Oczywiście się z Tobą zgodzę. Niemniej zechciej zauważyć jedną istotną kwestię. Otóż załóżmy, że na południe Polski jedzie 2000 tirów dziennie. Na południowy zachód, drugie 2000 i na zachód następne 2000. Tak się składa, że przez Augustów, przejeżdża właśnie te 6000 tirów. Tu jest pies pogrzebany. Nam tak naprawdę zależy tylko na tym, żeby jak najszybciej te 6000 tirów dziennie, wyprowadzić z Augustowa.
Jeżeli ktoś jakąś czarodziejską różdżką sprawi, że tiry zaczną omijać Augustów, to obwodnica wcale nie jest nam potrzebna. A już tym bardziej przez Dolinę Rospudy.
"Kubaman"
a Ostrołęka od Białegostoku? Takie zadanie: połącz trzy punkty: Warszawa, Łomża Suwałki, oraz drugi wariant Warszawa Białystok Suwałki. Uprzedzam że w dwóch miejscach trasy są oddalone o 0kmPolecam - narysuj to sobie
[/QUOTE]
Akurat nie mam przy sobie mapy. Ale jadąc z Augustowa do Warszawy przez Białystok, to jeżeli dobrze pamiętam, nadkładam sobie bodajże ok. 30km w stosunku do trasy przez Łomżę i Ostrołękę. Dalej nie wiem, czego dotyczy odległość 100 km.![]()
Kuba, tamten post skasowałem, bo był nie na temat, a pisany pod wpływem wzburzenia, jakie mnie ogarnęło po zasłyszanej dyskusji właśnie przez przyjezdnych małolatów. Dlatego, wszystkich, których uraziłem na forum - przepraszam. Mam tylko nadzieję, że niewielu go przeczytało w całości, bo się spalę.
Co do mojego wieku, więcej od Ciebie, ale uwież mi, nie napawa mnie to optymizmem.