Napisałem kilka zdań.
Wyparowały ?
Jakaś forma cenzury, czy organ GW ?
Napisałem kilka zdań.
Wyparowały ?
Jakaś forma cenzury, czy organ GW ?
Mówiąc w wielkim skrócie: "Pierdzielicie Hipolicie". Sugeruję przeczytać jeszcze raz i zastanowić się o co mogło mi chodzić. O ile abstrakcja wyobrażenia siebie w kajaku, na rzece, przepływajacego iluśtam-kilometrowym odcinkiem wśród trzcin i niczego więcej, nie przekracza zdolności szanownego kolegi... ;-)
Pisanie o końcu spływów tą rzeką, rujnacją, zniszczeniem wyjątkowo rzadkich gatunkow fauny i flory jest daleko idącą demagogią, która, zważając na ilość postów w tym wątku, jest już męcząca.
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 18-03-2007 o 01:41
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
nie napisałeś nic - twój post nie figuruje jako skasowany. Musiałeś coś sknocić przy zatwierdzeniu, choć być może to opatrzność nas wsparła (albo inny organ).
panuje tu przykry zwyczaj, że jak się powiedziało coś i zostało obśmianym, to na siłę zmienia się znaczenie wypowiedzi. Niepotrzebnie.Zamieszczone przez Tom01
W kwestii kajaków: spłynąłem Biebrzą, Krutynią i Czarną Hańczą z góry na dół, przepłynąłem sporo Mazur. Dlatego nie mogę jak ty opowiadać głupot o nudnych i nic nie wartych trzcinowiskach oraz wpływie ich występowania bądź nie na pewne rzadkie gatunki zwierząt. Kwestię celowości takiej turystyki przy zaprezentowanym przez ciebie podejściu pozostawię bez dalszego komentarza.
Bardzo proszę cię o przeczytanie wątku - w całości. Choć już sugerowałeś by go zamknąć, mam wątpliwości czy zadałeś sobie ten trud. Byłbyś zasobniejszy w wiedzę, a i zyskałbyś na wstępie nieco więcej życzliwości forumowiczów. Mamy tu kilku aktywnych i niezwykle rzeczowych zwolenników budowy w dzisiejszym kształcie i ich wypowiedzi są bardzo wartościowe. Jednak strona którą podlinkowałeś to w większości stek bzdur, a jeszcze gorzej bo ordynarnych przekłamań. Jeśli chcesz, mogę wypisać 20 grubych kłamstw w ciągu kilku minut - i to zupełnie bez emocji. Zamiast tego wolałbym jednak abyś poczytał ten wątek, bo inaczej będziemy powtarzać całą zabawę od nowa, tylko zapewne jak to już wspomniano w gorszym stylu.Zamieszczone przez sp4xkp
Dla Pana sp4xkp , który jest wzburzony tym że są ofiary śmiertelne na drogach Augustowa specjalnie wklejam linka z wcześniejszej dyskusji na tym forum.
Proszę sobie obejrzeć stan przejść dla pieszych w Augustowie
Dla mnie sprawa ta świadczy o hipokryzji lokalnych władz.
Proszę niech się Pan do tego ustosunkuje.
Proszę przeczytać do końca na ten temat zwłaszcza dyskusję między Biperkiem a Kubamanem (dobrych kilkanaście postów)
http://www.canon-board.info/showthre...=12742&page=70
Ostatnio edytowane przez Nasir ; 18-03-2007 o 12:51
Pan, Panie Nasir, nie musi mi pokazywać zdjęć z miejsc, które znam doskonale. Ale wyobraź sobie, że najczęstrzą przyczyną wypadków jest najechanie tira na tył samochodu, który zatrzymał się przed światłami lub przejściem dla pieszych. To co wypisuje siskom to bzdury. Wyobraź sobie postawienie świateł na każdym skrzyżowaniu. Czy ty zdajesz sobie sprawę, co by się wtedy działo??? Tu nie trzeba wielkiej wyobraźni. Tu potrzebny jest jedynie rozum.
Ostatnio edytowane przez sp4xkp ; 18-03-2007 o 13:32
Canon EOS 30D / Sigma 2,8-4,5/24-135 / Sigma 4,5-5,6/135-400.
no właśnie, rozum i nieco fachowej wiedzy z budownictwa i drogownictwa. Dziwnym trafem w Krakowie na przelotowej trasie światła są co 200 metrów na dystansie kilkunastu kilometrów, a natężenie ruchu jest kilkukrotnie większe. Ale zrozumieć to trudno osobom nie mającym podstawowej wiedzy o projektowaniu ruchu drogowego.Tu nie ma co gdybać i opowiadać kłamstw o "dziesiątkach ofiar" tylko trzeba coś wiedzieć i myśleć.
Pozdrawiam
Marek/Biperek
Biperek, dyskusja zatacza koło, bo sp4xkp się nie chciało poczytać wątku.
Już pisałem, że obwodnica jest niezbędna, a światła jeszcze bardziej. I nie ma wymówki dla nikogo, że tych świateł wam jeszcze nie zamontowano. Realia sytuacji na drodze ocenia się natężeniem ruchu, a nie wielkością miasteczka - choć w tym wypadku akurat Augustów ma lepiej, bo ruch pieszych jest zdecydowanie mniejszy.
Czy może chcesz wytoczyć jakieś argumenty PRZECIWKO zainstalowaniu u was świateł, wysepek, kładek i poprawienia bezpieczeństwa ruchu? Abstrahując od obwodnicy, bo to tematy niezwiązane.
Otóż związek jest. Kiedy obwodnica powstanie, to ruch lokalny będzie na tyle mały, że cała ta infrastruktura stanie się zbędna. To są właśnie realia małego miasteczka.Czy może chcesz wytoczyć jakieś argumenty PRZECIWKO zainstalowaniu u was świateł, wysepek, kładek i poprawienia bezpieczeństwa ruchu? Abstrahując od obwodnicy, bo to tematy niezwiązane.
Pozdrawiam
Marek/Biperek