Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Szybkość wyświetlania zdjęcia w 350D.

Bywalec Awatar dgi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9
    Zależy. Podgląd RAW jest natychmiast, bo thumbnail w RAW jest mały i słabej jakości.
    No nie do końca. Podgląd w 350D dla RAW to właśnie ten sam JPEG robiony bez RAW, tak więc nie jest on wcale taki mały i jest bardzo dobrej jakości jak na JPEGa.

PS
    Jeśli wybierzesz tryb RAW bez "+JPEG" to wtedy nie będziesz mógł obejrzeć swojej twórczości na LCD w aparacie.

Swoją drogą szkoda, że w trybie RAW+JPEG plik, który w sumie służy do podglądu jest tak wielki. :neutral:
    350D + KIT| BG-E3 | Tamron f2.8/28-75mm | Pentor f2.8/135mm | Porst f1.8/50mm
    http://photo.dario-g.com

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dgi
    PS
    Jeśli wybierzesz tryb RAW bez "+JPEG" to wtedy nie będziesz mógł obejrzeć swojej twórczości na LCD w aparacie.
    Nieprawda podgląd jest również w aparacie w trybie RAW (bez jpg). Ale z czego to nie wiem w zasadzie to wszystko jedno.
    Ja w zasadzie tylko tegom trybu używam bez względu na rodzaj i przeznaczenie zdjęć.
    LemonR

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Podgląd w 350D dla RAW to właśnie ten sam JPEG robiony bez RAW, tak więc nie jest on wcale taki mały i jest bardzo dobrej jakości jak na JPEGa.
    JPEG w RAW jest 2x mniejszy i badziewnie skompresowany.

650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Coś już napisał

Domyślnie

PS
    Bzdura. Bedziesz mogl.

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

bzdura bzdurą ale co ze mną ? :P chyba po prostu zareklamuje że jest za wolna i tyle.
    350D

Bywalec

Domyślnie

Ja mam podobny problem z SanDiskiem II 2 GB. Kasowanie całej karty zapełnionej 255 plikami RAW trwa chyba z 5 min. Dokładnie nie sprawdzałem, ale mniej więcej +- 1 min. Mam też SanDiska 1 GB ale zwykłego (nie ultra II) i kasuje całą kartę w kilka sek. Robiłem też test zapisu serii rawów. Na SanDisk ultra II 2 GB proces zapisu trwa 33 sek!!! Na SanDisk 1 GB zajmuje to 13 sek. A ten ultra II powinien być przecież trochę szybszy, a już na pewno nie wolnijszy. Ja swoją kartę też odsyłam do sprzedawcy z allegro, podejrzewam, że jest zepsuta, albo jest to jakaś podróbka.
    Ostatnio edytowane przez David ; 25-07-2006 o 08:01

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów