Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
to niewątpliwie wymaga sprawdzenia. Co nie zmienia faktu, że nikt się nigdy nad tym nie zastanowił, a to mnie utwierdza w przekonaniu, że ktoś tu gra nie fair.
sprawdziłem. Projekt reorganizacji może opracować i zgłosić gmina, a zatwierdza go i realizuje GDDKiA. Czyli obydwie strony, starające się nam wmówić, że w Augustowie wszystko jest OK, a obwodnica musi iść przez bagno.

Cytat Zamieszczone przez Biperek
Cały czas próbuję przebiś się do twojej świadomości, że jeżeli mieszkańcy (nie odpowiedzialni za to politycy) mówią ci, że nie trzeba świateł, kłądek itp. tylko zabrać TIRy to może tak rzeczywicie jest.
nie musisz się przebijać. Przeczytaj moje dwa posty wyżej - TIRy trzeba zabrać. A ruch zreorganizować - to podstawowy wymóg cywilizacyjny. Jedno nie stoi w sprzeczności ani w związku z drugim. Już to pisałem. Jeśli wiec mieszkańcy (a nie politycy ) stosują argumentację o zabitych, to niech się przyznają do zaniedbań w zakresie regulacji ruchu. Oczywiście najlepiej byłoby odrzucić ten temat zastępczy grający jedynie na emocjach i posługujący się głównie nieprawdziwymi hasłami, i skupić się na clue - budowie obwodnicy w rozsądny sposób.

Cytat Zamieszczone przez sp4xkp
Jeżeli to załatwisz, to przyjadę i ucałuję Twoje ręcę
zamiast jeździć z krzyżami na zadymy do zielonych i blokować droge pod hasłami budowy przez rzekę, trzeba było przez 15 lat blokować z hasłem zamknięcia ruchu przez uzdrowisko. Samo się nie zrobi.