Strona 105 z 110 PierwszyPierwszy ... 55595103104105106107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 041 do 1 050 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agaj666 Zobacz posta
    Albo:ilu ludzi musi jeszcze zginąć dla dobrego samopoczucia muszki polatuszki i ptaszków dziobaszków?
    A czy to muszka polatuszka i ptaszki dziubaszki zabijaja tych ludzi, ze chcesz wziasc na nich odwet???
    To ludzie zabijaja sie na wzajem, umyslnie-nieumyslnie, ale to ludzie (i ich wynalazki) stanowia tu problem a nie przyroda. Zawsze jezeli jest mozliwosc (a tu sa mozliwosci) nalezy wybrac zloty srodek, a nie spychac gowna w kat, byle by nie dotyczyl mnie i moich bliskich w mysl sloganu "po mnie nawet potop"

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nasir Zobacz posta
    ... Teraz dodaje się tu nowe fakty jak np: to że Premier zapowiedział wstrzymanie prac do wydania wyroku Trybunału i wobec powyższego zwijany jest obóz przez ekologów, choć ja bym taki łatwowierny nie był
    Proszę poczytać wątek od początku. Dużo czasu to zajmie ale warto
    Obozu ekologów w Gatnym już nie ma, przejeżdżałem tam jakąś godzinę temu. Jak jechałem tam około południa w stronę Suwałk było jakieś 20-30 osób
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Coś już napisał Awatar Morfiko
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nasir Zobacz posta
    W Augustowie wcale tak wielu pieszych nie ginie. W tamtym roku były to 2 osoby. Byłem w Gusie i sprawdziłem.
    Ogladalem dzis panorame na pierwszym kanale telewizji polskiej , zostala w niej poruszana sprawa autostrady ktorej czesc przechodzi przez doline rospudy.
    Material krecony byl w tle pewnego ronda w Augustowie , na koniec zostalo powiedziane ile osob zginelo w ciagu 2 lat wlasnie na tym rondzie , bylo to 7 osob.
    Tu juz widac rzetelnosc Twoich informacji i to ze nie warto traktowac Twoich "faktow" na powaznie ,a jedynie jako bezwartosciowa paplanine.

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Morfiko Zobacz posta
    Ogladalem dzis panorame na pierwszym kanale telewizji polskiej , zostala w niej poruszana sprawa autostrady ktorej czesc przechodzi przez doline rospudy.
    Material krecony byl w tle pewnego ronda w Augustowie , na koniec zostalo powiedziane ile osob zginelo w ciagu 2 lat wlasnie na tym rondzie , bylo to 7 osob.
    Tu juz widac rzetelnosc Twoich informacji i to ze nie warto traktowac Twoich "faktow" na powaznie ,a jedynie jako bezwartosciowa paplanine.
    Abstrachujac od calej tej sytuacji, dlaczego zakladasz ze akurat TV jest w 100% wiarygodna? Skad przekonanie ze akurat dane nasira za nieprawdziwe??
    Pamietaj ze media zyja z sensacji a nie z informacji.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Morfiko Zobacz posta
    Sprawdziłem za ostatni rok. A oni piszą za dwa lata. To raz.
    Dwa piszą o rondzie a w Gusie nie ma takich szczegółowych informacji.
    Więc czemu mnie oskarżasz o brak rzetelności. Czy nie zbyt szybko osądzasz ?
    EOS 400D , EF 400/5.6 L USM

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Z tym samym rondem to nieco przesadzili, mówić tu należy raczej o odcinku krajowej 8 przechodzącej przez miasto.
    Nasir - na tej drodze giną nie tylko piesi, a o pieszych mówi się najwięcej, bo oni mają najtrudniej, piesi i rowerzyści mają najmniejsze szanse w kolizji z samochodem. I nie mam tu wcale na myśli wyłącznie TIRów. Tak duże natężenie ruchu powoduje, że często jest ich trudno wypatrzeć. Ale przecież już o tym dyskutowaliśmy, to po co ja się będę powtarzał.

Agaj666 - podana przez ciebie statystyka już się pojawiała wcześniej. Kończy sie już jakiś czas temu, a ruch kołowy przez nasze miasto dramatycznie wzrósł w ciągu ostatnich kilku lat, co zresztą widać w pokazanych przez ciebie danych - każdy rok wskazuje wzrost liczby wypadków.

Poza tym, te statystyki wskazują tylko zabitych. Na szczęście ruch jest tak duży, że samochody nie mogą jeździć zbyt szybko, dzięki czemu wypadki z tym najtragiczniejszym finałem stanowią tylko niewielką część wszystkich.

Przypominam też, że celem budowy obwodnic jest wyprowadzenie ruchu z samego miasta i nie robi się tego tylko i wyłącznie dla zwiększenia bezpieczeństwa na jego ulicach.
    Ostatnio edytowane przez Biperek ; 31-07-2007 o 22:40
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Bywalec

Domyślnie

A propos ekologii, nie śledziłem dokładnie wątku.
    Czy organizacje ekologiczne protestują przeciwko budowie rurociągu na dnie Bałtyku ? Szczególnie GreenPeace, przecież istnieje możliwość uwolnienia substancji toksycznych ? A gdzie nasi ekolodzy ? Czy nie lepiej teraz protestować albo powiedzieć że rurociąg jest OK ?
    Marek

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Do wodorostów trudniej jest się przykuć.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To ja moze z zupelnie innej beczki, chociaz w temacie. Moj znajomy pracuje w Budimexie na "wystarczajaco" wysokim stanowisku. Powiedzial mi, ze ta Rospuda to najlepszy biznes dla Budimexu w tym roku. Chodzi o to, ze nie wybudowali nawet jednego metra obwodnicy a juz wiadomo, ze Budimex dostanie miliony od rzadu za to ze rzad nie dotrzymal warunkow umowy. To sie nazywa biznes! I dodal: "a potem jak juz wszystko sie uspokoi to rzad znowu podpisze umowe z Budimexem na budowe tej obwodnicy...czyli prywatna firma zarabia dwa razy na jednej umowie".

[OT] a z kolei w stolicy Budimex traci dziesiatki milionow za niedotrzymanie warunkow umowy na budowe terminala lotniczego... inne regiony Budimexu wrzucaja do tego wora swoje zyski [/OT]
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Strona 105 z 110 PierwszyPierwszy ... 55595103104105106107 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów