzi o jakieś błędy na karcie czy cuś. Jak będzie okazja to sprawdzę różnicę w transferze, na sprzęcie u pewnego moderatora. Jestem w szoku![]()
PS. Czy mógłbym wysłać ją gdzieś do wymiany? Do Sandiska czy gdzieś? Czy jak wyślę ją do sprzedawcy i napiszę, że nie działa to czy oni to sprawdzają? Jest LIFETIME WARRANTY więc powinno się coś dać zrobić.
Swoją drogą dopóki tego nie wiedziałem to mnie to nie gryzło - zaznaczyłem, że problemów nie miałem. Ale teraz...
Aha, dowód zakupu musiałbym mieć?
Jak pod spodem byl wolniejszy sandisk to nie miales. Jak by byla tania chinszczyzna to pewnie bys mial.
...
Co masz dokładnie na myśli Kuchatek?
Ze kupiles dobra karte, tylko nie tak szybka jak chciales...
...
Że niby się pomylili z naklejką, a później dolepili właściwą? :grin:
Swoją drogą mam opakowania z obu - jeden to jest blister a drugi kartonik.
No to małe ostrzeżenie!
Jakiś czas temu kupiłem kartę SanDisk III 4GB u tego sprzedawcy: http://www.allegro.pl/item126167027_...ikon_d200.html - cena była ok (600pln) - nie kupowałem przez Allegro bo to blisko więc podjechałem. Kartę obejrzałem tak sobie delikatnie - zamknięta w zgrzanym opakowaniiu i zapakowana w pudełko tak jak wszystkie. W domu okazało się że ma 5MB pojemności i naklejki z drukarki (tył nawet rozmazany). Więc szybki telefon do sklepu - "proszę przyjechać, sprawdzimy". Jak wszedłem do nich to popatrzyli bez zainteresowanie i stwierdzili, że to nie jest karta kupiona u nich i że chcę ich oszukać. Cwaniaczki. Wk....łem się niesamowicie. Trwało to około godziny (już miełem nagraną ekipę do rozbiórki sklepu) ale wymiękli i stwierdzili, że być może hurtownia, z której to biorą coś namieszała i bedą ją reklamować. Mieli tylko jedną sztukę 4GB.
Jak by to trafiło na kogoś innego to pewnie by odszedł z kwitkiem i kasą w błocie.
Tak więc UWAGA na tego sprzedawcę
Canon 5D, EF 24-105/f4L, EF 70-200/f2,8L IS, TC2xII, Speedlite 580EX, SanDisk 2GB 133x, B+W UV 010 MRC, Velbon Sherpa 750n, Lowepro Mini Trekker AW + Tamrac Lens case