Strona 53 z 110 PierwszyPierwszy ... 343515253545563103 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Początki nałogu

Domyślnie

Na bieżąco (sygnalizowałem już to wcześniej i tu potwierdzenie):
    http://wiadomosci.onet.pl/1492732,11,item.html
    Do uczestników dyskusji
    Wybaczcie proszę, że przez pewien czas nie będę na bieżąco odpowiadał na posty, ale mam pilne prace do ukończenia i po prostu nie dysponuję wolnym czasem. W miarę możliwości odpowiem zbiorczo w najbliższych kilku dniach.
    MS

PS
    I znowu Białystok :wink::
    http://wiadomosci.onet.pl/1492729,11,item.html
    Ostatnio edytowane przez Pogonus ; 25-02-2007 o 13:13

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

medialna bura napędzana jak widać przez drogowców. Nigdy nie słyszałem, aby ktokolwiek mówił o kompletnym projekcie budowlanym czy tym bardziej wykonawczym.

Trzeba się odrobinę znać na metodologii projektowania w budownictwie, aby wiedzieć, że projekty wstępne są często robione wręcz przez architektów, bez najmniejszych uprawnień do projektowania wykonawczego. Nikt nigdy nie zakwestionował zasadności konkursów na centra wielkich miast czy słynne mosty, tylko dlatego, że koncepcję opracowywali ludzie bez pieczątki.

Czyli ja to czytam tak: prywatni ludzie zrobili analizy i zaproponowali wariant alternatywny, choć powinien być zrobiony przez urzędasów i drogowców. Zrobili to za darmo, bardzo się w to angażując. Nikt z nimi nie podjął nawet polemiki, po prostu odesłano ich z kwitkiem, "bo w komitecie zapadła decyzja". Nigdy nie rozpatrzono tej propozycji. A teraz usiłuje się ich za to krytykować i dyskredytować. Żenada i kpina, panowie i panie. Podła wojna na obelgi.

Czytam, że jakiś koleś weźmie krzyże i pojedzie do obozu ekologów aby im pokazać ile ludzi zginęło w Augustowie na tej trasie. Czysta propaganda a la Goebbels. Statystyki pokazują, ze zginęło ich dokładnie tylu co gdzie indziej w Polsce, do tego nie jest nigdzie udowodnione, że to za sprawą tirów (czy może np. z powodu alkoholowego na rogu). Brak danych. Natomiast ten koleś się jakoś od 15 lat nie udał do magistratu z tymi krzyżami, aby wymóc wprowadzenie sygnalizacji świetlnej
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ... Nic mnie nie obchodzą ekolodzy i wasze opinie na temat ich czerwonego/brunatnego zabarwienia oraz kwestii onomastycznych. ...
    Proszę Odpowiadasz na mój post, więc rozumiem, że piszesz o mnie

Ja też wybywam. Rodzice poprosili mnie, żebym zawiózł ich do Szczebry, ma być jakiś protest mieszkańców (mam nadzieję, że nie dojdzie do jakichś incydentów). Mnie takie szopki nie interesują, ale będę miał doskonałą okazję poszwendać się po okolicy.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Proszę Odpowiadasz na mój post, więc rozumiem, że piszesz o mnie
    oczywiście że nie tylko

Coś już napisał Awatar yaro78
    Miasto
    mazowieckie

Domyślnie

Czy ktoś oglądał dziś w tv wyczyny mieszkańców Augustowa w dolinie Rozpudy???
    To jakaś masakra. Najpierw mówią że jadą rozmawiać a potem krzyczą tylko same inwektywy pod adresem wszystkich broniących doliny. Relacja w TVP3
    pokazała mi dobitnie że nie ma mowy o jakiej kolwiek dyskusji merytorycznej.
    A okrzyki dotyczące np. pana Gwiazdy zupelnie poniżej poziomu.

Skandowali "ekolodzy pod tiry" ale czy to naprawdę o to chodzi. Ci ludzie zapominają o swoim człowieczeństwie. Przez cały czas w tej relacji pojawiała się tylko agresja. Myślę że gdyby nie obstawa Policji to ci "prawi" obywatele dopuściliby się rękoczynów. Po czymś takim zaczynam się wstydzić że jestem Polakiem. Ze nie stać nas na dyskusję na poziomie bez inwektyw.

Czytam ten wątek prawie od początku, interesują się tą sprawą już jakiś czas ciesze się że dyskusja na tym forum przebiega w innej atmosferze.
    Mi tej doliny jest zwyczajnie szkoda.

sorry za taką przygnębiającą atmosferę w tym poście.
    bez sensu

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yaro78 Zobacz posta
    Czy ktoś oglądał dziś w tv wyczyny mieszkańców Augustowa w dolinie Rozpudy???
    Ja ogladalem. Dla mnie totalna zenada Przegieciem bylo wymachwanie krzyzami w takt okrzykow niczym kobile na meczu. W pewnym momencie myslalem, ze rusza obkladac nimi "ekologow". Nie ma to jak robic uzytek z symboli religijnych w takich sytuacjach Do tego tez znicze. Po prostu zwykla holota i tyle.

Miasto
    Augustów

Domyślnie

Trochę pochopnie oceniacie. Jak pisałem - woziłem tam swoich rodziców. Krzyczało kilkadziesiąt, może setka osób. A ludzi było pewnie około 1500. Chociaż mogę nie wiedzieć wszystkiego, bo osobiście to byłem w obozowisku może 10 minut, ponadto odjechałem o 14, fakty które opisujecie mogły być później. Większość osób raczej spokojnie rozmawiała, moi rodzice osobiście rozmawiali z p. Gwiazdą i jego żoną i z ich relacji to była to dosyć spokojna rozmowa. Poza tym te okrzyki i krzyże to oszołomstwo z samoobrony, pan poseł zwiózł swoje bojówki i zbija kapitał polityczny (nie wiem, czy zwróciliście uwagę, wszystkie były identyczne - spontaniczna robota mieszkańców . Augustów liczy sobie ponad 30 tys. mieszkańców, nie oceniajcie całego miasta poprzez to co widzicie w telewizji. Tym bardziej, że kamera kierowana jest zawsze tam gdzie jest najgłośniej.
    Znacznie ciekawsze rzeczy działy się poza kadrem. Ludzie spoza otoczenia posła Chmielewskiego nie pchali się do środka (Chyba, że pokazywali w telewizji) Było sporo ludzi z terenów gdzie ma przebiegać alternatywna lokalizacja, to byście dopiero usłyszeli.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Miasto
    Kraków

Domyślnie

well, sami się prezentują. Jeśli nie chcą takiego wizerunku, to niech zrobią coś, co będzie miało znamiona cywilizacji. Jak na razie to mi się wydaje, że mieszkańcy Augustowa mocno stracili.

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    (...) nie oceniajcie całego miasta poprzez to co widzicie w telewizji. Tym bardziej, że kamera kierowana jest zawsze tam gdzie jest najgłośniej.
    W ogóle to co telewizja robi to jest straszne i paskudne. Można się z tejże telewizji między innymi dowiedzieć, że ekolog to stworzenie zyjące na drzewach, że Polska ma w planach w tym roku wybudowanie kilkuset km autostrady na terenach Natura2000 i że te tereny to rezerwaty mają statusy chyba bardziej restrykcyjne od rezerwatw ścisłych.
    Żenada.

Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    well, sami się prezentują. Jeśli nie chcą takiego wizerunku, to niech zrobią coś, co będzie miało znamiona cywilizacji. Jak na razie to mi się wydaje, że mieszkańcy Augustowa mocno stracili.
    Kubaman nie wiem skąd jesteś, ale dasz sobie uciąć głowę, że w twoim mieście nie da się znaleźć grupy ludzi, z którymi można by urządzić taki cyrk ? Nie wiem, czy dobrze rozumiem twoją wypowiedź. Jeśli ktoś jest za budowaniem tej estakady nie jest godzien żyć w cywilizowanym świecie? Masz trochę inną perspektywę. 15 lat temu jak puszczono przez Augustów tranzyt TIRów obiecano mieszkańcom obwodnicę (może dlatego też miejscowe władze nie budowały infrastruktury, bo przecież ma być obwodnica, poza tym droga jest krajowa więc dlaczego miasto ma wywalać kasę na budowę kosztownej infrastruktury). Teraz obwodnica się materializuje, aż tu nagle znajduje się grupa ludzi (nie wartościuję - słusznie, czy nie) odsuwa perspektywę budowy na być może następne 15 lat.
    Ty bronisz miejsca, gdzie przyjedziesz pofocić, a Augustowiacy bronią prawa do możliwie normalnego życia. Nie twierdzę, że twój głos jest zły, ale przeciętny Augustowiak, ma chyba więcej do stracenia. Odrzuć na chwile wielkie ideały i pomyśl zwyczajnie po ludzku.
    Wiesz co jest w tym wszystkim najzabawniejsze ? Najpierw ludzie z wielkich miast zdecydowali gdzie przejdzie obwodnica (myślisz, że ktoś pytał miejscowych urzędników o zdanie?), a teraz inni ludzie, ale z tych samych wielkich miast wojują przeciw tej drodze. Ale to my Augustowiacy jesteśmy wrogiem publicznym numer jeden, a ludzie z wielkich miast są na pewno z siebie dumni - bo w małych miasteczkach mieszka hołota - oni są przecież z wielkiego miasta.
    Ostatnio edytowane przez Biperek ; 26-02-2007 o 09:42
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Strona 53 z 110 PierwszyPierwszy ... 343515253545563103 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów