Strona 81 z 110 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 801 do 810 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Żartujesz sobie czy kpisz?
    A wymachiwanie krzyzykami w obozie "ekologow" jak podsumijesz w takim razie skoro stworzenie strony internetowej jest dla Ciebie zenada?

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    A wymachiwanie krzyzykami w obozie "ekologow" jak podsumijesz w takim razie skoro stworzenie strony internetowej jest dla Ciebie zenada?
    DoMiNiQuE shakowanie a nie stworzenie oryginalnie wygladala troszke inaczej. a z krzyzami masz racje .

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Wymachiwanie krzyżami to skrajna żenada, ale włamanie, aby na siłę udowadniać coś tam, to już co innego.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

a ja myslalem, ze znow mi safari plata figle

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Wymachiwanie krzyżami to skrajna żenada, ale włamanie, aby na siłę udowadniać coś tam, to już co innego.
    Żenada, to zabezpieczenia tej strony jak widać...

Ale, ale, hmmm... "Logika i doświadczenie życiowe jednak wskazuje, że tak poważnych spraw nie powierza się niekompetentnym ludziom." no cóż mamy dowód, że niekoniecznie... :d
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    Żenada, to zabezpieczenia tej strony jak widać...

Ale, ale, hmmm... "Logika i doświadczenie życiowe jednak wskazuje, że tak poważnych spraw nie powierza się niekompetentnym ludziom." no cóż mamy dowód, że niekoniecznie... :d
    Czy zgodziłbyś się na nazwanie Cię niekompetentnym, jeśli jakiś burak wlazłby przez drzwi balkonowe do Twojego mieszkania, wykorzystując lukę zrobioną niechcący przez producenta drzwi, lub nieco uszkadzając zamek i zrobił kupę na środku Twojego pokoju w imię walki z czymś_tam?

PS. Nawet brak zabezpieczenia własności nie uprawnia do jej naruszania.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 20-03-2007 o 21:20

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Czy zgodziłbyś się na nazwanie Cię niekompetentnym, jeśli jakiś burak wlazłby przez drzwi balkonowe do Twojego mieszkania, wykorzystując lukę zrobioną niechcący przez producenta drzwi, lub nieco uszkadzając zamek i zrobił kupę na środku Twojego pokoju w imię walki z czymś_tam?
    A czy ja coś takiego napisałem? Przeczytaj lepiej... jak rozumiem zirytował cię kontekst w jakim Cię zacytowałem
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    A czy ja coś takiego napisałem? Przeczytaj lepiej... jak rozumiem zirytował cię kontekst w jakim Cię zacytowałem
    Irytujący jest fakt stwierdzenia przez Ciebie, jakoby twórca strony był winny tego, że ktoś się na nią włamał. To jest odwrócenie wartości, nie sądzisz?

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Irytujący jest fakt stwierdzenia przez Ciebie, jakoby twórca strony był winny tego, że ktoś się na nią włamał. To jest odwrócenie wartości, nie sądzisz?
    Oj, oj. Chyba muszę "rozebrać" logicznie moją wypowiedź

Kilka postów wcześniej, w odpowiedzi na wypowiedź poddającą w wątpliwość pewność pewnego ministra, stwierdziłeś:

"Logika i doświadczenie życiowe jednak wskazuje, że tak poważnych spraw nie powierza się niekompetentnym ludziom."

Aktualnie, co jeszcze widać, okazało się, iż środowiska promujące budowę obwodnicy Augustowa, zatrudniły do promowania swojej, nazwijmy to racji, firmę, nie potrafiącą odpowiednio zabezpieczyć serwisu internetowego.

W związku z tym poddałem swoją wypowiedzią w wątpliwość twierdzenie, iż wszelkie sprawy związane z budową oddane są kompetentnym ludziom.

Oczywiście, można się teraz na mnie oburzyć, że co to, projektowanie drogi to nie serwis WWW itp. ale chciałbym zwrócić uwagę na dwie kwestie:

(1) na końcu mojej wypowiedzi był uśmieszek, i (dodatkowo chociaz niepotrzebnie)

(2) ja w swoim życiu zawodowym i prywatnym wyznaję zasadę, że każdy szczegół trzeba "dopieścić", więc jak w małym niedopatrzyłeś to pewnie tym bardziej w dużym coś spartoliłeś.

Wracając zaś do ostatnio poruszanych przez Ciebie kwestii, to:

(1) Jeśli włamią się do Twojego domu przez spartolone drzwi, to oczywiście, że nie Ty jesteś winny, ale producent drzwi. Jeśli jednak przedtem twierdziłeś, że wybrałeś najlepszego producenta drzwi i to są najlepsze drzwi w tym wariancie i nie ma sensu rozpatrywać innych wariantów, bo są droższe, dłuższe itp. to się okazuje, że nie miałeś racji, prawda?

(2) Twórca strony nie jest co prawda winny, że się ktoś na nią włamał, ale zapewne jest winny, iż nie zabezpieczył jej odpowiednio. Czyli jest winny, iż storna która miała promować moja rację stała się moim pośmiewiskiem. Ja bym przynajmniej tak rozumował, gdybym komuś zlecił opracowanie i prowadzenie serwisu WWW.

Teraz jasne?
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Ciężko odmówić Ci poprawności logicznej wywodu. Jednakowoż, jak sam zauważyłeś zaprojektowanie drogi i www to co innego. Do tego stopnia zupełnie różnego, że zabrakło w nim zachowania proporcjonalności. Jest najzupełniej oczywiste, że wykonawcy niejeden gwóźdź źle wbiją i niejedną rzecz będą poprawiać, co nie podważa jednak poprawnego wykonania całości. Poza tym do stron banków też zdarzają sie włamania, co nie podważa znacząco fachowości ludzi przechowujących nasze pieniądze.

Strona 81 z 110 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów