Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 123

Wątek: karty SanDiska Ultra II - podróbki

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

To teraz moje testy...

W czytniku sandiska jeden w jednym CF-USB (ImageMate CF, sddr-92).

Sandisk Ultra II 1GB (roczna, bb0408yka, SDCFH-1024 HDX)
    Random access: 16.4ms
    Average read: 10.6MB

Sandisk Ultra II 1GB (miesieczna, bb0601g4b, SDCFH-1024 HDX)
    Random access: 0.7ms
    Average read: 11.3MB

Lexar 256MB 4x
    Random access: 0.9ms
    Average read: 6.0MB

A teraz to samo przy pomocy "Lexar 32-bit CardBus Reader" (takie tam ustrojstwo na pcmcia).

Sandisk Ultra II 1GB (bb0408yka)
    Random access: 16.1ms
    Average read: 7.2MB

Sandisk Ultra II 1GB (bb0601g4b)
    Random access: 0.5ms
    Average read: 11.6MB

Lexar 256MB 4x
    Random access: 0.7ms
    Average read: 6.2MB

Jak juz testowac...

Po uruchomieniu softu z wlozona karta do wbudowanego czytnika otrzymujemy piekny niebieski ekran, wiec test zostaje pominiety. Gdy wykorzystamy wbudowany w karte port USB...

Sandisk Ultra II Plus SD 512MB... (nowka, ax0605002458d, SD Gemini 9144)
    Random access: 1.3ms
    Average read: 9.7MB

Wszystkie testy przeprowadzilem kilkukrotnie na laptopie Dell Inspiron 710m (pentium m 1.7, 1gb, xp home sp2). Za rok wam powiem czy starsza jest wolniejsza bo zwolnila czy tak normalnie
    ...

Domyślnie

Trochę się zaniepokoiłem bo akurat w środę kupiłem na Allegro San Diska. Właśnie doszedł oryginał. Ufffffff ..... pochodzi z dystrybucji HAMA.

Kupiłem go tu:
    http://www.allegro.pl/item117362571_...a_wroclaw.html

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Moje karty 4Gb Extreme III sprawdzone HD Tach na czytniku ImageMate mają takie wyniki:
    Random Access: 0.9ms
    Average read: 18.9Mb/s
    Karty spisują się ok. Raczej oryginały.
    Ostatnio edytowane przez oszołom ; 28-07-2006 o 22:32
    Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Uzależniony

Domyślnie

Dokladnie rok temu kupilem w USA SanDisk Ultra II 1GB, nie wiem czy Wasze karty maja metalizowana ramke wokol naklejki oraz "holograficzny" napis "SanDisk Ultra". Cala naklejka opalizuje jezeli ustawimy ja pod odpowiednim katem w stosunku do zrodla swiatla. Tej karty jestem pewien w 100%...
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andee
    ... czy Wasze karty maja metalizowana ramke wokol naklejki oraz "holograficzny" napis "SanDisk Ultra" ...
    Oczywiście, że tak. Według linków jakie zostały wcześniej podane to jest jedna z różnic pomiędzy oryginałem, a podróbą ( równomierne rozmieszczenie naklejki i i dokładnie zaokrąglone rogi tego metalu pod naklejką ).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq
    No to u mnie na SanDisk Ultra II 1GB CF wychodzi:
    karta nr 1 (roczna):
    random access: 19.4 ms
    average read: 6.8 MB/s

karta nr 2 (miesieczna):
    random access: 1.5 ms
    average read: 6.8 MB/s

karta nr 3 (256MB zwykly SanDisk, ktory dostalem od Canona po zakupie 350D):
    random access: 1.6 ms
    average read: 6.9 MB/s

hehe wychodzi ze zwykly sandisk jest szybszy niz ultra II, wieczorem jeszcze przetestuje swoje stare karty CF 8MB, 32MB i 64MB lexara, canona i sandiska

wszysto robione na czytniku LEXAR'a USB 2.0

Wyniki perdkosci sa prawie takie same bo waskim gardlem jest czytnik usb2 czyli praktycznbie okolo 7MB/s

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tymin3
    Wyniki perdkosci sa prawie takie same bo waskim gardlem jest czytnik usb2 czyli praktycznbie okolo 7MB/s
    pewnie masz racje, juz podejrzewalem HUB USB, ale wlasnie podlaczylem czytniczek bezposrednio do laptopa i wynik taki sam, na dniach pewnie bede kupowal sobie jakis czytnik i wybor padnie chyba na sandiska, bo ten lexara nelazy do kumpla ktory wybyl do polski na wakacje, jak bede mial sandiska to zrobie tescik jeszcze raz
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Coś już napisał Awatar RemikP
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak myślicie, czy pretec może być podrabiany?? (ten metalowy), bo zdaje mi się że chodzi wolniej od kingstona elite. Nie ma na nim także numeru seryjnego, ale zdaje mi się, że nikt nie będzie podrabiał metalowej karty. Co o tym myślicie. Ma ktoś może fotke oryginała??
    EDIT: Ten programik napisał mi, że mam przesył 3MB/s - mam nadzieje że to wina czytnika
    Ostatnio edytowane przez RemikP ; 29-07-2006 o 15:05
    20d + kit + sigma 70-300 APO DG + CF1G PRETEC Cheetah + Plecaczel

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Znajomy miopowiadał że w hurtowniach (hurtowniach?) może kupić podrobione karty. Kupuje się je nie opakowane w nic. Srzedawca dorzuca "papierki", opakowania i trzeba je sobie samemu w nie upchać przed sprzedażą. Ostrzegał żeby uważać na karty z allegro bo zdecydowania większość (szczególnie te które są podejżanie tanie) jest podrobiona. Występują problemy np. że nie można wgrać na kartę jednego pliku 1gb tylko małe pliczki. Jak się z nim spotkam to wypytam dokładniej o wszystko. Dowiem się też jakiej firmy karty są podrabiane.

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

eh.... to powiedzcie gdzie mam kupic sobie karte ? :P wsumie niby sa tu podane linki do pewnych aukcji, ale juz sam nie wiem...
    350D

Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów