Pokaż wyniki od 1 041 do 1 050 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Z tym samym rondem to nieco przesadzili, mówić tu należy raczej o odcinku krajowej 8 przechodzącej przez miasto.
    Nasir - na tej drodze giną nie tylko piesi, a o pieszych mówi się najwięcej, bo oni mają najtrudniej, piesi i rowerzyści mają najmniejsze szanse w kolizji z samochodem. I nie mam tu wcale na myśli wyłącznie TIRów. Tak duże natężenie ruchu powoduje, że często jest ich trudno wypatrzeć. Ale przecież już o tym dyskutowaliśmy, to po co ja się będę powtarzał.

Agaj666 - podana przez ciebie statystyka już się pojawiała wcześniej. Kończy sie już jakiś czas temu, a ruch kołowy przez nasze miasto dramatycznie wzrósł w ciągu ostatnich kilku lat, co zresztą widać w pokazanych przez ciebie danych - każdy rok wskazuje wzrost liczby wypadków.

Poza tym, te statystyki wskazują tylko zabitych. Na szczęście ruch jest tak duży, że samochody nie mogą jeździć zbyt szybko, dzięki czemu wypadki z tym najtragiczniejszym finałem stanowią tylko niewielką część wszystkich.

Przypominam też, że celem budowy obwodnic jest wyprowadzenie ruchu z samego miasta i nie robi się tego tylko i wyłącznie dla zwiększenia bezpieczeństwa na jego ulicach.
    Ostatnio edytowane przez Biperek ; 31-07-2007 o 22:40
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Uprawnienia umieszczania postów