Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 123

Wątek: karty SanDiska Ultra II - podróbki

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blacha Zobacz posta

sami widzicie nawet się z tym nie kryje...
    Bo i po co i tak ma "klientów" :-). Zapewne znajdą się osoby dla których liczy się tylko i wyłącznie pojemność karty (jeżeli oczywiście podróbka także posiada pojemność zbliżoną do oryginału) a transfer nie jest istotny. Poprostu im taniej, tym lepiej.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 23-05-2008 o 14:10
    EOS + Speedlite

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

ee..na alledrogo 90% to podróbki..szkoda kasy i czasu na nie
    d.es
    onedayone - jeden dzień-jedno zdjęcie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cypherdid Zobacz posta
    dokładnie...
    jednak odnośnie zakupu karty to trzeba korzystać z oferty sklepów... a nie "takich" sprzedawców...
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoŚwiecidełko

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cypherdid Zobacz posta
    Jeżeli kupujesz w sprawdzonym sklepie który sprzedaje także (lub tylko) na Allegro to prawdopodobieństwo trafienia na podróbkę można praktycznie zminimalizować do zera (oczywiście wykluczyć całkowicie się go nie da). Bez przesady iż 90% kart SanDisk-a sprzedawanych na allegro to karty nieoryginalne, wynikało by z tego iż na 10 sprzedanych kart 9 stanowią podróbki a to jest raczej niemożliwe.

Oczywiście kupować należy "z głową", nie sugerując się okazjami czy podejrzanie niskimi cenami. Jeżeli kupujesz na allegro w sprawdzonym sklepie to przy zakupie karty możesz na takiej transakcji zaoszczędzić nawet kilkadziesiąt złotych w porównaniu do zakupów w tradycyjnym sklepie, a to już sporo.
    EOS + Speedlite

Dopiero zaczyna

Domyślnie

proszę szanownych kolegów polecić sprzedawcę, u którego bez strachu kupię kartę pqi 4gb w okolicach 50-60zl, rozumiem ze do mojego 350d w zupelnosci wystarczy?
    350D kit

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciejM Zobacz posta
    proszę szanownych kolegów polecić sprzedawcę, u którego bez strachu kupię kartę pqi 4gb w okolicach 50-60zl, rozumiem ze do mojego 350d w zupelnosci wystarczy?
    A da się w ogóle kupić oryginalną kartę 4GB za 50-60zł?

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

Bezczelnego Kolesia od podrobek sandiska zglosilem - i sa ku temu podstawy.
    Co do tego, ze prokuratrua umorzyla sledztwo - coz, wiem od osob majacych z prokuratura do czynienia, ze sporo jest 'prorokow', ktorzy maja w d... temat i patrza jak to by tylko zamknac i sie nie narobic :/
    Trzeba w takim przypadku ich naciskac, naciskac, naciskac - w koncu za nasze ku.wa podatki sie opierd...ja :/

Podrobki - mialem z tym tez problem, firma z Torunia (Omega). Grzecznie odeslali inna karte (zgodzilem sie na Lexara - oryginalna).
    Kupilem natomiast 2x 4GB sandisk EXIII z transferem 30MB/s od firmy z W-wy - sklep Kodak'a. Oryginalne karty, z transferami nie ma problemow, jak dotad hulaja jak trzeba i nie mam zastrzezen, a cena byla bardzo dobra.
    W razie zainteresowania moge podac ich namiary.

I jeszcze raz - handlarzy podrobami trzeba tepic na wszelkie sposoby.
    A jesli tego nie bedziemy robic kiedy mozemy, to przykro mi bardzo, ale sami sobie kopiemy dolek!!!

Sandisk jest drogi (niestety), i sporo sie placi za marke. Niemniej - oryginalne karty sa z Chin, ale z przyzwoitej jakosci komponentow, co daje gwarancje jakosci i wysokie prawdopodobienstwo, ze nie stracimy danych.
    W innych przypadkach - coz, roznie to bywa. Sandisk nie jest jedyny, inne firmy tez maja dobre i raczej pewne produkty, ale jakosc nie moze kosztowac 50PLN...
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max78 Zobacz posta
    Kupilem natomiast 2x 4GB sandisk EXIII z transferem 30MB/s od firmy z W-wy - sklep Kodak'a. Oryginalne karty, z transferami nie ma problemow, jak dotad hulaja jak trzeba i nie mam zastrzezen, a cena byla bardzo dobra.
    W razie zainteresowania moge podac ich namiary.
    Czy to ten sklep na Nowym Świecie? Jeżeli tak to oni sprzedają też na allegro. Jeżeli to nie ten to gdyby ktoś nie wiedział na Nowym Świecie jest bardzo fajny sklep z dobrymi cenami.
    Ostatnio edytowane przez asdfasfd ; 24-05-2008 o 21:47

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asdfasfd Zobacz posta
    Czy to ten sklep na Nowym Świecie? Jeżeli tak to oni sprzedają też na allegro. Jeżeli to nie ten to gdyby ktoś nie wiedział na Nowym Świecie jest bardzo fajny sklep z dobrymi cenami.
    To ten. Potwierdzam że jest bardzo dobry, wszystkie moje Sandiski u nich kupiłem i zaraz kupię następnych kilka...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max78 Zobacz posta
    Bezczelnego Kolesia od podrobek sandiska zglosilem - i sa ku temu podstawy.
    Obawiam się, że nic to nie da. W opisie aukcji i na kartach nie ma nazwy SanDisk. A że je przypominają...
    A ten sklep warszawski jaki ma nick na Allegro?
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów