Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 123

Wątek: karty SanDiska Ultra II - podróbki

jim
    Guest

Domyślnie

Kupilem Sandisk III Extreme
    http://www.allegro.pl/item137583725_...ys_gratis.html
    na tej aukcji ... wyniki z HD Tach to :

Random acces : 0,7 ms
    Average read : 4,4 MB/s

chyba nie wyglada to za dobrze ? jak sadzicie ?
    ewidentna podrobka chyba ?? co moge z tym zrobic ?

Ps. Mam tylko 300d czy taka karta z takim wynikiem nie bedzie dobra dla niego ...
    Pozdrawiam !

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

W tej cenie chciales oryginal kupic
    5D + L

jim
    Guest

Domyślnie

wiesz ... w momencie zakupu nie myslalem za bardzo co sie dzieje
    ze wzgledu na atrakcyjna ( wyjatkowo ) cene postanowilem kupic karte myslac ze okazja na oryginal

dopiero po zakupie sprawdzalem ( zwlaszcza ze kupowalem w ostatnich sekundach i wydalo mi sie to okazyjne ) jaka wydajnosc daja poszczegolne karty i okazalo sie ze wiekszosc sandisk'ow jest podrabiana ...

co polecacie ? oddac ?
    mam body 300d

?? nie wiem co zrobic

Początki nałogu

Domyślnie

Ja zalicytowałem na tej samej aukcji, jak to nie bedzie oryginal to bede goscia scigal do upadlego albo do zwrotu kasy. Do mnie niestety jeszcze nie dotarła. Sprawdzałeś ja przez podpiety aparat do kompa czy w jakims czytniku? Z tego co wiem to 300D ma słabe transfery bo ma USB 1.1 czy cos takiego. Czytnik trzeba miec USB 2.0

Pozdrawiam
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

jim
    Guest

Domyślnie

Oczywiscie sprawdzalem pod czytnikiem USB 2.0 i niestety na nim ma taki wynik kiepski... zreszta jak porownasz wyglad karty do opisywanych wyzej ... zgadza sie 100 % z wersja podrobiona wiec chyba razem mozemy goscia scigac napisz co z tym zrobisz jak dojdzie karta

Początki nałogu

Domyślnie

No coz jak fake to fake i niestety wyszlo jak zwykle czyli ze nie ma nic za darmo. Sprzedający oczywiście wycofał sie rakiem i zwracam karte a on mi kase. Zreszta malo tego ze karta to fake to jeszcze niezle pouzywana , bylo na niej po odtworzeniu jakies 750zdjęc z 10D i 20D , tyle ze chociaz z Canona te zdjęcia :-).

Opis fake Extreme III jest tutaj:

http://reviews.ebay.com.au/FAKE-SanD...00000001449653

Mam nadzieje ze link bedzie dzialal

Pozdrowki i pamietajcie nie ma tanio na swiecie, tylko po lbie mozna dostac.
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Nikawolf
    Guest

Domyślnie

Witam serdecznie forumowych Canonmanów

Ze swojej strony chciałbym dodać, że widziałem w jakiejś prasie - nazwa nieistotna ponieważ nie pamiętam - jak dokonuje się przywóz do Polski m.in. kart pamięci - począwszy od Memsticków a kończąc na opisywanych w tym wątku.

Na jednych zdjęciach widziałem zatrzymane bardzo ładnie wyglądające setki złożonych papierowych, plastikowych i innych opakowań w jakich się sprzedaje interesujące nas karty - natomiast na innych zdjęciach widać było nawrzucane luzem w szare kartoniki karty które miały być później ładnie popakowane.

Wszyscy doskonale wiemy jak przychodzą od legalnych dystrybutorów, że sprzedawane są u raczej u autoryzowanych sprzedawców. Nie twierdzę, że wszyscy na allegro są be - ale na okazje zdecydowanie trzeba uważać.

Rynek polski jest niesamowicie zalewany chińskimi podróbkami i trzeba sobie zdać z tego sprawę zanim coś się "okazyjnie" kupi. Tym bardziej, że są to podróbki niejednokrotnie znakomicie wykonane.

Nie wpadajmy też w paranoje czasowe - jeśli jakaś karta chodzi odrobinę wolniej od karty kolegi. Czasem kość kości nierówna - nawet jak są " z jednego tłoczenia"

pozdrawiam z pierwszym postem
    a cykam sobie A95

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

hhe prównałem moją kartę i jest pół na pół chociaż na prędkości nie narzekam...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Don SzaSzlykos
    Guest

Unhappy

Nie no tragedia:
    HD Tach + Sandisk CF ULTRA II 2Gb + Laptop HP + SanDisk ULTRA CF PCMCIA-czytnik

zobaczcie sami:

Average read: 0.7mb
    random acces: 1,2ms
    CPU utilization 100%

co jest grane?
    jeśli choć tylko chcem obejrzeć foty z czytnika to wykluczone są inne działania na kompie...nawet winamp "klaci"
    ten czytnik podejrzany jest bo w laptopa sa wbudowane inne czytniki i z nimi nie ma najmniejszego kłopotu

ale w 350 ładnie chodzi...załamka...

Bywalec Awatar orte
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Don SzaSzlykos Zobacz posta
    SanDisk ULTRA CF PCMCIA-czytnik
    To jest winowajca, poszukaj było o tym na forum
    Canon 40D + BG-E2 | Canon EOS 100 | EF 50 1.8 Mk I | EF 28-135 IS USM + UV (0) Hoya | EF 70-210 USM
    10GB w CF-kach | Lowepro Stealth Reporter 200 AW Mk I | Olympus C4000Z

Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów