Strona 90 z 110 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    zgadzam się zupełnie, ewentulnie ciągłymi wypowiedziami bez zrozumienia, kompletnienie na temat, w koło Macieju zdarta płyta bez argumentów, do tego zaczepnie. Jest na to skuteczna metoda - ignoruj.
    Kubaman z obu stron wygląda to podobnie Mógłbym napisać to samo do osoby, której ta uwaga dotyczy. Ale mimo to nasza dyskusja toczy się na dużo sympatyczniejszej stopie niż na innych portalach. Obie strony mają swoje racje, obie mają argumenty oparte na jakichś "obiektywnych" danych. Poczekajmy, sprawa się jakoś wyklaruje bez względu na finał naszej dyskusji. Ja na razie obserwuję czy nie przerywają robót po tym co w ostatnią niedzielę słyszałem z kół zbliżonych do podlaskiego urzędu wojewódzkiego.
    Pozdrawiam
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Drogi Biperku, chyba nie myślisz, że pisałem o tobie. Wszak ty nie mącisz w kółko tematów obgadanych 15 stron temu, nie zadajesz 10 raz tych samych pytań, na które są już liczne odpowiedzi ani nie wykazujesz się brakiem podstawowej wiedzy z zakresu dyskusji. Nie chcę ignorować ludzi o odmiennym zdaniu, tylko trollujących prowokatorów i osoby o ograniczonej zdolności kojarzenia faktów. Ewentualnie osobniki wyjątkowo leniwe.

Ale to przecież tylko margines tej dyskusji.

Pozdrawiam
    Informuj nas jak wygląda sytuacja.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Coś już napisał Awatar sp4xkp
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Drogi Kubo, wszak wiem, że chodzi o mnie. Ale ja nic na to nie poradzę, że jestem taki wredny, pyskaty i tak radykalnie nastawiony do tego tematu. Ale czym różnią się ode mnie Ci, którzy mają odmienne zdanie. Niczym. Stoją tylko po innej stronie i patrzą na temat z innej perspektywy. Ja widzę to z perspektywy mieszkańca, który mieszka dosłownie 20m od krajowej ósemki, którą blisko 4000 tirów dziennie mknie pod samym oknem. Oni (Wy) natomiast patrzycie na to spokojnym okiem nie będąc bezpośrednio zainteresowaną stroną. I nie wciskajcie kitu typu "my też jesteśmy za obwodnicą, tylko w innym wariancie", bo są to bzdury dla nas mieszkańców bez żadnej wartości. Proszę Cię, przyjedź tu na wakacje. Zobaczysz, gdzie tak naprawdę przyjeżdżają turyści. Ale już teraz zapewniam Cię, że przyjeżdżają nad jeziora, nie do doliny. Owszem teraz jadą, ale z czystej ciekawości, zobaczyć o co ten szum i to wszystko.
    Ostatnio edytowane przez sp4xkp ; 24-04-2007 o 21:16
    Canon EOS 30D / Sigma 2,8-4,5/24-135 / Sigma 4,5-5,6/135-400.

Miasto
    Augustów

Domyślnie

Kubaman, nie miałem siebie na myśli. Osoba, o której myślałem odczytała moje intencje, więc chyba były dosyć jasne. Nie dziw się, że mamy emocjonalny stosunek do sprawy. Ostatni post sp4xkp (B. zmień go, bo można oko zwichnąć ) chyba tłumaczy jego emocjonalne zaangażowanie. Rozumiem też twoje zaangażowanie i jeszcze ludzi takich jak np. Nasir, chociaż się z wami nie zgadzam. Większość ludzi jednak ma niewielkie pojęcie o sprawie, a bardzo radykalnie oceniają Augustowiaków, bo (jak już kiedyś pisałem) miło być dobrym obrońcą matki Ziemi.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

sp4xkp - mój opis pasuje do ciebie tylko w pewnym stopniu, choć pasuje. Polemiki nie podejmuję, bo jak pisałem była gorąca polemika w dziesiątkach wypowiedzi. Były tam, uwierz mi jeśli nie czytałeś, informacje o charakterze budowy, polemiki o tym co ma wartość i jaką, dywagacje czy w ogóle takie wartościowanie ma sens i czy nie można po prostu zrobić czegoś z głową od początku do końca bez ryzykowania ani jednego ani drugiego. Były wyjątki z pisma KUE, instytucji bądź co bądź znającej się lepiej ode mnie oraz od wszystkich atakujących ekologów. Były również przykłądy ignorancji i buty ministra i jego ludzi. Wchodzenie w taką polemikę teraz jest pozbawione sensu, bo nie dotarły do ciebie przytaczane argumenty i nie chcesz o argumentach rozmawiać. Zamiast tego zaczynasz temat obwałkowany - wątpliwości, psioczenie na ekologów, poddawanie w wątpliwość zarzutów o szkodliwości inwestycji, dramatyczne pytania o wagę ludzkiego życia. To puste słowa, bo nie mają żadnej argumentacji. Do argumentacji trzeba się wrócić kilka stron wstecz i poczytać. I wtedy jestem gotów do dyskusji o konkretach.

Z chęcią się do was wybiorę, mam takie plany na lato jeśli tylko córeczka będzie gotowa. Nad Rospudą byłem kilka lat temu i z chęcią odświeżę wspomnienia kosztem Biebrzy i Białowierzy.

Biperku, ja również mam emocjonalne zaangażowanie. Bo mi się bardzo nie podoba robienie idiotycznych pomysłów za wspólną kasę, bez efektów i przy wielkiej szkodzie cennego miejsca. Ale pisaliśmy już o tym. Ja Augustowieków rozumiem, ale żałuję, że są często tak krótkowzroczni (nie chcę pisać miałem rację, ale budowa stoi, i wszyscy tracą. Minister dalej swoje, alternatywa nawet nie drgnęła w planowaniu. )
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

sp4xkp jesli Cie to pocieszy nie Ciebie miał na mysli....

choc moze i pod to sie równiez łapiesz... rzecz w tym ze jak sie z nim nie zgadzasz a nie potrafi tego obalic to sprowadza rzecz do absurdu i osmiesza... lub w ogole pisze nie na temat operując wielkimi słowami zamiast wykazac sie choc odrobina tolerancji dla innego punktu widzenia

a w tym co piszesz masz 100% racji ludzie mieszkający w odległosci kilkuset km nie mają moralnego prawa mówic innym jak mają zyc i co budowac a co nie, jesli im to ułatwia a w tym wypadku czesto ratuje zycie
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    a w tym co piszesz masz 100% racji ludzie mieszkający w odległosci kilkuset km nie mają moralnego prawa mówic innym jak mają zyc i co budowac a co nie, jesli im to ułatwia a w tym wypadku czesto ratuje zycie
    Maja prawo. Ja mam prawo, bo to tez z MOJEJ kasy ma byc zniszczone unikatowe w SKALI EUROPY srodowisko.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Coś już napisał Awatar sp4xkp
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

I tak nie dojdziemy do żadnego kompromisu. Nam 15 lat to bardzo długo i nie ma w tym nic dziwnego, że mieszkańcy mają już tego po dziurki w nosie. Tak naprawdę, to może nie być żadnej obwodnicy. Niech tylko zabiorą nam tiry i problem zniknie sam. Jeżeli jednak jest to z jakichś powodów niemożliwe, to nie dziw się, że puszczają nam nerwy. Nie zarzucaj nam również krótkowzroczności, bo równie dobrze to samo można powiedzieć o was. To co wam jest oczywiste, nam wcale nie musi i odwrotnie. Tak czy inaczej, zgody w tej materii, jak na razie nie będzie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Maja prawo. Ja mam prawo, bo to tez z MOJEJ kasy ma byc zniszczone unikatowe w SKALI EUROPY srodowisko.
    Nie obraź się, ale ile Ty płacisz tej kasy, jeżeli w ogóle płacisz.
    Jeżeli tak mamy rozmawiać, to np. ja nie życzę sobie, żeby z mojej kasy remontowany był Wawel, bo mnie on ani ziębi, ani grzeje. Ale są to bzdury, bo nasze podatki idą zupełnie gdzie indziej.
    Ostatnio edytowane przez sp4xkp ; 24-04-2007 o 21:43 Powód: Automerged Doublepost
    Canon EOS 30D / Sigma 2,8-4,5/24-135 / Sigma 4,5-5,6/135-400.

Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Nie wiem gdzie mieszkasz i czym się zajmujesz, ale na pewno można znaleźć coś co mnie jako podatnikowi się nie podoba, a tobie bardzo pasuje i jest finansowane ze wspólnej kasy. To nie jest argument. Może w ramach obywatelskiego nieposłuszeństwa przestaniemy płacić podatki ?

PS. Bardzo podobają mi się twoje zdjęcia.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    . Może w ramach obywatelskiego nieposłuszeństwa przestaniemy płacić podatki ?

PS. Bardzo podobają mi się twoje zdjęcia.
    Biperek zaraz Cie Ziobro wsadzi za podzeganie do przestepstwa choc pomysł przedni :P
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Strona 90 z 110 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów