Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Racja, ale czy dobrze by było, gdyby każdy mógł stwierdzić że takie i takie przepisy są głupie i je po prostu olać? Wtedy dopiero byloby bezprawie:-P
    To tak jak napisał Kubaman, jak można głosować czy złamanie prawa jest dobre czy złe? A może zagłosujmy czy nie zamknąć wszystkich nikoniarzy w Polsce?
    sniper to nie tak... źle to rozumiesz, ja mam na mysli to iż jakies prawo/obowiązek nie jest czyms co ma byc zawsze i po wsze czasy może poza aksjomatem wolnosci, ludzie musza miec prawo decydowac czy dany przepis ma tu zastosowanie przyczym decydowac powinna wiekszosc jesli nie 50% to moze 2/3 by uwzglednic wole wiekszosci narodu i jesli ktos chce zdecydowac ze droga ma biec tak a nie inaczej powiniem miec ku temu mozliwosc jesli znajdzie ku temu stosowną wiekszosc
    wiesz ja studiowałem prawo, poznałem wiele róznych systemów prawnych i moze dlatego to inaczej widze, stąd moj poglad iz prawo stanowione przez ludzi jest lepsze od prawa stanowionego przez władze... jaka by ona nie była..

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Skipper:
    Zbyt surowo oceniasz ludzi.
    1. Intencje inicjatorów referendum, moim i znakomitej większości ludzi, których znam, były aż nader oczywiste.
    2. Wiesz dlaczego ludzie nie poszli na te wybory ? Mają dość panów, którym kwestie personalne i partyjniactwo przysłaniają interes społeczny, a zapowiada się, że nic tego (przynajmniej na razie) nie zmieni.
    jesli mają dosc panów to dlaczego ich wybieraja ciągle...???
    absencja wyborcza odbiera prawo do negowania czy krytykowania bo mogli wybrac... jesli nie panów z prawej czy lewej strony to swoich... to jest własnie tragedia w tym kraju bo ludzie nie mają ochoty za nic odpowiadac, kazdy idzie po najmniejszej lini oporu wiec idą tylko "betonowe" elektoraty głosowac a ci co naprawde moga cos zmienic siedzą w domu a później najwiecej narzekają...

Polacy jako naród nie dorosli do demokracji bo nie potrafią z niej korzystac, nie chcą tak naprawde nic zmienic, a szkoda bo sa narody bardziej swiadome swoich praw i obowiązków i tym narodom sie znacznie lepiej zyje...
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 22-05-2007 o 21:32
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Uprawnienia umieszczania postów