Cytat Zamieszczone przez Nasir Zobacz posta
Wiesz poprostu zdziwiło mnie to że mało kto poszedł na referendum. Takie miałem wrażenie że ktoś kto ostro protestuje nagle daje sobie spokój bo nie widzi już sensu.....

O jaki sens chodzi. Ja byłem przeciwny referendum, niemniej poszedłem i zagłosowałem na TAK. Natomiast spokój jest tylko chwilowy. Protesty będą, jeśli wyrok będzię na naszą niekorzyść. I będą dużo dotkliwsze, niż do tej pory. A jeżeli ktoś nie chce obwodnicy Augustowa w obecnym wariancie, a chce nam pomóc, to zapraszamy do wspólnego blokowania przejścia granicznego. Tak naprawdę, może tej obwodnicy wogóle nie być, gdyby tiry wybrałyby sobie inną trasę. Ale rosnąca z roku na rok liczba tych potencjalnych zabójców, nie pozwala nam czekać następnych kilku, a może kilkunastu lat. W dodatku w poprzednich latach obowiązywały zakazy przejazdu tych kolosów przy wysokiej temperaturze powietrza. Teraz min. Polaczek ten zakaz zniósł. Wyobrażacie sobie upalny weekend, pełen turystów i mieszkańców jadących razem z czteroma tysiącami tirów w ciągu jednego tylko dnia? Nic, tylko wysadzić dwa mosty na krajowej ósemce, bo inaczej to będzie horror.