Cytat Zamieszczone przez Nasir Zobacz posta
Tyle że społeczeństwo Podlasia i nawet Augustowa olalo referendum, czyli im nie zależy(....)Głosowanie było dobrowolne i anonimowe. Nikt nikogo nie zmuszał.
to ze olali referendum swiadczy o swiadomosci i poczuciu obowiązku przez obywateli czyli ich braku.... i powiem szczerze bez wzgledu na wynik końcowy jest to smutne bo przez to wygrywa demagogia i populizm naprawde chciałbym takich wyników obecnosci jak we francji np gdzie frekwencja wyniosła ponad 80% (chyba 86% nie pamietam dokladnie) bo to swiadczy o dojrzałosci narodu i swiadomosci tego czym jest demokracja

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
to jeszcze napisz dla których ludzi. Bo ja na przykład nie chcę płacić podatków. Oraz zalegalizować związki żółwi błotnych z papugami. Czy uwzględnisz mój głos? Znajde nawet kilku myślących podobnie.
co do podatków to sam Cie popre tylko że wtedy przejmujesz pełna odpowiedzialnosc za siebie i sam pokrywasz wszelkie koszty swego istnienia...

a co do uwzględniania Twojego głosu... Kuba zrob referendum w tej sprwie znajdz ludzi ktorzy Cie popra i jesli ponad 50% społeczeństwa wypowie sie za to mimo iż to mi sie moze nie podobac zaakceptuje taki wynik...

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
A znasz takie?:
Dura lex, sed lex
a wiesz o tym iż juz rzymianie mawiali że zbyt rygorystyczne przestrzeganie prawa prowadzi do bezprawia?