Strona 82 z 110 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 811 do 820 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Jednakowoż, jak sam zauważyłeś zaprojektowanie drogi i www to co innego.
    No i dlatego był uśmieszek A tak swoją drogą, to engine forum nie przerobił :d na uśmieszek, echhh...

Poza tym do stron banków też zdarzają sie włamania, co nie podważa znacząco fachowości ludzi przechowujących nasze pieniądze.
    Akurat w przypadku banku, to moje pieniążki by długo w takim banku nie pozostały, nawet gdyby włamanie dotyczyło serwisu informacyjnego (który jest prowadzony, a przynajmniej powinien być prowadzony, na odrębnych serwerach), gdyż podważyłoby to moje zaufanie do weryfikacji przez bank jego usługodawców a w efekcie do banku jako instytucji której powierzam swoje zasoby finansowe...

No, ale pieniążki generalnie poważną sprawą są...

EDIT:

Coś się spartoliło i dwa razy mi postneło tego samego posta, więc zostawiam jedną kopię dla przejrzystości...
    Ostatnio edytowane przez tmaciak ; 20-03-2007 o 22:04 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dla mnie sytuacja ze zhackowaniem tamtej strony jest niesmaczna. Co prawda strona jawnie szerzyła kłamstwa i wprowadzała w błąd będąc przykładem paskudnej propagandy fałszu, ale hackowanie to przykład braku odwagi i dobrego stylu. Co gorsza jest to dawanie pretekstów do ataków. Zaraz usłyszę, że ja popierając wariant alternatywny i pragnąc ochronić Rospudę popieram hackerstwo i rozbój. Jak pokazał choćby ten wątek ludzi skłonnych do nieuczciwego wykorzystania takich sytuacji nie brakuje, stracą pasjonaci i ludzie szczerze zaangażowani.

Dodatkowo na pewno wzbudzi to podejrzenia względem autorów podlinkowanej strony o Rospudzie.

BTW, widzieliście ten filmik "Odgłosy przyrody z Doliny Rospudy"? Rewelacja, proste a wymowne.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Dla mnie sytuacja ze zhackowaniem tamtej strony jest niesmaczna. Co prawda strona jawnie szerzyła kłamstwa i wprowadzała w błąd będąc przykładem paskudnej propagandy fałszu, ale hackowanie to przykład braku odwagi i dobrego stylu. Co gorsza jest to dawanie pretekstów do ataków. Zaraz usłyszę, że ja popierając wariant alternatywny i pragnąc ochronić Rospudę popieram hackerstwo i rozbój. Jak pokazał choćby ten wątek ludzi skłonnych do nieuczciwego wykorzystania takich sytuacji nie brakuje, stracą pasjonaci i ludzie szczerze zaangażowani.

Dodatkowo na pewno wzbudzi to podejrzenia względem autorów podlinkowanej strony o Rospudzie.

BTW, widzieliście ten filmik "Odgłosy przyrody z Doliny Rospudy"? Rewelacja, proste a wymowne.
    No niestety ktoś się nie popisał.

Czy filmik można ściągnąć z sieci ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Nasir Zobacz posta
    No niestety ktoś się nie popisał.

Czy filmik można ściągnąć z sieci ?
    Już sobie odpowiedziałem
    http://www.youtube.com/watch?v=Z2zYCj-zHX0
    Ostatnio edytowane przez Nasir ; 21-03-2007 o 09:44 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Co prawda strona jawnie szerzyła kłamstwa i wprowadzała w błąd
    Ponownie proszę Cię o wykazanie tego faktami a nie słowami.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

E tam, nie kłóćcie się już, za "od kilkunastu do dwudziestu kilku miesięcy, a w procedurze przyspieszonej do sześciu miesięcy" dowiemy się kto miał rację:

http://wiadomosci.onet.pl/1506334,11,item.html
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    E tam, nie kłóćcie się już, za "od kilkunastu do dwudziestu kilku miesięcy, a w procedurze przyspieszonej do sześciu miesięcy" dowiemy się kto miał rację
    No to maja przynajmniej czas na zaprojektowanie alternatywnej trasy.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ponownie proszę Cię o wykazanie tego faktami a nie słowami.
    Mogę to zrobić na PM, jeśli tylko strona powróci do dawnej formy.
    Już raz zaśmieciliśmy wątek opowiadaniami nie na temat, nie chcę tego powtarzać. Chyba, że założysz wątek w pralni o tym, czy ta strona była celowym przekłamaniem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A propos artykułu na Onecie - niestety kolejny raz portal wykazał się niekompetencją i powtarza nieprawdziwe informacje.
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 21-03-2007 o 12:48 Powód: Automerged Doublepost
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

A propos artykułu na Onecie - niestety kolejny raz portal wykazał się niekompetencją i powtarza nieprawdziwe informacje.
    Akurat wszystkie portale piszą mniej więcej to samo, czyli w sumie nic Do Gazety nie dałem linku coby nie było tendencyjnie
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

strona wrocila juz do poprzedniej formy.

onet, gazeta a nawet interia pisza w tej samej formie:
    http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/n...ue,885730,2943

Domyślnie

brawo! szkoda, że tak późno. Jednak lepiej późno niż wcale.

Ja mam swój: jest grupa osób, które mimo iż brakuje im wiedzy oraz chęci jej zdobycia, muszą wyrazić swoje poparcie/sprzeciw dla czegoś czego nie znają i nie wiedzą o co chodzi. Nie zraża ich fakt, że bez większych problemów można im ten brak wiedzy udowodnić, zero zażenowania. Pozbawieni argumentów w dyskusji zwracają ją w stronę opowieści o komunistach, podają nieprawdziwe informacje oraz sugerują, że rozmówcy są nieprzejednani.
    Przeczytałem ten wątek od początku do końca nie po to by mieć pogląd na sprawę, ale po to by zorientować się w poziomie dyskusji tu prowadzonej i ew. dowiedzieć się czegoś na temat "protestu". Jeżeli Pogonusa kolega Kubaman zalicza do "grupy osób, którym brakuje wiedzy oraz chęci jej zdobycia" to przepraszam ale co można powiedzieć o Tobie i innych jego interlokutorach. Argumenty i cierpliwe wyjaśnianie "jak krowie na rowie" przez Pogonusa, trafiają....no niestety w próżnię. Kubaman, jesteś inżynierem budownictwa...ok to dlaczego wypowiadasz się w kwestiach, na których się nie znasz? Ochrona przyrody w tym przypadku nie jest jak sądzę domeną Twojej wiedzy i innych "kółek ochrony przyrody". Sądzę, że wyniki pracy fachowców od ochrony środowiska, które są dostępne jeżeli ktoś chce się z nimi zapoznać i ma odpowiedni aparat poznawczy (umie je zinterpretować), które streścił i omówił Pogonus wyraźnie wskazują na przyjęty wariant budowy obwodnicy jako najlepszy. Nie idealny ale najlepszy (najmniej szkodzący przyrodzie, ludziom, najmniej kosztowny w chwili obecnej i w dającej się przewidzieć perspektywie).
    Powtarzasz (nie tylko Ty) na tym forum różne nie poparte rzetelną wiedzą sądy dotyczące ochrony przyrody jakby to były prawdy objawione. Zapoznałeś się może z materiałami, które polecał Pogonus? Czy może nie masz "chęci ich zdobycia"?
    Oczywiście można pisać - myśleć: korupcja, układ, opinie na zamówienie, co mi tam jakiś profesorek będzie gadał itd. ale czy to są argumenty?? Czy propagandowe filmiki o Rospudzie to są argumenty w dyskusji? Czy felietony Wajraka i zielone wstążeczki u takich "speców" od ochrony przyrody jak .....* (* tu wpisz nazwiska aktórów, polityków, muzyków...) są jakimś argumentem?
    Nie odmawiam dobrej woli większości ludzi, którzy bronią Rospudy, uważam tylko, że są niedoinformowani i zmanipulowani.
    W wypowiedziach przeciwników budowy drogi w zatwierdzonym kształcie dominują niestety emocje, brak refleksji typu "a może jednak mają rację..?". Zwracam uwagę, że na rozpaczliwe hasło "a może przez Chodorki?" odpowiedzi udzielono właśnie po takiej refleksji, stosunkowo szybko jednak i nie w stylu "walcie się" a życzliwie wyjaśniając, że to bez sensu.
    Pytam się: pod jakimi warunkami Szanowny Kolega Kubaman (piszę tak naprawdę bez cienia złośliwości) dałby sie przekonać, że budowa drogi w tym miejscu a nie w innymjest ok??

"jest grupa osób, które mimo iż brakuje im wiedzy oraz chęci jej zdobycia, muszą wyrazić swoje poparcie/sprzeciw dla czegoś czego nie znają i nie wiedzą o co chodzi. Nie zraża ich fakt, że bez większych problemów można im ten brak wiedzy udowodnić, zero zażenowania" brawo!! ...a teraz patrz początek wątku

"Opowieści o komunistach" nie są oczywiście żadnymi argumentami. Jest to trochę wątek uboczny i słusznie, że wydzieliłeś go do innej dyskusji. Jeżeli ktoś zwraca uwagę na metody działania "zielonych" to ma prawo do ich krytyki, a że "zieloni" et consortes są lewakami to chyba nic odkrywczego.

Pozdrawiam

Strona 82 z 110 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów