Strona 57 z 110 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Początki nałogu

Domyślnie

Oprócz już dyskutowanych sprawa „Doliny Rospudy” ma też (niestety!) inną przykrą stronę. W przypadku „przegranej” strony rządowej przy obecnie obowiązujących uwarunkowaniach prawnych na bardzo długo będzie można zapomnieć o zatwierdzeniu już zaprojektowanych, a tym bardziej tworzeniu jakichkolwiek nowych powierzchniowych form ochrony przyrody !

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

podzielam twoje obawy Pogonus ale istnieje nadzieja, że nas znowu pogoni Unia (już to wszak zrobiła za realizację programu Natura 2000).
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    podzielam twoje obawy Pogonus ale istnieje nadzieja, że nas znowu pogoni Unia (już to wszak zrobiła za realizację programu Natura 2000).
    Tak, ale decyzje o innych formach ochrony niż naturowe należą do władz lokalnych lub rządowych RP. Co to w praktyce oznacza, już doświadczam na codzień. Zresztą i w przypadku potencjalnych obszarów Natura 2000 rządzący będą wynajdywać tysiące pretekstów, aby ograniczyć lub wykluczyć presję Unii. Jeżeli dzisiaj większość samorządów lokalnych do szczebla wojewódzkiego włącznie była bardzo przychylna tworzeniu obszarów Natura 2000, to po przygodzie z Doliną Rospudy będzie to bariera praktycznie nie do pokonania, a to przecież one jako gospodarze terenu opiniują wnioski i dokumentacje projektowe!
    Jakimi prawdziwymi, wielkoskalowymi katastrofami ekologicznymi może to grozić, podam na przykładzie planowanych do uruchomienia nowych kopalń węgla brunatnego w powiatach sompoleńskim i radziejowskim (Kujawy). Oba powiaty położone są w obrębie zlewni Noteci. W biegu tej rzeki jest cały ciąg jezior, wśród nich Gopło! Uruchomienie kopalń spowoduje nie tylko drastyczną zmianę stosunków wodnych na i tak ubogich w wodę Kujawach, ale bardzo negatywnie odbije się na stanie całej zlewni we wszystkich jej komponentach. Jednym słowem cały wielki region dostanie w d... tak, że tych strat w żaden sposób nie da się zrekompensować, a tym bardziej naprawić. Jedyna nadzieja i szansa na uchronienie się przed tą wizją pozostaje w obszarach Natura 2000, ale te trzeba ustanowić!
    Ostatnio edytowane przez Pogonus ; 27-02-2007 o 00:50

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Galick:
    Nie musisz się tłumaczyć, mylić się jest rzeczą ludzką No chyba, że ktoś myli się w jakichś celach. Bardzo dobre zdjęcia (sporo znajomych twarzy). Pokazują prawdę, nie ma na nich tego jadu, który lał się z ekranów telewizorów. Takie mamy niestety media, im więcej mięcha tym lepiej Jako Augustowiak - wielkie dzięki.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

a ja zastanawiam sie. widzielismy zdjecia tego co sie dzieje nad rospuda na forach nikkona i minolty. czy nie ma tam zadnego canonowca?
    biperek nie robiles tam zadnych zdjec? chetnie zobaczylabym cos robione z twojej perspektywy jako najbardziej zainteresowanego
    na cyberfoto wrzucano nawet zdjecia tirow na ulicach augustowa.

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Jak pisałem byłem w samy obozowisku jakieś 10, może 15 minut. Wolałem połazić po okolicy. Niestety plan był - zostawić rodziców i jechać nad j. Jałowe, ale policja nie puszczała samochodów w las. Poszedłem szlakiem paśników, ale nic nie "ustrzeliłem", za dużo ludzi łaziło po okolicy . Zdjęcia Galicka pokazują prawdę.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Początki nałogu

galick
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monisiek Zobacz posta
    aczy nie ma tam zadnego canonowca?
    Tam w przewadze byli canonierzy i dziwi mnie ze tu nie ma zadnego zdjecia, gdzie sie nei odwrocisz tam ktos z canonem stal.
    Cytat Zamieszczone przez Biperek
    Zdjęcia Galicka pokazują prawdę.
    . Nie czepiam sie ale to nie moje fotki tylko znajomych, ja dalej z analogiem biegam i kitem. Na moje B&W spojrzenie trzeba bedzie jeszcze troche poczekac.

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pogonus Zobacz posta
    No cóż...

A nie mówiłem? :-(

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomalxx Zobacz posta
    No cóż...

A nie mówiłem? :-(
    Ciekawe, co wymyślą, jeżeli plan zawiedzie? Obawiam się, że przegramy wszyscy.

Strona 57 z 110 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów